ساعت 8 بعد از ظهر امروز، تالار وحدت :: سينمای ما :: پايگاه خبری،تحليلی سينما:: سينمای ايران::The Best Iranian Movie News & Information
شنبه 19 مرداد 1387 - 14:18
اخبار:      • احمدرضا درویش به عنوان کارگردان فیلمی درباره قیام کربلا؛ / امیدواریم تمام جوامع بشری با دیدن این فیلم به حقیقت حرکت حضرت پی ببرند      • واکنش یک منتقد سینمایی به شایعه ممنوع‌الکار شدن محمدرضا گلزار / گلزار خدمت بزرگی به نظام کرده؛ اجازه نداده سینما تعطیل شود      • مجیدی به عنوان کارگردان فیلم دیدنی مربوط به بازی‌های المپیک / مجید مجیدی: نسل جوان چین، چه پرانگیزه بود      • نقد همیشه پای یک زن در میان است در دانشگاه علوم پزشکی / هیچ فیلمی در ایران فضایی مثل فیلم من نداشته است      • احوالپرسی از اصغر فرهادی بعد از تمام شدن فیلمبرداری «درباره الی»      






ساعت 8 بعد از ظهر امروز، تالار وحدت
به استقبال جشن بزرگ منتقدان ایران

سینمای ما - صوفیا نصرالهی: در آستانه جشن بزرگ انجمن منتقدان با محمد خزاعی، کیوان کثیریان و رامتین شهبازی سه عضو انجمن که در مقام‌های گوناگون برای برگزاری هر چه بهتر جشن کوشش کردند، گفت و گو کرده‌ایم. این اولین باری است که جشن انجمن منتقدان با چنین حرمت و شکوهی برگزار می‌شود و این به نوبه خود، اعتبار این صنف را در میان اصناف گوناگون خانه سینما افزایش خواهد داد.

محمد خزایی دبیر جشن امسال منتقدان روزهای سخت و پرمشغله ای را می گذراند. از او درباره ی ویژگی جشن امسال و تفاوتش با سال های گذشته پرسیدیم که چه اتفاقی باعث شده امسال این جشن شور و حال و هوای دیگری داشته باشد؟خزایی پاسخ داد:" فکر می کنم جشن منتقدان از مهمترین جشن های کشور است. در همه جای دنیا این جشن از اهمیت خاصی برخوردار است. منتقدان تاثیرگذارترین افراد جامعه هستند و هنرمندان در سرتاسر جهان مهمترین جوایزشان را از منتقدان دریافت می کنند چون بدون غرض ورزی قضاوت می کنند. تا امروز در کشور ما در زمینه این جشن کم کاری شده بود. البته پیش از این هم جشن هایی در این رابطه داشتیم که مختصر و مفید بود. امسال که دوستان پیشنهاد برگزاری مراسم را به من دادند گفتم یا نباید جشن برگزار کنیم یا باید در شان و خرد دوستان منتقد باشد. پس می بینید که نه اتفاقی در مراکز دولتی افتاده و نه در مراکز خصوصی. بلکه همه حاصل اهتمام و تلاش خود اعضای شورای مرکزی و برنامه ریزی و شورای برگزاری جشن است. و البته امسال در آستانه سی امین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی هم هستیم و به همین مناسبت از سی چهره سینمایی برگزیده بعد از انقلاب هم در این مراسم قدردانی می شود که خود اتفاق تکرار نشدنی است."
خزایی همچنین درباره انتخاب تالار وحدت به عنوان محل برگزاری مراسم هم گفت:"ما تالارهای مختلفی مد نظر داشتیم. از جمله سالن همایش های صدا و سیما و تالار وحدت که در آخر با توجه به برنامه ریزی ها و گنجایش تالار و شان منتقدان گرامی تالار وحدت را انتخاب کردیم. که همین جا از مساعدت های دکتر ایمانی، معاونت هنری و آقای پارسایی و آقای احمدی هم برای هماهنگی با تالار وحدت تشکر می کنیم."
خزایی در جواب این که تبلیغات رسانه ای جشن امسال به چه صورت بوده است، گفت:" هم اکنون حدود 40-50 بیل بورد در سرتاسر تهران به چشم می خورد که برای هیچ جشن صنفی و حتی جشن های بزرگتر از صنفی هم سابقه نداشته است. تیزر جشن امسال این روزها از شبکه های دو و پنج سیما پخش می شود. و رسانه ها همگی استقبال بسیار خوبی کردند."
خزایی این جشن را متعلق به منتقدان دانست و گفت همین که دوستان به طرق مختلف با من تماس گرفتند و تشکر کردند خستگی من در رفت. امیدوارم جشن مورد حمایت همه جانبه ی ایشان قرار گیرد.
خزایی جشن امسال را مقدمه ای دانست برای سال های آینده و ابراز کرد:"اولین حرکت بزرگ خیلی سخت است و بعد از امسال کار برای تیم آینده ساده تر می شود چون من دیگر به هیچ عنوان مسئولیت برگزاری جشن منتقدان را بر عهده نمی گیرم و فقط امسال بود. این جشن بسیار سختی است. من دبیر جشن های بسیاری بوده ام اما به دلیل توقعات و سلایق گوناگون جشن منتقدان از همه ی آن ها دشوارتر بود."

کیوان کثیریان همیشه از اعضای فعال انجمن منتقدان بوده و در دو سال اخیر هم عضو شورای مرکزی بوده است. با او هم چند کلمه ای درباره جشن منتقدان گفت و گو کردیم که از خلال آن می شد فهمید که چقدر برای صنف و انجمن آرزو دارد و چقدر فعالانه برای حقوق انجمن تلاش می کند.
از او نظرش را درباره جایگاه جشن جویا شدیم:"جشن تا اینجا که پیشرفتیم با سالهای قبل بسیار متفاوت بوده است. ما از همه ی کسانی که از 5 سال گذشته تاکنون عضو انجمن بوده اند دعوت به عمل آوردیم و مشتاقان شرکت در جشن امسال به قدری زیاد بودند که کارت کم آورده ایم و شرمنده دوستان شدیم که با توجه به گنجایش محدود تالار وحدت نمی توانیم پذیرای همراهانشان هم باشیم. امسال فضای رسانه ای نسبتا مناسبی هم برای جشن ایجاد شد و کلا اتفاقات خوبی افتاده است. ما از طیف های مختلف منتقدان، فارغ از نوع نگاهشان دعوت کردیم تا جشن امسال با تدابیر اندیشیده شده، با شکوه هر چه تمام تر برگزار شود. "
کثیریان در پاسخ به این پرسش که آیا کارکرد جشن را فقط در حد یک جشن می دانید یا چیزی فراتر از آن پاسخ داد:"هدف فقط برگزاری یک جشن و مراسم شادی بخش نبوده است. خود به خود جشن کارکردی فراتر پیدا می کند. جشن امسال در شرایطی برگزار می شود که بسیاری از دوستان معتقدند انجمن منتقدان اصلا نباید جزو صنوف خانه سینما باشد چون در پروسه تولید فیلم نقش مستقیمی ندارد. حتی در تلویزیون یکی از کارگردانان مطرح درباره منتقدان خیلی تند صحبت می کند و آن ها را از بدنه سینما جدا می داند. البته دوستان بسیاری هم هستند که خودشان و موفقیتشان را مدیون منتقدین می دانستند. اگر ما با این جشن بتوانیم ثابت کنیم که منتقدین در لحظه لحظه ی تولید و توزیع فیلم حضور دارند، جشن کار خودش را انجام داده است. به خصوص بعد از مدتی که برخی آن را دوره ی افول انجمن منتقدان می دانستند این جشن می تواند احیای دوباره انجمن به حساب بیاید. اگر جشن را به جای این که مثل بقیه صنوف در سالن اجتماعات برگزار کنیم در تالار وحدت برگزار می کنیم دنبال دردسر و کار بیشتر که نیستیم!این جشن بزرگ و مفصل است چون این نیاز احساس می شد که منتقدان و حضورشان تکانی به افکار عمومی و سینماگران بدهد. البته ما با هیچ کس سر دشمنی و عناد نداریم و از همه هم برای شرکت در جشن دعوت کردیم و آن ها هم مجبورند در جشن شرکت کنند چون جشن خودشان را به آن ها تحمیل می کند. این جشن برای ما حرکت مقطعی نیست. امروز انجمن منتقدان در حوزه ی مسکن، ارتباط با مراکز فرهنگی گام های مهمی برداشته است. ما کانون فیلم داریم. و خلاصه انجمن به اهداف بلندی می اندیشد."
کثیریان ادامه داد:" جشن با هسته ی اجرایی برنامه ریزی شده که هم شامل دوستان عضو شورای مرکزی است و هم اعضای انجمن که هر یک در جایگاه خود برای این جشن زحمت زیادی کشیدند. به خصوص در زمینه روابط عمومی و تبلیغات هر کس هر کمکی که می توانست انجام داد. می خواهیم با این جشن کاری کنیم که اعضای انجمن به عضو بودن خودشان افتخار کنند."

رامتین شهبازی هم یکی دیگر از اعضای برگزار کننده جشن منتقدان امسال است. صحبت با او هم به امیدهایمان را برای جشن فردا شب تقویت می کند. شهبازی با انرژی و امید از جشن باشکوه امسال و برنامه ریزی های صورت گرفته برای آن، سخن می گوید:" وقتی که از سال گذشته تصمیم گرفته شد که جشن منتقدان جدا از جشن خانه سینما برگزار شود، طبعا اداره ی جشن به دست خود صنف افتاد. هر چند به عنوان زیرمجموعه ای از خانه سینما، کمک هایی هم از طرف خانه سینما برای برگزاری جشن شد. اما جشن تبدیل به یک حرکت کاملا صنفی شده است. و تصمیم گرفتیم که در راستای اهداف خانه سینما، امسال جشنی را تدارک ببینیم که شایسته و بایسته نام منتقد باشد. جشن امسال در ابعاد گسترده تر و با حفظ شان و منزلت منتقدان برگزار می شود. به خصوص که اخیرا برخی دوستان سینماگر نسبت به منتقدان کم لطفی کرده و فقط به عنوان یک ابزار تبلیغی برای فیلم ها و تولیداتشان به آن ها نگاه می کنند. که اگر به آن ها نیاز داشته باشند پشتشان هستند و اگر آن ها را لازم نداشته باشند برخوردشان عوض می شود. در فرم های نظرسنجی که فرستادیم ردی از این نگاه ها به چشم می خورد. در نتیجه امسال جشن را دیرتر ولی با برنامه ریزی گسترده تر و شکوه بیشتر برگزار کردیم که همه ی این ها به خاطر شایستگی نام منتقدان است.
شهبازی در پاسخ این که آیا این جشن به ارتقا صنف کمکی هم می کند یا نه؟ گفت:" مطمئنا اگر خوب برگزار شود کمک بزرگی خواهد بود. در جشن امسال عناوین جدیدی دیده می شود و انتخاب هایی صورت گرفته که همگی با نظر کارشناسی بوده است. برای حدود 200 نفر فرم فرستاده شد و نظرسنجی صورت گرفت. در نتیجه نتایج پالوده تر بوده است چون طیف داوری گسترده تر بوده. این جشن باعث می شود منتقدان یک بار دیگر بلند شوند و روی پای خودشان بایستند. جشن کمکم می کند صنف همدل تر و منسجم تر عمل کند. تقدیر جوانان و پیش کسوتان از یکدیگر و هدیه دادن ها قرار است همدلی و اتحاد بین منتقدان را زیاد کند. "
شهبازی برای این که جشن نه فقط توسط منتقدان که کل صنوف خانه سینما پذیرفته شود پیشنهاد کرد:" یک بخش برای پذیرش هر چه بیشتر جشن، خود جشن و داوری هاست. اما باید در طی سال هم تریبون منتقدان حفظ شود و این فقط از طریق رسانه ها صورت می گیرد. نه فقط رسانه های چاپی بلکه سایت های اینترنتی مثل سایت سینمای ما که خیلی تاثیرگذار هم هست و من خودم هر روز به آن سر می زنم. در برنامه های رادیویی و تلویزیونی منتقدان باید از تمام تریبون های در اختیارشان استفاده کنند.منتقدان ما باید بیشتر وارد حوزه ی مطالعات سینمایی شوند. بخش تئوری سینما باید کاملا در دست منتقدان قرار گیرد چون بقیه صنوف درگیرودار تولید و صنعت فیلمسازی هستند. نگاه خبرنگاران ما باید جدی تر شود و سطح سوادشان را بالاتر ببرند تا با تهمت های کمتری مواجه شویم."
و در آخر شهبازی آینده ی جشن را امیدوار کننده توصیف کرد اگر کارشکنی سر راهش صورت نگیرد.



به روز شده در : يکشنبه 9 تير 1387 - 21:35

چاپ این مطلب |ارسال این مطلب |

نظرات

مهتا
دوشنبه 10 تير 1387 - 16:55

ببخشید!میدونم که اصلا جای این نظر یا سوال اینجا نیست ولی چاره ای نداشتم آخه باید خونده بشه!!!

میشه بگید چرا فیلم "نسل جادویی" که گفته بودین اواخر خرداد ماه به اکران در میاد هنوز اکران نشده؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

آیا باز هم جلوشو گرفتن؟؟ممنون میشم اگه خبری در این مورد هم بدین!!

اضافه کردن نظر جدید
:             
:        
:  




             

استفاده از مطالب و عكس هاي سايت سينماي ما فقط با ذكر منبع مجاز است | عكس هاي سایت سینمای ما داراي كد اختصاصي ديجيتالي است

كليه حقوق و امتيازات اين سايت متعلق به گروه مطبوعاتي سينماي ما و شركت پويشگران اطلاع رساني تهران ما  است.

مجموعه سايت هاي ما : تهران ما ، مشهد ما ،  سينماي ما ، تئاترما ، خانواده ما ، داشن ما

 سينماي ما : صفحه اصلي :: اخبار :: سينماي جهان :: نقد فيلم :: جشنواره فيلم فجر :: گالري عكس :: سينما در سايت هاي ديگر :: موسسه هاي سينمايي :: تبليغات :: ارتباط با ما
Powered by Tehranema Co. | Copyright 2005-2008, cinemaema.com
Page created in 0.315598011017 seconds.