Print

محمد رضا گلزار در نشست نقد و بررسي «آتش بس»: من چهار ساعت پشت سر هم گريه كردم!

سینمای ما -نشست نقد و بررسي و پرسش و پاسخ «آتش بس» ديروز در فرهنگسراي نياوران برگزار شد. در ابتداي جلسه و بعد از به نمايش در آمدن فيلم مهمانان وارد سالن شدند كه مورد تشويق بسيار حاضران در سالن كه تعداد انها بيش از ظرفيت سالن بود روبرو شدند كه البته سهم محمد رضا گلزار از اين تشويق ها بيشتر از همه بود .محمدرضا گلزار كه در نشست نقد و بررسي فيلم آتش‌بس در فرهنگسراي نياوران سخن مي‌گفت، افزود: هر بازيگري دوست دارد كه كار خوبي را ارائه دهد و من هم قطعا ضعفهايي در كارنامه هنري خود داشته‌ام ولي سعي مي‌كنم با ارائه بازيهاي بهتر، بخشي از انتظارات را برآورده كنيم.
اين بازيگر سينما در ادامه با اشاره به استقبال بيش از حد مردم از فيلم آتش‌بس گفت: جشنواره فيلم فجر كه گذشت، ولي آيا نبايد به اين سوال پاسخ داده شود كه چرا فيلمي مثل آتش‌بس در اين جشنواره حضور نداشت؟
وي در ادامه گفت: در فيلم آتش بس، كار كردن فيلمسازي چون تهمينه ميلاني، مهمترين موضوع بود. چون مديريت، سبك و روش او در كارگرداني بسيار متفاوت است و من از همكاري با خانم ميلاني بسيار خوشحالم و به اين همكاري افتخار مي‌كنم.
وي با اشاره به اينكه تا هر بازيگري با ميلاني كار نكند متوجه اين تفاوتها نخواهد شد گفت: اميدوارم قسمت هر بازيگري شود تا در فيلمهاي اين كارگردان سينما بازي كند. 
گلزار تاكيد كرد: موفقيت من در آتش‌بس به دليل اعتماد به نفسي بود كه كارگردان اين فيلم به من داد و اعتماد ايشان باعث شد كه من شخصيت يوسف را پيدا كنم.
و ي ادامه داد: براي فيلم آتش‌بس بسيار زحمت كشيدم و اگر موفقيتي بوجود آمده به اين خاطر است كه برخورد مناسبي با اين زحمتها، شده است ولي در برخي فيلمها، برخورد خوبي با تلاشها و زحمات يك بازيگر صورت نمي‌گيرد. گلزار در پاسخ به سوالي درباره گريه معروف او در اين فيلم گفت: براي فيلمبرداري اين صحنه، به خاطر استرس، شب تا صبح نتوانستم بخوابم، ولي پس از اينكه شب را بيدار ماندم به دليل مشكلاتي، نتوانستيم اين صحنه را فيلمبرداري كنيم و قرار شد فراي آن روز، اين صحنه را فيلمبرداري كنيم و من يك بار ديگر شب تا صبح نخوابيدم.
وي ادامه داد: براي فيلمبرداري اين صحنه، من چهار ساعت پشت سر هم گريه كردم و گريه من بند نمي‌آمد!.
گلزار تاكيد كرد: شرايط براي ايفائ نقش در آتش‌بس، نسبت به فيلمهاي قبلي، شرايط بهتري بود. مهناز افشار نيز گفت: شخصيت سايه نيازي در فيلم آتش بس تا حدودي به من نزديك است و در همه ما اين شيطنت‌ها و لج‌بازي‌ها وجود دارد. وي ادامه داد: در دورخواني‌ها و تمرين‌ها، خانم ميلاني و آقاي گلزار، درباره سايه نيازي به من كمك كرده و به من الگو مي‌دادند. افشار ادامه داد: اگر كار و گروه حرفه‌اي باشند شرايطي مهيا مي‌شود كه بازيگران حرفه‌اي‌تر، ايفاي نقش كنند.
وي افزود: طبيعتا پس از فيلم آتش‌بس، در انتخاب‌هايم سخت‌گير شده‌ام. محمد نيك‌بين تهيه‌كننده آتش بس نيز در سخناني گفت: سينمايي كه مخاطب داشته باشد سينمايي است كه به آن به شدت علاقه‌منديم. نشست نقد و بررسی و پرسش و پاسخ «آتش بس»
وي ادامه داد:‌البته ما در فيلم آتش بس هيچ چيزي را فداي مسائل اقتصادي نكرديم.
ميلاني نيز در اين نشست با اشاره به فيلم آتش بس گفت: متاسفانه امروزه در ايران، پدر و مادر نقش دكور را بازي مي‌كنند و فاصله بين نسل‌ها زياد شده و جوانها خودشان تصميم مي‌گيرند، گاهي عناد و لجاج در زنان بيشتر از مردان است.
وي در پاسخ به سوالي گفت: اينكه مي‌گويند فلان كارگردان، عجب بازي از يک بازيگر گرفت را قبول ندارم. يك بازيگر تنها در صورتي كه شرايط و محيط مناسبي براي او فراهم شود مي‌تواند توانايي‌هاي خود را نشان دهند. من در آتش بس، فقط براي بازيگران، تحليل شخصيت كردم وخودشان بازي كردند و هر كدام يك تكه از وجودشان را براي فيلم گذاشتند.
ميلاني در ادامه با اشاره به بازي گلزار گفت: گلزار بازيگري است كه هر گاه ايده‌اي داشته و بر سر صحنه آمده و يك ساعت درباره آن حرف مي‌زند تا ايده خود را به كرسي برساند. وي در ادامه گفت: من هنر براي هنر و سينما براي سينما را قبول ندارم و معتقدم كه هنر بايد در خدمت جامعه و ايجاد كننده چالش باشد من آتش‌بس را براي معرفي كودك درون ساختم و با اين فيلم خواستم تماشاگر را پشت سر هم بخندانم و پس از آن، او را به يك درد برسانم.
ميلاني گفت: ما مي‌توانيم تعاريف موجود درباره سينما را عوض كنيم من مي‌خواهم سينماي خودم را داشته باشم. گفتني است در ابتداي اين مراسم، علي آيينه‌ساز رئيس فرهنگسراي نياوران، با اشاره به برنامه اين فرهنگسرا در جهت تقدير از فيلمهاي برگزيده سينماي ايران، هدايايي به عوامل فيلم آتش بس تقديم كرد.

گزارش تصويري اين مراسم را در اينجا ببينيد.


Print
یكشنبه,7 خرداد 1385 - 13:46:4