صفحه مناسب براي چاپگر


عليرضا رييسيان در بازگشت از جشنواره كن گفت
«كپي برابر اصل» با ديگر آثار كيارستمي متفاوت است


سینمای ما- عليرضا رييسيان گفت: نمايش «چهل سالگي» در بازار جشنواره فيلم كن بسيار موفق بود و ارتباطات خوبي با چند جشنواره معتبر به وجود آمد. اين كارگردان كه در هنگام برگزاري جشنواره‌ي فيلم كن در آنجا حاضر بوده، با بيان اين‌كه جشنواره امسال رونق سال‌هاي پيش را نداشت اظهار داشت: يكي به خاطر وضعيت اقتصادي اروپا و ديگري بحث انتخاب فيلم‌هاي بخش مسابقه و جنبي اين جشنواره است كه باعث شده رونق گذشته را نداشته باشد و در واقع بيشتر درگير اسامي آدم‌ها هستند و اين تكرار اسامي در بخش‌هاي مختلف جشنواره همه را خسته كرده است.

وي ادامه داد: تا روز جمعه كه در كن حضور داشتم هيچ فيلمي بيشتر از امتياز 3/4 از منتقدين نگرفت و كيفيت فيلم‌ها صداي همه را درآورده بود و اين نشان مي‌دهد سطح فيلم‌ها بيشتر متوسط بوده است.

رييسيان با اشاره به بازار جشنواره‌ي فيلم كن يادآور شد: من طي 23 سال گذشته چهاربار در كن حضور داشتم و امسال هم براي پنجمين بار با هزينه شخصي‌ام به اين جشنواره رفتم و در مقايسه اين سال‌ها معتقدم بازار اين دوره از جشنواره پررونق نبود.

اين كارگردان درباره‌ فيلم «كپي برابر اصل» عباس كيارستمي نيز اظهار داشت: اين فيلم شكل و رفتار كاملا اروپايي دارد و با كارهاي ديگر كيارستمي كاملا متفاوت است. او در اين فيلم روش‌هاي قبلي را كنار گذاشته و يك ميزانسن خاصي را اجرا كرده است كه من در مجموع از فيلم خوشم آمد.وي افزود: ژوليت بينوش هم در اين فيلم بازي متفاوتي را ارائه داد و جايزه گرفتن او را پيش‌بيني مي‌كرديم.

رييسيان با ارزيابي حضور بين‌المللي سينماي ايران در دوسال اخير به ايسنا گفت: چيزي كه شاهدش هستيم در جشنواره‌هايي در رده‌ي A فيلم‌هاي ايراني را انتخاب نمي‌كنند كه دو نكته در اين عدم انتخاب مهم است، يكي خود فيلم‌هايي كه ارسال مي‌شود كه نگاه سفارشي پشت آن است و كمتر مورد استقبال واقع مي‌شود.

وي ادامه داد: دوم رفتار اين جشنواره‌ها است كه فرمول ناگفته‌اي را دنبال مي‌كند و از سينماي ايران به دنبال فيلم سياسي مخالف هستند. مانند اتفاقي كه در جشنواره‌ي فيلم برلين افتاد و موضوعش را باب ميل خودشان تغيير دادند.

رييسيان تاكيد كرد: اين نگاه، سينماي هنري ايران را تضعيف خواهد كرد و بايد آثار پرقدرتي توليد كنيم كه داخل آن تظاهر به يك امر سفارشي ديده نشود و بايد به‌صورت هماهنگ با اين ديدگاه جشنواره‌ها مقابله كنيم تا در نهايت سينماي ايران از سمت اصلي‌اش منحرف نشود و حضوري موفق و تاثيرگذار مانند سابق در جشنواره‌هاي بين‌المللي داشته باشيم.