دانلود


صفحه مناسب براي چاپگر


‌ترکیب حاضران در افطاري خيابان پاستور و ابهامات پیرامون کیفیت دعوت از اهالي سينما
سینماگران به دعوت چه کسی به نهاد ریاست‌جمهوری رفتند؟/ پیشنهاد تازه محمود احمدي‌نژاد برای رفع مشکل‌ خانه سینما چه بود؟ا


سينماي ما- شب گذشته در حالی جمعی از سینماگران مهمان سفره افطار رئیس جمهور بودند که ترکیب حاضران در این نشست ابهاماتی را پیرامون کیفیت دعوت از سینماگران به‌وجود آورده ‌است. به گزارش خبرنگار مهر، دعوت از سینماگران و هنرمندان برای حضور در ضیافت افطار نهاد ریاست جمهوری سنتی است که امسال هم مانند سال‌های قبل اجرایی شد تا جمعی از سینماگران پنجشنبه شب در حوالی میدان پاستور روزه خود را افطار کنند.
انتشار اخبار غیررسمی درباره برگزاری این نشست هم جزئی از همان سنت هر ساله است. به‌ویژه که فهرست دعوت‌شدگان و حاضران در این نشست هیچگاه به طور رسمی منتشر نمی‌شود. امسال هم مطابق با همین سنت تنها فهرست کوچکی از حاضران در مراسم شب گذشته از سوی یکی از سایت‌های خبری منتشر شد که نام‌های حاضر در آن نشان از گرایش خاص مدعوین و البته غیبت طیف قابل توجهی از سینماگران داشت. این ترکیب، حاصل چه پروسه‌‌ای برای دعوت از سینماگران بوده‌است؟

اطیابی: از طرف ریاست جمهوری دعوت شدیم

مسعود اطیابی یکی از سینماگران حاضر در این نشست در این باره به خبرنگار مهر گفت: دعوت‌نامه‌ای که به دست بنده رسید از طرف دفتر ریاست جمهوری بود که طبق سنت هر ساله دعوت به مراسم افطار می‌کرد.

وی درباره ترکیب حاضران گفت: شکر خدا فضای کلی نشست بسیار صمیمانه بود اما ای کاش طیف دیگری از دوستان که شاید به‌دلیل برخی کدورت‌ها در این نشست غایب بودند هم حضور می‌داشتند چراکه طرح دیدگاه‌های مختلف در چنین نشست‌هایی به‌شدت می‌تواند راهگشا باشد.

اطیابی تأکید کرد: البته آنچه من به چشم خود در این نشست دیدم هیچ نشانی از گزینش مدعوین نداشت و حدس می‌زنم خیلی از دوستان سینمایی به‌رغم دعوت در این جلسه حاضر نشده بودند. مانند خود من که در سال‌های قبل در این ضیافت حاضر نمی‌شدم و امسال برای اولین‌بار تصمیم به حضور گرفتم.

کاسه‌ساز: دعوتنامه‌ها از طرف اتحادیه به ما رسید

حبیب‌الله کاسه‌ساز دیگر سینماگر حاضر در این نشست اما روایت دیگری از دعوت به ضیافت افطار رئیس جمهور دارد. این تهیه‌کننده سینما به خبرنگار مهر گفت: نشست شب گذشته مانند برنامه هر سال ریاست جمهوری بود با این تفاوت که امسال تنها سینماگران دعوت داشتند و هنرمندان حوزه‌های دیگر نبودند.

وی درباره کیفیت اطلاع از این ضیافت گفت: دعوت‌نامه‌ای که به دست من رسید از طرف جامعه صنفی تهیه‌کنندگان (اتحادیه) بود. البته این گونه نبود که همه مدعوین از طرف اتحادیه دعوت شده باشند اما گویا اتحادیه ظرفیت مشخصی برای دعوت از اعضا خود داشته‌است که ما هم جزو آن ظرفیت بودیم.

کاسه‌ساز تأکید کرد: ترکیب افراد حاضر در نشست امسال بسیار بهتر از سال‌های قبل بود و فکر می‌کنم دیدگاه‌های متنوعی فرصت طرح پیدا کردند. سینماگران هم به نسبت دوره‌های قبل اصولی‌تر دیدگاه‌های خود را مطرح و حتی‌المقدور از بیان مشکلات شخصی پرهیز کردند.

وی درباره غیبت مدیران سیمایی در این نشست هم گفت: پیش از جلسه هم اعلام شده بود که این نشست بدون حضور مدیران برگزار خواهد شد تا سینماگران بتوانند دیدگاه‌های خود را بی‌واسطه با رئیس جمهور در میان بگذارند.

هاشمی: دعوتنامه‌ها به اسم در اختیار ما قرار گرفت

سیدضیا هاشمی از دیگر سینماگران حاضر در نشست شب گذشته و رئیس جامعه صنفی تهیه‌کنندگان درباره نقش این نهاد صنفی در دعوت از سینماگران برای ضیافت افطار ریاست جمهوری تأکید کرد: ما مستقیماً کسی را دعوت نکردیم چراکه خودمان هم از طرف نهاد ریاست جمهوری دعوت شده و مهمان بودیم.

هاشمی تأکید کرد: کارت‌هایی هم که از طریق اتحادیه برای برخی دوستان ارسال شد کارت‌هایی بود که با نام مشخص به ما تحویل شد و ما فقط آن را به دست سینماگران رساندیم و اینگونه نبود که هر که را خواستیم دعوت کنیم.

وی در تشریح شرایط نشست گفت: شکر خدا نشست صمیمانه و خوبی و بود اما ای کاش مدیران سینمایی هم حاضر می‌بودند. نمی‌دانم چرا این سنت غلط در این نشست‌ها شکل گرفته که بدون حضور مدیران برگزار می‌شود. این نکته‌ای است که در جلسه دیشب هم به آن اعتراض کردیم.

الماسی: کارت دعوت داشتم اما به دستم نرسید!

جهانگیر الماسی از اعضا شورایعالی سینما و دیگر مهمان سینمایی حاضر در ضیافت افطار رئیس جمهور هم درباره کیفیت دعوت از سینماگران به خبرنگار مهر گفت: طبق آنچه اعلام شده بوده قرار بر این بود که کارت‌‌های دعوت به دست ما برسد اما اینگونه نشد و بنده به شخصه از طریق تماس برخی سینماگران در جریان این مراسم قرار گرفتم و بعد از آن هم فردی از دفتر رئیس جمهور با من تماس گرفت و رسماً دعوت کرد.

وی افزود: بعد از حضور در نشست مطلع شدم کارت‌های دعوت به هیأت ساماندهی صنوف ارسال شده‌است. احتمال می‌دهم تعداد اندک حاضران هم به‌دلیل همین مشکلات در مسیر توزیع کارت‌های دعوت بوده‌است.

الماسی درباره عدم حضور و یا عدم دعوت از طیف خاصی از سینماگران هم گفت: دلیل واقعی این امر را نمی‌دانم اما شاید عده‌ای نمی‌خواهند سینماگران با مقامات عالی سیاسی کشور تعامل خوبی داشته باشند.

در جلسه شب گذشته سینماگران با رئیس جمهور مباحثی پیرامون مالیات سینماگران، بودجه سینما در سال گذشته، کیفیت پردیس‌سازی در تهران و استان‌ها، سرانجام خانه سنیما، وعده‌ مسکن سینماگران و پیگیری هدفمند شدن صنوف طرح شده‌است. غایبان در این نشست هنوز اظهارنظری درباره دعوت یا عدم دعوت از سوی برگزارکنندگان نشست شب گذشته نداشته‌اند.

پیشنهاد تازه رئیس جمهور برای رفع مشکل "خانه سینما"

محمود احمدی‌نژاد شب گذشته در دیدار با سینماگران برای رفع مشکل "خانه سینما" پیشنهاد تازه‌ای را طرح کرده‌است. سید مسعود اطیابی از اعضا هیأت ساماندهی صنوف سینمایی و از سینماگران حاضر در نشست شب گذشته سینماگران با رئیس جمهور درباره جزئیات این پیشنهاد گفت: جناب آقای رئیس جمهور شب گذشته پیشنهادی را درباره سرانجام خانه سینما طرح کردند که به شخصه هم آن را بهترین گزینه برای برون رفت از شرایط فعلی می‌دانم.

وی افزود: درخواست آقای احمدی‌نژاد این بود که اهالی صنوف مختلف که در شرایط امروز سینمای ایران و به هر ترتیبی مشغول فعالیت هستند هر کدام یک الی دو نماینده با انتخاب حداکثری اعضا خود معرفی کنند تا این نمایندگان در قالب یک مجمع صنفی به بازخوانی و اصلاح اساسنامه خانه سینما بپردازند.

اطیابی ادامه داد: نظر رئیس جمهور این است که از این طریق می‌توان به اساسنامه‌ای جامع و منطبق بر ظرفیت‌های قانونی برای فعالیت اصناف رسید تا توسط شورای منتخب همین مجمع برای تصویب نهایی به دولت ارائه شود.

این تهیه‌کننده و کارگردان سینما تأکید کرد: به نظر رئیس جمهور این اساسنامه تحت هر عنوانی حتی همان عنوان "خانه سینما" می‌تواند بستر مناسب برای استمرار فعالیت‌ قانونی اصناف را فراهم آورد.

وی تأکید کرد: آن طور که بنده از اظهارات ایشان برداشت کردم، هیچ اصراری مبنی‌بر تعطیلی و یا حذف عنوان "خانه سینما" وجود ندارد و تأکید اصلی‌ بر این است که نمایندگانی که قرار است در قالب مجمع عمومی برای اصلاح اساسنامه حاضر شوند منتخب اکثریت واقعی اصناف باشند و به طیف‌های خاص محدود نمانند.