دانلود


صفحه مناسب براي چاپگر


گلايه‌هاي تهیه‌کننده «ملکه» درباره داوري جشنواره فيلم فجر
به دلیل مصالحی که از آن بی‌خبریم، فیلمی که در 13 رشته نامزد سيمرغ بود جایزه نگرفت!/ محمد باشه‌آهنگر سينماي دفاع مقدس را كنار مي‌گذارد


سينماي ما- تهیه‌کننده فیلم «ملکه» با اشاره به داوری‌های جشنواره گفت: پس از صحبت با یکی از داوران جشنواره و توضیح درباره 210 تروکاژ فیلم، بخش جلوه‌های ویژه بصری به کاندیداهای جشنواره اضافه شد.

«سید‌ابوالقاسم حسینی» تهیه‌کننده فیلم سینمایی «ملکه» درباره داوری بخش‌بین‌الملل و داوری مسابقه سینمای ایران گفت: تهیه‌کنندگی در سینمای جنگ با شرایط و مختصاتی که وجود دارد بسیار سخت و طاقت‌فرساست. برای اولین بار تهیه‌کنندگی فیلم را قبول کردم، در شرایطی که همه دوستان تنها صحبت از سینمای دفاع مقدس می‌کنند اما در عمل کمکی صورت نمی‌گیرد.

وی در ادامه گفت: وضعیت ساخت فیلم در حوزه دفاع مقدس به گونه‌ای شده است که ما باید با گلوله‌های مشقی اثری جنگی و در خور توجه بسازیم که مخاطب آن را باور کند. در این فیلم به گونه‌ای عمل کردیم که تمام صحنه‌ها برای مخاطب قابل باور باشد و تمام فیلم‌ها اعم از داستان، لوکیشن، ساختار، محتوا و ... همه قابل دفاع هستند.

تهیه‌کننده «ملکه» در ادامه گفت: روز 22 بهمن‌ماه ساعت 18 از دفتر جشنواره به من اعلام کردند که فیلم در 12 رشته کاندید دریافت جایزه است، در میان کاندیداها خبری از جلوه‌های ویژه بصری و تدوین نبود. برای هر دو مورد با یکی از داوران صحبت کردم و درباره تدوین و جلوه‌های ویژه بصری فیلم صحبت کردیم. ایشان گفتند مگر فیلم شما جلوه‌های ویژه بصری هم داشت؟ و من توضیح دادم که 210 پلان فیلم دارای تروکاژ است و حدود هشت ماه یک تیم روی این بخش کار کردند. حتماً باید یک هلی‌کوپتر کارتونی یا تانک و نفر بر در صحنه دیده می‌شد تا دوستان متوجه تروکاژهایی شوند. در نهایت این داور جشنواره به من گفت من رایزنی‌هایم را می‌کنم. پس از یک ساعت از دفتر جشنواره به من اعلام شد که بخش جلوه‌های ویژه بصری به کاندیداها اضافه شد.

وی در ادامه گفت: اگر دوستان داور متخصص هستند چگونه است که متوجه تروکاژهای بی‌نظیر فیلم نشدند. نکته دیگر در جشنواره این است که ملکه در بخش بین‌الملل جایزه نگاه تماشاگران را گرفت اما در بخش سینمای ایران این اتفاق نیفتاد؛ مگر تماشاگران بخش بین‌الملل از خارج آمده بودند و از تماشاگران عادی سینما منفک هستند که این فیلم در رتبه‌بندی فیلم‌های بخش نگاه تماشاگران سینمای ایران قرار نمی‌گیرد.

ابوالقاسم حسینی در ادامه افزود: باشه‌آهنگر جنگ را با پوست و خون خود تجربه کرده و کارگردانی است که دغدغه سینمای جنگ را دارد؛ از ایشان برای حضور در اختتامیه جشنواره در بخش بین‌الملل و سینمای ایران دعوت با تاکید ویژه حضور ایشان در اختتامیه صورت گرفت اما متاسفانه هیچ نامی در این دو مراسم از ایشان به میان نیامد.

فیلمی که 13 کاندید در رشته‌های مختلف بوده است آیا باید این گونه با آن برخورد کرد؟ رشته‌های مختلف فیلم به حق نامزد دریافت جایزه بودند ازجمله می‌توان به کار گروه بازیگران و فیلمبرداری بی‌نظیر آقای زرین‌دست اشاره کرد که متاسفانه از دید هیئت داوران دور ماند و شاید به دلیل مصالحی که ما از آن بی‌خبریم جایزه‌ای به همکاران ما در این فیلم اهدا نشد.

حسینی در خاتمه گفت: اما متاسفانه با برخوردهایی که شب اختتامیه صورت گرفت، باشه‌آهنگر به من گفت «از برکات جشنواره امسال این است که سینمای جنگ را می‌بوسم و کنار می‌گذارم. من هم می‌توانم با سه یا چهار ماه کار فیلمی بسازم که بتواند نظر مخاطب و هیئت داوران را نیز جلب نماید».