داستان كامل و مجموعه عكسهايي از فيلم جنجالي «آرگو»
سازمان سيا براي فراريدادن شش نفر از اعضای سفارت آمريكا به كمك هاليوود نقشه ميكشد
سينماي ما- حـــامد مظفـــری: در حالی که حدودا ده روزی از آغاز اکران تریلر «آرگو» در سینماهای آمریکا می گذرد استقبال مخاطبان از این فیلم نسبتا خوب بوده و این فیلم در هفته اول اکرانش حدود 19.5 میلیون دلار فروش داشته است با این حال اقبال بیشتر مخاطبان به قسمت دوم «تیکن/ربوده شده» سبب ساز آن شده که «تیکن2» در راس جدول فروش سینماهای آمریکا قرار گیرد. به گزارش سايت شبكه ايران، کنجکاوی فراوان مخاطبان ایرانی نسبت به خط داستانی «آرگو» که ماجراهای آن با برهه ای حساس از تاریخ معاصر ایران گره خورده و حدس و گمانهای مرتبط با تحریف تاریخی صورت گرفته در فیلم، سبب ساز آن شد که سیناپس کامل این فیلم را با استفاده از اطلاعات ارائه شده در سایتهای روتن تومیتوز، آی.ام.دی.بی، ویکی پدیا و واشینگتن تایمز گردآوری شود. آن چه در ادامه میخوانید، داستان کامل فيلم «آرگو» است:
آرگو
Argo
کارگردان: بن افلک
فیلمنامه: کریس تریو براساس مقاله ای از جاشوآ بیِرمن
بازیگران: بن افلک، برایان کرانستون، آلن آرکین، جان گودمن، ویکتور گاربر، تِیت دونووان، کلی دووال، اسکوت مک نایری
داستان:
در کوران درگیریهای سال 1979(1358) در ایران که منجر به تسخیر لانه جاسوسی ایالات متحده و گروگانگیری حدودا 52 آمریکایی می شود، شش نفر از اعضای سفارت به شکل پنهانی از سفارت فرار کرده و به محل اقامت رسمی سفیر کانادا «کن تیلور»(با بازی ویکتور گاربر) واقع در سفارت این کشور پناه می برند. در این میان سازمان جاسوسی ایالات متحده(سیا) تصمیم می گیرد برای خروج این شش فراری برنامه ای ترتیب دهد. در این میان یکی از کارشناسان سیا به نام «تونی مندز»(با بازی بن افلک) که متخصص برنامه های فرار است بعد از رد کردن چند ایده ارائه شده از سوی سیا، طرحی نسبتا پرریسک را برای فرار این شش نفر ارائه می کند. جالب اینجاست که مندز بعد از دیدن فیلم «نبرد برای سیاره میمونها» به همراه پسرش از تلویزیون این طرح به ذهنش رسیده است.
طرح مندز بر این پایه استوار است که وی در قالب یکی از تهیه کننندگان یک گروه فیلمسازی کانادایی به ایران وارد شده و شش فراری از سفارت را در قالب اعضای تیم تولید این فیلم از ایران خارج کنند. تونی مندز و مافوقش «جک اُ.دانِل»(با بازی برایان کرانستون) برای واقعی شدن طرح خود با یک گریمور فعال در هالیوود به نام «جان کمبرز»(با بازی جان گودمن) که پیش از این در امور مرتبط با تغییر چهره به سیا یاری رسانده و البته در تیم چهره پردازی سری فیلمهای «میمونها» هم فعال بوده است، تماس برقرار می کند. کمبرز هم به نوبه خود تونی مندز را با یک تهیه کننده هالیوودی به نام «لِستِر سیگِل»(با بازی آلن آرکین) آشنا کرده و اینها در کنار هم شرایط تولید یک پروژه جعلی سینمایی به نام «آرگو» را فراهم می آورند؛ پروژه ای که مثلا قرار است شبیه سری فیلمهای «جنگهای ستاره ای» باشد!
بعد از چینش مقدمات کار، تونی مندز با نام مستعار و البته مدارکی کامل که اثبات می کند وی یک تهیه کننده سینما است وارد ایران شده، به سفارت کانادا رفته و شش فراری را در جریان جزییات طرحش قرار می دهد، وی که برای هر شش نفر، پاسپورتهای کانادایی تهیه کرده به آنها درباره مشخصات جدیدشان که عضوی از تیم تولید فیلم «آرگو» هستند توضیحات کامل را ارائه کرده و از آنها می خواهد برای رد شدن از نیروهای امنیتی فرودگاه، جزییات کاراکتر جدیدشان را خیلی خوب به خاطر بسپارند. برای آشنایی بیشتر تیم تولید با ویژگیهای یک پروژه سینمایی، مندز روزی از روزها به همراه آنها و در قالب برنامه ای برای بازدید لوکیشن به بازار تهران می روند اما مشکوک شدن تعدادی از ایرانیان نسبت به هویت اینها سبب ساز آن می شود که مندز خیلی زود آنها را از بازار فراری دهد و به سفارت برگرداند.
مندز عملیات را مطابق برنامه از پیش تعیین شده پیش می برد اما در آخرین لحظات اجرای نقشه، به مندز خبر می رسد که بنا است یک پروژه نظامی برای نجات جان گروگانها پیاده شود و او باید اجرای برنامه خود را لغو کند اما مندز به طور یکجانبه کار خود را پیش برده و از «جک اُ.دانل» می خواهد توان لجستیکی ادامه برنامه را برای او فراهم آورد.
در روز فرار و به هنگام حضور این شش نفر در فرودگاه و بعد از تماسی که نیروهای امنیتی فرودگاه با استودیوی تولید فیلم «آرگو» در هالیوود گرفته می شود، عدم پاسخگویی استودیو از یک سو و آگاهی نیروهای انقلابی از هویت واقعی این گروه از سوی دیگر، شرایط متفاوتی را رقم می زند. با این حال اعضای گروه هر طور هست سوار هواپیما می شوند و از ایران خارج می شوند؛ آن هم در شرایطی که مبارزان انقلابی به دنبال آنها هستند.
برای پیشگیری از اقدامات تلافی جویانه علیه مقامات سفارت کانادا، سفیر این کشور هم به همراه همسرش از ایران فرار می کند و بعد از پایان ماموریت نیز تونی مندز به عنوان ستاره ذکاوت سازمان سیا انتخاب می شود اما به خاطر ماهیت سری کار به او مدال افتخار اعطا نمی شود.
بقیه گروگانهای آمریکایی هم بعد از حدود 444 روز در 20 ژانویه 1981 آزاد شده و سالها بعد یعنی در اواخر دهه نود و بعد از فاش شدن اسرار این عملیات جاسوسی، مدال تونی مندز نیز به او اهدا می شود...
پایان بخش فیلم سخنرانی کذایی «جیمی کارتر» درباره این ماجرا و البته یک سری تصاویر مرتبط با این ماجرا است...