یادداشت مفصل نویسنده «سینمای ما» در انتقاد و واکنش به هجمه‌های مطبوعاتی اخیر به فیلم بیضایی و مقاله «این جا چه قدر ساکت است» امیر قادری؛
هژمونی بی‌اخلاقی/وقتی مهران مدیری هم در مجموعه تازه‌اش منتتقدان را هجو می‌‌کند

سینمای ما - فواد آرام: در دوران جشنواره فیلم فجر نقدهای سینمایی رونق یافته بود و بحث پیرامون خود مقوله « نقد سینما» هم به مسئله ای جدی بدل شد. جنجال های دوره جشنواره در اکثر ویژه نامه های نوروزی مطبوعات نیز بازتاب داشت و با پاسخ امیر قادری به انتقادهایی که از او و لحن نقدی که درباره بیضایی نوشته بود در ماهنامه فیلم، تنور این بحث همچنان داغ باقی ماند. این شب ها هم مهران مدیری در سریال نوروزی اش نیشی به منتقدان سینمایی زد و باردیگر نام منتقدین را مطرح کرد. یکبار متقدی به سینماگری حمله می کند و یکبار سینماگری به منتقدان.


حمله منتقد به سینماگر


جنجال ها از مقاله امیر قادری درباره بیضایی آغاز شد. نویسنده ای از نسل ما، کارگردان پیشکسوت را به دادگاه می برد و درباره اش حکم می داد و سعی داشت تکلیف خودش ـ و نسل ما ـ را در برابر رفتاری که به زعم او بیماری جامعه روشنفکری ( بهتر است بگوییم شبه روشنفکری ) ایران است نشان دهد. اما با کدام ابزار؟ از کدام جایگاه؟ و در چه موضعی؟
این ادبیات و این لحن پرخاشگر تا چه حد راهگشا و درست است؟ ازکدام جایگاه به بیضایی حمله می کنیم و موضع ما در این کشاکش چیست؟ این که می گویم جایگاه ما در حمله به بیضایی چیست نه از منظر موی سپید اوست که به قول یغما گلرویی قرار نیست برای اساتیدی که با رنگ مو خلع سلاح می شوند حرمتی قایل باشیم. ( حسین معززی نیا دو سال پیش در نقد اصلانی گفته بود قرار نیست تنها به رعایت سن و سال و موی سپید احترامی فراتر از حد برای کسی قایل شویم و درست هم گفته بود. ) که بخاطر همه کوشش های اوست برای فرهنگ این سرزمین در طول تمامی سال های عمرش. از کدام جایگاه بیضایی را به کم کاری و گوشه نشینی و بهانه تراشی و « نچ نچ » (!) کردن متهم می کنیم؟ مگر نه اینکه یکی از جامع ترین مجموعه‌ها تاریخ نمایش ایران را او آماده کرده است که همچنان ( از 1344 تا امروز، ووووووووووووووه ) مرجع خیل دانشجویان و علاقمندان نمایش در ایران است. مگر نه اینکه سال ها ( تا زمانی که اجازه داشت ) به تدریس نمایش در دانشگاه پرداخت؟ آیا در طول این سال ها با وجود همه سنگ اندازی ها ـ که چشم بستن بر آنها را نمی توان بخشید ـ هر بار فضا بازتر شده است فیلمی بر پرده نبرده و هر بار امکان یافته نمایشی روی صحنه اجرا نکرده؟ او نیست که که هزار و یکشب را ریشه یابی کرده تا حقیقتی را فاش کند که این داستان ها از این خاک برخواسته اند؟ ردیفی از قفسه های کتابخانه ام را کتابهایی از او و یا درباره او پر می کند. کم است این همه؟ کیمیایی در همه این سال ها ممیزی را به هیچ گرفت، و هر تغییری را در اثرش اعمال کرد و با ترکیبی از رضایت به نظر سانسورچی ها و سهل انگاری در ساختار آنقدر کارکرد و کار کرد تا نتیجه اش آن شد که امروز خبر ساخت فیلمی از او دیگر ذهنی را درگیر نمی کند. کارگردان خلاق سال های دور در این سال ها فقط تصاویری را در کنار هم چیده و عرض کرده است؛ و مگر همین ما نبودیم که به او تاختیمو کارش را تمام شده فرض کردیم و نوشتیم : « از ما که گذشت »؟ حالا کارگردان دیگری در همان شرایط تاریخی و جغرافیایی سعی کرده است تا استانداردهایش را حفظ کند و تن به هر قرارداد و کاری ندهد. به یاد داریم که کیمیایی دو فیلمش را با سرمایه ای ساخت که از یک منبع به هر دوی آنان پیشنهاد شده بود. بیضایی نساخت و این « نه » برای من و بسیاری دیگر خیلی گرانقیمت است. این « نه » دیگر اثر سینمایی نیست که بخواهیم با متر سینما اندازه اش را بسنجیم و ستاره بدهیم. این « نه» در حوزه اخلاق جای می گیرد و در این حیطه ارزشش چیزی ورای ***** است.
چه خوب که نسل ما یاد گرفت سینما را و هنر را و شاید خیلی چیزهای دیگر را ورای ایسم ها نگاه کند. ( نیما حسنی نسب در نقدی بر حکم نوشته بود که نسل ما یاد گرفت سینما را جدا از ایسم ها نگاه کند و چه خوب و درست نوشته بود. ) اما اتفاق های پیرامونی را نمی شود ورای ایسم ها نگاه کرد. نمی شود متصور نبود که آرزوی ساختن پروژه هایی چون « دیباچه نوین شاهنامه» و « پرده نئی» بر دل بیضایی است ولی بودجه ها در کشور ما بر اساس خط بندی ها و ایسم ها و بر اساس تعلقات ایدئولوژیک توزیع می شوند. نتیجه آنکه جمعه شب ها حاصل به هدر رفتن قریب به هفت میلیارد تومان پول بی زبان را باید مشاهده کنیم و باز به علل ایدئولوژیک دم هم نمی توان زد که هر گفتاری در این باب یحتمل تضعیف سینمای دینی است. در نهایت می توان نقدی نوشت و از ضعف ساختار گفت و ... . نمی توان به این ها نظری کرد و بیضایی را محکوم کرد به اینکه در خانه نشسته است و هیچ نمی کند و « گناه و مسئولیت را از روی دوش خود، به سمت دیگران و تاریخ و سیستم پرتاب می‌کند » و «کناری نشسته است و تباهی و درد و مصیبت و معصیت را در دیگران می بیند و نچ نچ می کند». مگر همین بهرام بیضایی نیست که در مسافران انتقال آینه دانش و فرهیختگی را به نسل بعد منتقل کند. او آینه را می خواهد، حتی شکسته و خرد شده برای ما بیاورد. در پایان همان فیلم آیا شعار امید نداد؟ آینه را آیا او نبود که به سوی ما گرفت؟
حمیدرضا صدر در نقدی بر سگ کشی به تفاوت لحن بیضایی از رگبار تا این فیلم اشاره کرده بود. این تفاوت لحن را آیا می توان تنها در محدوده سینما جستجو کرد؟ یا باید دید چه گذشته است در زندگی کسی که چنین تغییر لحن می دهد؟ باید دید چگونه است که کارگردان پر وسواس و سخت گیر تبدیل به سازنده وقتی همه خوابیم می شود که نشانی از وسواس در آن نمی توان یافت. شاید سوء تفاهم شود که من هم یکی از همان شیفتگان «استاد» هستم و می خواهم از او دفاع کنم. دست بر قضا نه تنها چنین نیست که هیچوقت سینمای بیضایی را ـ مگر در تک لحظه هایی ـ دوست نداشته ام. در این میان وقتی همه خوابیم از همه آثار او ضعیف تر است. بی شک رتبه ای پایین تر از دایره تو خالی دارد و حتی نادیده گرفتنی است. اما نمی توان به دلیل ضعف اثر بر کارگردانش حمله برد. از نسل ما که یاد گرفت اگر نا ملایمتی دید با یادآوری تصویر جرج کلونی در مایکل کلایتون همه چیز را فراموش کند، بعید است حالا بخاطر آنکه حس می کند در سالن به او توهین شده است اینگونه برآشوبد. و اینگونه ادبیات ورزشگاه را در نقد سینمایی اش بکارگیرد. بله امیر جان، این ادبیات ورزشگاه است و تفاوت هست میان این دو. بی شک نه تفاوتی طولی که من هیچیک را الزاما و ذاتا بر دیگری برتر نمی دانم. تماشای دیداری از لیگ قهرمانان باشگاه های اروپا می تواند همانقدر دلچسب باشد که دیدن فیلمی از مایکل مان. اما در این میان تفاوتی عرضی هست. مگر خودت نبودی که هنگام تماشای ضیافت کت و شلوار تازه ات را پوشیدی؟ و مگر باز خودت نبودی که چهره‌ات را قرمز رنگ کردی و پرچم به دست برای تماشای دیدار پرسپولیس و سپاهان به ورزشگاه رفتی؟ پس تفاوتی هست میان ورزشگاه و سالن و تفاوتی هست میان ادبیات نقد سینمایی و فریادهای درون استادیوم.


حمله سینما به منتقد


سریال تازه مهران مدیری در حالی آغاز شد که در اولین بخش آن شخصیت اصلی با خود او اشتباه گرفته شده است. گمان می کردم مدیری می خواهد دور جدید را با انتقاد از خودش و همکارانش آغاز کند تا اشاره‌ای باشد به نقد پذیر نبودن شاغلان حرفه های دیگر که در زمان ساخت مرد هزار چهره او را شماتت کرده بودند. حس می کردم می خواهد سوزنی هم به خودش بزند و در بخش های آینده شاید جوالدوزی به دیگران. حتی با خود می گفتم شاید حالا که موقعیت اش پیش آمده با سینه ای گشاده جوالدوزی نثار خویش کند. اما خیالی بود واهی. دست بر قضا در این بخش از منتقدان سینمایی انتقام گرفت و کوچکترین انتقادی هم متوجه جایگاه خودش و گروهش نکرد! او منتقد را « ایراد بگیر» سینما خواند و منتقدین را کسانی دانست که صبح تا شب فیلم می بینند و پول می گیرند. بازیگر مقابلش در مقام منتقد دیالوگی نداشت و حرف مدیری حرف غالب سکانس تلقی می شد. می بینید؟ کس که بخش زیادی از شهرت و محبوبیت اش را مدیون منتقدان سینمایی است در قبال معدود نقدهای منفی که عده ای از منتقدین به او داشته اند آن ها را چنین خطاب می کند. مگر ماهنامه فیلم ـ به عنوان جدی ترین و مهم ترین نشریه سینمایی کشور ـ برای 77 بخش ویژه ای ترتیب نداد و نویسندگان نشریه گاه و بی گاه برنامه های خوب او را تحسین نکردند؟ جالب آنکه گویا مدیری نسبت به این بخش اندک از منتقدین که آثار او را نمی پسندند کینه ای جدی دارد. سال گذشته در مرد هزار چهره اشاره به نشریات روشنفکرانه ای کرد که تیراژ اندکی دارند. می شد حدث زد که یکی از هدف های سازندگان مجموعه ماهنامه هفت بوده است که در آن مجید اسلامی چند باری بر مدیری نقدهای منفی نوشته بود. البته آن زمان هفت دیگر تعطیل شده بود و جناب مدیری می توانست آسوده خاطر باشد که دیگر آن نشریه به آن تیراژ محدود هم نیست که درباره او نقد منفی بنویسد. او می تواند خاطر جمع باشد که « سلطان کمدی» است و ایراد بگیرهای سینما هم در مقابل او حرفی برای گفتن ندارند! او از همه عوامل سینما راضی است بجز « ایراد بگیرها» که خیلی بداخلاق هستند.


هژمونی بی اخلاقی


اما همه این ها را برای چه نوشته ام اصلا؟ سریال مدیری که چند روزی بیشتر از پخش اش نمی گذرد کجا و بیضایی و امیر قادری کجا؟ آنچه در این بین بیش از همه آزارم می دهد و در هر دو مشترک می بینم این است که گویا عده ای که تریبونی در اختیار دارند و مخاطبان گسترده ای، حالا از این تریبون ها استفاده می‌کنند. برای مقاصدی که چندان اخلاقی به نظر نمی رسد. سال گذشته وقتی مدیری روشنفکران را تخطئه کرد کسی بجز همان قشر اندک که دیگر همان نشریات با تیراژ پایین را هم نداشتند به او پرخاش نکرد. او هم با خودش حساب کرده است که من هفتاد میلیون بیننده دارم و وبلاگ ها و نشریات این گروه مخاطبانی کم تعداد. پس این بار پا را فراتر می گذارد. این عین بی اخلاقی است. این اخلاق چیز عجیب و غریبی نیست که از توی کتاب ها سر و کله اش پیدا شده باشد و حربه روشنفکر نماها باشد یا شعاری باشد که قرار است بر سر نگاه های تازه فرود آید. یک مسئله ازلی ـ ابدی است که از دل « یک جور تجربه زندگی روزمره » بیرون آمده است. حمله به بزرگانی که ما چه به آنها بتازیم و چه مدح ایشان را بگوییم بزرگ اند و بزرگ خواهند ماند، اخلاقی نیست. حمله به قشری که سلیقه بخشی از ایشان با شیوه کار ما و آنچه محصول کار ماست جور در نمی آید هم اخلاقی نیست و در این میان حق نداریم که اگر تریبونی وسیع داریم آن را محل این پرخاش‎ها قرار دهیم. چه اگر در جایگاه منتقد در میان نسلی مرجع شدیم و چه اگر در جایگاه فیلمساز در میان مردم راه یافتیم. کما اینکه این ها دیگر نوشته های نسل بالاتر نیست. در مورد امیر قادری و «سینمای ما » البته اینطور فکر نمی کنم. حس می کنم بیشتر یکجور ویروس است که دارد ناخودآگاه بر مجموعه سینمای ما و مخاطبانش اثر می کند. جایگاه خود این نقدها دارد تبدیل می شود به چیزی که « قرار نیست کسی به‌اش دست بزند ». اکثر مخاطبان سایت در کامنت ها نشان می دهند که جایگاه امیر قادری، نیما حسنی نسب و دیگر نویسندگان اصلی سایت را « دربست» قبول دارند و صدای انتقادی به گوش نمی رسد. و خطرناک است وقتی همه مثل هم فکر می کنند چون این شایبه پیش می آید که شاید هیچکس فکر نمی کند. از یک هفتم تا به امروز خواننده مطالب امیر قادری بوده ام و اتفاقا آبجکت های مورد علاقه مشترک زیاد داریم. اما وقتی می بینم که یکی از نسل ما دارد اینگونه به بزرگی که واقعا ـ و نه به طعنه و کنایه ـ « استاد » است حمله می برد و او را متهم می کند نمی توان سکوت کرد.


موخره


متنی شد پر از گلایه و انتقاد و اینطور دوست ندارم تمامش کنم. نه اینکه بخواهم تقلب کنم و نکته خوب غیر واقعی ای را برای هپی اند اضافه کنم. اتفاقا رخداد خوب از همان دوران جشنواره کم نداشته ایم. جشنواره خوبی بود و مهم این بود که جدا از نقدها و جنجال ها، آن سینمایی که دوست داشتیم در اینجا و آن سوی دنیا پیروز شد. ماهنامه فیلم با چند بهاریه فوق العاده از آیدین آغداشلو و حمید رضا صدر منتشر شد که تبدیل شدند به بخش هایی از وجودم. و باراک اوباما برای ایرانیان پیام نوروزی فرستاد. این جای پیامش را بخوانید : « هنر، موسیقی، ادبیات و نوآوری شما جهان را به دنیایی زیباتر و بهتر تبدیل کرده‌است » ما هم نقد می نویسیم تا فیلم هایمان از این رهگذر روز به روز بهتر و کامل تر شوند. تا سینمای ایران هم دنیا را به مکانی بهتر و زیباتر تبدیل کند. و البته در خلال این نقدها زیست مان و شیوه زندگی مان را هم بروز می‌دهیم. چقدر خوب که در نقدها و نوشته هایمان نشانی از قاب های بی نظیر مایکل مان هم باشد. هنرمند خوب به کسی توهین نمی‌کند و کینه نمی ورزد. ای کاش منتقد خوب هم چنین باشد و نخواهد « به کسی بتازد و کسی را بیخ دیوار (!) قرار دهد». مگر نه بچه ها؟ مگر نه امیر جان؟

(تصویر: تابلوی شاهکاری از نورمن راکول)


منبع : سینمای ما

به روز شده در : شنبه 8 فروردين 1388 - 13:41

چاپ این مطلب |ارسال این مطلب |

نظرات

مریم...
شنبه 8 فروردين 1388 - 16:36
7
موافقم مخالفم
 
هژمونی بی‌اخلاقی/وقتی مهران مدیری هم در مجموعه تازه‌اش منتتقدان را هجو می‌‌کند

حتی اگر همه ی مجله هایی که درمورد مهران مدیری نقد منفی می نویسند تعطیل بشن تو و امسال دوستات خوب بلدین بهش توهین کنید. سر سریال مرد هزار چهره که یادتون هست؟ نوشته های آرمین ابراهیمی رو چطور؟ راستی کجاست هنوز چیزی پیدا نکرده به مدیری گیر بده؟؟؟؟؟

علی
شنبه 8 فروردين 1388 - 21:27
-1
موافقم مخالفم
 
هژمونی بی‌اخلاقی/وقتی مهران مدیری هم در مجموعه تازه‌اش منتتقدان را هجو می‌‌کند

آخه عزیز من مگه حرف اشتباهی زده که اینجوری پرخاش میکنی؟شما داری با تعصب صجبت میکنی.آقای مدیری باید بدونه این تریبونی که در حال حاضر در اختیارش هست مکانی نیست که انتقام های شخصیشو از بقیه بگیره و این رو هم باید بدونه این تریبون به زودی از دستش خواهد رفت میگی نه؟نگاه کن!

هادی جهانشاهی
شنبه 8 فروردين 1388 - 21:48
2
موافقم مخالفم
 
هژمونی بی‌اخلاقی/وقتی مهران مدیری هم در مجموعه تازه‌اش منتتقدان را هجو می‌‌کند

"حدس" را با سین می‌نویسند نه "ث"

حدث به معنای اتفاق افتادن است! و با حدس زدن مورد نظر شما متفاوت است!

مدیری هم چه خوب که از یک منتقد استفاده کرد به هنگام نقد این قشر تا بلکه مشکلش کمی کمتر باشد. مدیری خودش را هم نقد کرد در سریالش. هنوز اما منتقدین گویا خود، ظرفیت نقد پذیری ندارند...

ضمن اینکه نمی‌دانم چرا امیر قادری در تمام مقالات منتشر شده در سایت اصرار و ابرام دارد تا در تیتر یا سوتیتر نام خودش به نحوی ذکر شود!

احتمالا ربطی به معروف شدن و این صحبت‌ها که ندارد؟


شنبه 8 فروردين 1388 - 22:39
5
موافقم مخالفم
 
هژمونی بی‌اخلاقی/وقتی مهران مدیری هم در مجموعه تازه‌اش منتتقدان را هجو می‌‌کند

شما به چند نکته توجه کن. اول اینکه اون دیالوگ خطاب به روحانی رو شخصیت مدیری نمیگه. شخصیت مسعود شست‌چی میگه که توسط مدیری بازی میشه. این دو تا با هم فرق داره. اینو یعنی متوجه نیستین که بازیگر وقتی نقشی رو بازی میکنه لزوما شخصیت خودش رو ارائه نمیده؟ یعنی باید بازیگرها هم بابت حرفای اشتباه شست‌چی درباره بازیگری و استانیسلاوسکی ناراحت بشن؟ دوم اینکه منتقدان هیچ نقشی در شهرت مدیری نداشتن. در دهه هفتاد که مدیری به شهرت رسید کدوم منتقدی درباره ساعت خوش نوشت؟ نشریات زرد بودن که مدیری و باقی بازیگران رو ساپورت کردن. خنده‌دارترین نکته ربط دادن قسمت روشنفکرها به مجله هفته. اینو دیگه نشنیده بودم. توکا نیستانی هم پارسال اون قسمت رو به شکل بی‌ربطی به لیلی گلستان ربط داد. یا یه عده گفتن اون نیکی خانم منظور به نیکی کریمیه.اگه خیلی مایلی بدونی منظور مشخص قاسمخانی- و نه مدیری- در اون قسمت به کی بود، بهت میگم گرچه اصلا مهم نیست چون اونا شخصیت‌های یه سریال بودن قبل از هر چیزی. اما مابه‌زای بیرونی مربوط میشه به کسی که احتمالا شما نمی‌شناسی و سینه چاکی هم نداره و واقعا روابطشون و جلساتشون مثل همون که تو مرد هزار چهره نشون میداد. یعنی جلسات خانم هومانفر معروف به حلقه فراپویان که تو سریال به حلقه دروس تبدیل شده بود. که دهه هفتاد تو مجامع روشنفکری هم خیلی سر و صدا کرد و میدونم قاسمخانی آشنایی داشت با اون جلسات. اگه بخوایم اینجوری نگاه کنیم پس باید به مهرجویی هم حمله کنیم. چون منتقدا رو لابد در میکس به سخره گرفت یا هنرمندا رو تو سنتوری معتاد نشون داد. این نگاه به اثر هنری خیلی قدیمی و دمده شده. شما هم لطفا بی‌خیالش بشین. در ضمن حدس درسته. نه حدث.

امیـر صالح‌ پور
يکشنبه 9 فروردين 1388 - 2:45
17
موافقم مخالفم
 
هژمونی بی‌اخلاقی/وقتی مهران مدیری هم در مجموعه تازه‌اش منتتقدان را هجو می‌‌کند

بی‌نظیـر بود.........بی‌نظیـر بود......... آقای فواد آرام.

بالاخره یکی هم حرف دل و ذهن ما نسلِ جدیدِ بدون تریبون را زد.

سراسر متن منطقی و به‌دور از هتاکی بود.

و از همه مهمتر اینکه احترام به شرف و شجاعت و تعهد اخلاقی را ستود نه اینکه مانند بسیاری از نویسندگان نسل جدید این مفاهیم را شعاری و خز و خیـل به معرفی‌کند.

نویسندگانی که گفته می‌شود طبق یک برنامه حساب‌شده و خزنده شروع به تخریب و تحقیر این چنین مفاهیمی کرده‌اند ، تا ترویج‌دهندگان واقعی این چنین اندیشه‌هایی را کهنه و شکست‌خورده و نا‌امید و مریض و احمق جلوه دهند.

همیشه سلطان مسعودی هست که برای خوشایند یک بیگانه حسنک را بر دار کند.

ليلا صبري
يکشنبه 9 فروردين 1388 - 6:14
3
موافقم مخالفم
 
هژمونی بی‌اخلاقی/وقتی مهران مدیری هم در مجموعه تازه‌اش منتتقدان را هجو می‌‌کند

فقط يه سوال داشتم

به نظر شما ، آقاي مديري محبوبيت و موفقيتشو مديون همين منتقدهاست؟

آقاي آرام !

به نظر مياد زمان نوشتن ايم مقاله خيلي آرام نبوديد مگه نه؟

مانيا
يکشنبه 9 فروردين 1388 - 7:3
5
موافقم مخالفم
 
هژمونی بی‌اخلاقی/وقتی مهران مدیری هم در مجموعه تازه‌اش منتتقدان را هجو می‌‌کند

اتفاقا بهترين قسمت سريال تا حالا همون حرفش در مورد منتقد ها بود .اون توهين ها و همهي بي عدالتي ها كه در مقابل زحماتش نثارش مي كرديد.شما مثل اينكه سريال رو اصلا نمي بيني وگرنه اون حرفش در مورد هنر پيشه ها خيلي خيلي قلمبه تربود.ديگه چطوري بايد خودشو نقد مي كرد .بيماري روحي ،دوقطبي بودنو استفاده از اسم خودش به عنوان هنر پيشه اي كه لحظه به لحظه تغيير ميكنه تورو خدا اول ببين بعد نقد بنويس.

MJA
يکشنبه 9 فروردين 1388 - 12:35
2
موافقم مخالفم
 
هژمونی بی‌اخلاقی/وقتی مهران مدیری هم در مجموعه تازه‌اش منتتقدان را هجو می‌‌کند

من هنوز "وقتی همه خوابیم" رو ندیدم و برای همین هم هیچکدوم از نقد ها رو هنوز نخوندم اما به نظر من یه جای کار می لنگه :

منتقدایی که به بیضایی و طرفدارانش اشکال میگیرند که تحمل نقد رو ندارن و زود برآشفته میشن و ... حالا با 2 جمله مهران مدیری (دقیقاً 2 جمله) اینجور از کوره در رفتن . (این همه نقد رو در مقابل 2 جمله قرار بدید)

جالبه که وضعیت هر دو طرف به هم یه جورایی شبیهه .

بهرام بیضایی (یا هر فیلم ساز دیگه ای) در مقابل منتقدا تقریباً هیچ تریبونی نداره و منتقدا در مقابل تلویزیون . (به هر حال مخاطب تمام مجلات و ستون ها و صفحات سینمایی و سایت های سینمایی هم در مقابل مخاطب تلویزیون خیلی پرتعداد نیستند)

در ضمن خیلی عجیبه که به نظر آقای "آرام" ، "مرد 2 هزار چهره" هیچ نقدی به سینماگرا نداره .

شهرام
يکشنبه 9 فروردين 1388 - 13:23
-2
موافقم مخالفم
 
هژمونی بی‌اخلاقی/وقتی مهران مدیری هم در مجموعه تازه‌اش منتتقدان را هجو می‌‌کند

دوستان اشاره و نیش مهران مدیری در مرد دو هزار چهره به حمید رضا صدر در برنامه دو قدم مانده تا صبح بود. صدر در ان برنامه در مورد در نقد طنزهای تلویزیونی مفصلا به برنامه های مدیری اشاره کرد و انها را

بیمایه و ضعیف خواند. به نظر میرسید امید روحانی هم ادای صدر را در میاورد

ستاره
يکشنبه 9 فروردين 1388 - 14:4
-6
موافقم مخالفم
 
هژمونی بی‌اخلاقی/وقتی مهران مدیری هم در مجموعه تازه‌اش منتتقدان را هجو می‌‌کند

واقعا مرسي! از بس که حرف دل ما بود !

ندا
يکشنبه 9 فروردين 1388 - 17:6
6
موافقم مخالفم
 
هژمونی بی‌اخلاقی/وقتی مهران مدیری هم در مجموعه تازه‌اش منتتقدان را هجو می‌‌کند

از نظر تولستوی منتقدان مردمی کودن هستند که درباره خردمندان سخن می گویند!

و این منتقدین هستند که شهرت و اعتبارشونو مدیون مهران مدیری هستند چون مدیری بارها با خلاقیتش ثابت کرده که نیازی به مطرح شدن توسط کسی نداره بذارید نویسنده محترم این نقد مغرضانه در خیال خام و موهوم خودش سیر کنه بالاخره به اون هم باید حق داد چون از این راه نون در میاره!

سپیده بانو
يکشنبه 9 فروردين 1388 - 17:9
-4
موافقم مخالفم
 
هژمونی بی‌اخلاقی/وقتی مهران مدیری هم در مجموعه تازه‌اش منتتقدان را هجو می‌‌کند

وقتی هیچ منتقد درست و حسابی توی این مملکت وجود نداره پس بیخود نباید بهشون بر بخوره چون خودشون همیشه تا جایی که می تونن هرچی دلشون میخواد می نویسن!! تازه اصلا این مسعود شصتچی بود که این جمله را گفت و هدف سریال توهین به منتقدان نبوده فقط یه شوخی بود.وقتی منتقدان خودشون ظرفیت ندارن چه انتظاری از دیگران دارن!!! به سریال کمدی که نباید انقدر گیر بدن!

مژگان
يکشنبه 9 فروردين 1388 - 17:20
-7
موافقم مخالفم
 
هژمونی بی‌اخلاقی/وقتی مهران مدیری هم در مجموعه تازه‌اش منتتقدان را هجو می‌‌کند

خیلی خوشحالم که بالاخره یکی شما منتقدارو کوبید رو زمین.درود بر مرد شجاع و بی باکی مثل مدیری که خودش رو در بند نقدها ی مغرضانه و تعاریف بی مورد نمی کنه از اون غیر از این انتظار نداشتم.

پگاه
يکشنبه 9 فروردين 1388 - 21:35
-1
موافقم مخالفم
 
هژمونی بی‌اخلاقی/وقتی مهران مدیری هم در مجموعه تازه‌اش منتتقدان را هجو می‌‌کند

پرخاش؟!! جناب منتقد خودشون که بیشتر پرخاش کردن با این نقد!!!!

واقعا چرا می خوان همه چیز رو به هم ربط بدن؟؟

به خدا خیلی بی معنی نوشه!! برداشتهای اشتباه خودش رو نوشته به عنوان نقد!!

فرض اینکه منظور آقای مدیری از این قسمت نقد منتقد ها بوده منتقدی که خودش جنبه ی انتقاد رو نداره واسه چی از دیگران انتقاد میکنه؟؟؟؟؟!!

فواد آرام
يکشنبه 9 فروردين 1388 - 22:4
-1
موافقم مخالفم
 
هژمونی بی‌اخلاقی/وقتی مهران مدیری هم در مجموعه تازه‌اش منتتقدان را هجو می‌‌کند

این هم از مزایای اطمینان بیش از حد به شیوه تایپ کردن است و نگاه نکردن به صفحه مانیتور. وقتی که لابد انگشت چهارم اشتباها به جای س، ث را می فشارد و حدس می شود حدث! و چون از جملاتی بود که پس از مرور نهایی متن و برای ویرایش به آن اضافه کرده بودم، دوباره متن را نخواندم تا آن را ببینم و اصلاح کنم. به هر حال فکر می کنم کلیت متن در حدی هست که این خطا را ناشی از بی سوادی نگارنده نداند. با تشکر از دوست عزیز، آقای هادی جهانشاهی.

sib
يکشنبه 9 فروردين 1388 - 22:9
4
موافقم مخالفم
 
هژمونی بی‌اخلاقی/وقتی مهران مدیری هم در مجموعه تازه‌اش منتتقدان را هجو می‌‌کند

من هنوز مرد 2 هزار چهره رو ندیدم ولی می خواستم بگم مهران مدیری اصلاٌ شهرتش رو مدیون منتقدین سینما نیست!!! اون توی تلویزیون گل کرد و شهرتش از سریال هاش و خود مردمه!!

علی
يکشنبه 9 فروردين 1388 - 22:10
1
موافقم مخالفم
 
هژمونی بی‌اخلاقی/وقتی مهران مدیری هم در مجموعه تازه‌اش منتتقدان را هجو می‌‌کند

آخه سپیده بانو چه قکری می کنی تو این حرفا رو میزنی؟یعنی فرق شوخی و توهین و نمیفهمی؟یعنی اگه بگه شما بگن کارت فیلم دیدن و پول گرفتنه بهت بر نمیخوره(شمایی که منتقد هم نیستی).اونوقت پس فردا همه میان راجع به ابتذال هم حرف میزنن!بابا یکی به این آقای مهران مدیری بگه ما طنزی میخوایم که درد مردم و بگه.ما طنزی نمیخوایم که همش به این تیکه بندازه و به دیگری کنایه بزنه!دعوا های شخصی جاش توی تلویزیون نیست!در ضمن آقای مدیری نه با منتقدین بزرگ شدن نه با کارهاشون ، متاسفانه ایشون اصلا بزرگ نشدن.چون کسی بزرگ میشه که قبول داشته باشه یه زمانی هم کوچک بوده!یک بار از زبون مهران مدیری شنیدین که بگه من کارم رو با نوروز 72 و 39 شروع کردم؟بگه اولین کسی که به من طنز رو آموخت داریوش کاردان بود؟قضاوت با خودتان

ساقی
يکشنبه 9 فروردين 1388 - 22:14
-2
موافقم مخالفم
 
هژمونی بی‌اخلاقی/وقتی مهران مدیری هم در مجموعه تازه‌اش منتتقدان را هجو می‌‌کند

ای بابا ای بابا استغفرالله!! بس کنید تو رو خدا. شما منتقدا همیشه یه چیزی واسه نقد کردن گیر میارید خلاصه. بابا مدیری کارشو بلده . چرا و چرا شما منتقدا و حتی قشر های دیگه همیشه همه چیو به خودتون نصبت میدین؟؟؟؟؟؟؟؟؟ جل الخالق!!! مدیری خودشم نقد کرد اونم با اون همه دقت و ظرافت تا بگه بابا بس کنید این حرف های خاله زنکو!!!

مزدک
يکشنبه 9 فروردين 1388 - 22:58
-2
موافقم مخالفم
 
هژمونی بی‌اخلاقی/وقتی مهران مدیری هم در مجموعه تازه‌اش منتتقدان را هجو می‌‌کند

با درود بر همه ی دوستان

وبلاگ دوستدار بیضایی و مهرجویی ( مزدک ) با نامه ای به امیر قادری و دیگران شروع به فعالیت کرده است . خوشحال می شوم نظر شما علاقمندان به سینمای عمیق و اجتمایی را در مورد نوشته ام بدانم. اگر نقدی صورت پذیرد حتمن انر به بحث خواهیم گذاشت .

با تشکر

مزدک
يکشنبه 9 فروردين 1388 - 23:0
1
موافقم مخالفم
 
هژمونی بی‌اخلاقی/وقتی مهران مدیری هم در مجموعه تازه‌اش منتتقدان را هجو می‌‌کند

دوستان گرامی در ضرورت انقاد و منتقد شکی وجود ندارد. و انتقاد لازمه ی پیشرفت است. اما باید توجه داشت که یک منتقد با چه اندیشه ای به نقد می پردازد . بزودی در مورد انتقاد و منتقد تاثیر گذار در وبلاگم خواهم نوشت .

با تشکر

علی
يکشنبه 9 فروردين 1388 - 23:29
-1
موافقم مخالفم
 
هژمونی بی‌اخلاقی/وقتی مهران مدیری هم در مجموعه تازه‌اش منتتقدان را هجو می‌‌کند

این روزها ما مانده ایم و طنز روزگار، که مدام بیشتر و بیشتر می شود. منتقدینی که به حق به بیضایی و اثر آخرش انتقاد کردند و بیضایی و دوستداران افراطیش را به نقدناپذیری متهم نمودند(آنهم به حق)، حال چه شده که تنها بابت یک دیالوگ کوتاه مهران مدیری در سریال جدیدش، اینگونه آشفته شده اند؟ هرچند که مهران مدیری انتقادی نکرد و کنایه ای نینداخت. او از زبان مسعود شصتچی که آدمی نادان و ساده لوح است و هیچی نمی داند، حرفی را زد که خیلی از مردم ما(دانسته یا ندانسته) به شوخی می زنند : اینکه منتقدان آیا واقعا می نشینند از صبح تا شب فیلم می بینند و بابت فیلمی که دیده اند، پول هم می گیرند؟ خب این شوخی وجود دارد. خیلی ها هم نمی دانند فلسفه ی منتقدی چیست. پس آیا تحمل شنیدن این جمله از زبان مسعود شصتچی، آنقدر سخت است که منتقدان نوپا و تازه کار را که تا دیروز به بیضایی 70 ساله انتقاد می کردند، به تکاپو برای حفظ شرافت و اعتبار و جایگاه بعضا نداشته اشان انداخته؟

اینجا به واقع اثبات شد که کم ظرفیت ترین و خودخواه ترین قشر در ارتباط با هنر، منتقدان هستند. فیلمسازان ما همیشه مظلوم بوده اند(لااقل در مقابل منتقدان). فیلمی می سازند، هر کس و ناکسی گویی که فیلم با بودجه ی پدرش ساخته شده، انگار که ارث پدرش را طلب دارد، می آید و به او فحاشی می کند و هر کسی هر چه می خواهد می گوید. فیلمسازان بینوا هم اگر خیلی زرنگ باشند، حداکثرش یک انتقاد کلی از منتقدان می کنند! آنهم از تریبونی که دست خود منتقدان است! منتقدان دوست دارند فقط نقد کنند و هر که را دوست داند خرد کنند. اما خودشان توانایی نقدپذیری را ندارند. حال ببینید با یک جمله ی مهران مدیری، به چه حالی افتاده اند!

مهران مدیری همواره برایم عزیز بوده و هست. هر دو سریال اخیرش را دوست دارم. حالا شماره ی قبلی را از نصفه ی شماره ی جدید، بیشتر. اهمیتی ندارد. مدیری کاری نکرده که مدیون و پاسخگوی کسی باشد. اگر هم گهگاه انتقاداتی می کند، حقش است. هرچه عوض دارد، گله ندارد. مثلا همان مجید اسلامی که روزگاری مجله هفت را داشت. ایشان اگر کنترلش نمی کردند، فحش ناموس هم به مدیری می داد. سال قبل سر مرد هزار چهره، چنان یادداشت سخیف و وحشیانه ای نوشت که انسان شرمش می آید به آن نگاه بیندازد. کسی که راحت می نویسد حالم از فلانی بهم میخود! خب همچین شخصی ابدا قابل احترام نیست. او علنا به مدیری فحاشی می کند، اما مدیری اوج کارش یک انتقاد اندک و ملایم و کلی از منتقدان است! همین! این به خودی خود لج امثال اسلامی را از مدیری در می آورد و اگر در انتهای نوروز امسال، فحشنامه ی جدیدش برای مدیری را در وبلاگش منتشر نکند، جزو اتفاقات عجیب عصر کنونیست!

یا مثلا همان حمیدرضا صدر. ایشان بیسواد مردیست در زمینه سینما. نمی دانم درب سینما چرا انقدر گشاد شده که هر کسی تحت نام منتقد از آن عبور می کند. مدارک اینان از جنس همان مدارکیست که مثلا امثال نغمه ثمینی دارند، که در هر فیلمی حضور میابد، آن فیلم از حیث فیلمنامه دچار آشفتگی و ضعف خیره کننده ای می شود که نتیجه اش سرگیجه مخاطب است!

خب اینان که شده اند منتقدان مدیری و اکثرا هم فحاشی می کنند، آیا نباید خودشان ظرفیت نقد داشته باشند؟ یا اصلا طرف مقابل حق ندارد از وضعیت موجود انتقاد کند؟ حالا نمی خواهد پاسخ "های" آنها را با "هوی" بدهد!

منتقدین نیز گمان نکنم نه فقط در شهرت و محبوبیت مدیری، بلکه در شهرت و محبوبیت کسی دخیل باشند! اصولا منتقدان و نشریات تخصصی نمی توانند با تعاریفشان محبوبیت ایجاد کنند و یا با انتقادهایشان، منفوریت! چون اساسا مردم به این حرفها توجه نمی کنند. مصداق کوچکش اینست که مثلا پس الان گلزار بین دختران منفور می بود! یا فلان فیلم ستایش شده منتقدان(فکر کنید مثلا ریسمان باز و فرزند خاک) گیشه ها را در می نوردیدند! منتقدان در شهرت هم دخیل نیستند. دیگر هنرمندی که دارد برای تلویزیون و این رسانه بزرگ کار طنز می سازد، نیازی به تمجید های نشریات برای مشهور شدن ندارد! تنها تاثیر را نشریات زرد، آنهم در زمینه شهرت(و نه محبوبیت!!!)، آنهم در آغاز کار یک هنرمند دارند که می توانند به او کمک کنند. همین! باقیش به خود طرف مربوط می شود.

در سکانسی که مهران مدیری مهمان برنامه ای با حضور امید روحانی بود، عوامل پشت صحنه، مدام تماس می گرفتند که بدانند در چه زمینه ای بحث کنند که به کسی برنخورد. اما هر بار پاسخ شنیدند که نه! به فلان نهاد و صنف و گروه برمیخورد! این درد دل مدیری با مخاطبان، درباره مشکلات سریال پیشینش و مشکلات طنزسازی در ایران بود. پس حالا منتقدانی که خود تا پیش از این، همدرد او بوده اند و خواستار بالا رفتن میزان نقدپذیری در جامعه، چه شده است که تا نوبت خودشان رسیده، از کوره در رفته اند؟ باقی صحبتهایم، همان ابتدا و اواسط یادداشتم است.

ساقی
يکشنبه 9 فروردين 1388 - 23:43
7
موافقم مخالفم
 
هژمونی بی‌اخلاقی/وقتی مهران مدیری هم در مجموعه تازه‌اش منتتقدان را هجو می‌‌کند

تورو خدا یه کم انصاف داشته باشین. تو این عیدی همه فقط مدیری رو میبینن (حداقل آشنایان و بستگان من)

علی
يکشنبه 9 فروردين 1388 - 23:54
4
موافقم مخالفم
 
هژمونی بی‌اخلاقی/وقتی مهران مدیری هم در مجموعه تازه‌اش منتتقدان را هجو می‌‌کند

بابا منتقد کیه؟شما منتقد نیستید!یه مشت مزدورید که پای منقل نشستید و چرند مینویسید!


دوشنبه 10 فروردين 1388 - 8:36
-5
موافقم مخالفم
 
هژمونی بی‌اخلاقی/وقتی مهران مدیری هم در مجموعه تازه‌اش منتتقدان را هجو می‌‌کند

ورودث ورت می گوید اگر منتقد به جای نقد آثار دیگران همت به انشای اثری از خود کند هرچند نتواند اثری عالی بیافریند ارزشمندتر است!

پس لطفا ساکت شوید و فقط نگاه کنید اگر دوست ندارید مجبور نیستید!

ایمان
دوشنبه 10 فروردين 1388 - 9:46
-5
موافقم مخالفم
 
هژمونی بی‌اخلاقی/وقتی مهران مدیری هم در مجموعه تازه‌اش منتتقدان را هجو می‌‌کند

دیشب بهترین قسمت مرد دو هزار چهره بود. قسمت شورت ورزشی منو یه کم از اون حالت دپ چن روزه درآورد تو اون لحظه خدا به خیر بگذرونه. منتقدا صداشون دراومده با این که چیز خاصی نبود حالا این قسمت دیشب فکر کنم جنجال ساز باشه. البته با این شناختی از که از مسئولین داریم

منتقدام کلا بی کارن به همه چی گیر میدن. اینا باید تو زمینای سیب زمینی بیل دستشون بدی کار کنن

پرستو
دوشنبه 10 فروردين 1388 - 10:12
2
موافقم مخالفم
 
هژمونی بی‌اخلاقی/وقتی مهران مدیری هم در مجموعه تازه‌اش منتتقدان را هجو می‌‌کند

سلام

دیروز این مطلب رو خوندم خیلی هم عصبانی بودم تا اومدم نظر بدم نت قطع شد دیگه هم وصل نشد خب حالا می گم...

.

کسی که بخش زیادی از شهرت و محبوبیت اش را مدیون منتقدان سینمایی است

این جمله یعنی چی ؟این منتقد محترم باید کاملا درک کنند که آدمها با تکیه بر هوش و تلاش و خلاقیت خودشونه که پیشرفت می کنن نه تعریف و تمجید دیگران واقعا برایی این طرز تفکر متاسفم . واقعا چقدر آدما خودشونو تحویل می گیرن .

دیگه اینکه دیگه نمی دونم مدیری باید چه جوری خودشو نقد می کرد فقط مونده بود یه فحشم بده

مرد دو هزار چهره از نطر تکنینک کارگردانی از نظر من از 1000 چهره بالاتره و از نظر متن هم کم کم داره خیلی بامزه می شه پس صبر کنید

........
دوشنبه 10 فروردين 1388 - 10:19
-7
موافقم مخالفم
 
هژمونی بی‌اخلاقی/وقتی مهران مدیری هم در مجموعه تازه‌اش منتتقدان را هجو می‌‌کند

مرسی علی آقا لذت بردیم واقعا

امیـر صالح‌ پور
دوشنبه 10 فروردين 1388 - 10:21
1
موافقم مخالفم
 
هژمونی بی‌اخلاقی/وقتی مهران مدیری هم در مجموعه تازه‌اش منتتقدان را هجو می‌‌کند

به نظر می‌رسد، بیشتر دوستانی که کامنت می‌گذارند متن بالا را با دقت مطالعه نکرده‌‌اند.

آقای «فواد آرام» نویسنده‌ی یادداشت بالا، فقط از آقای مدیری و سریالش گله‌گزاری نکرده‌اند، بلکه به منتقدی مانند «امیر قادری» هم معترض شده‌اند که چگونه به شکلی زیرکانه در نقدش بر آخرین اثر سینمایی «بهرام بیضایی»، شخصیت هنری این روشنفکر سازش‌ناپذیر را سخیف جلوه می‌دهد. تا شکوه و رادمردی این استاد در برابر چشمان نسلِ جدید فروبریزد.

نسل جدیدی که از پدران و برادران بزرگتر از خود حکایت‌ها از شرافت و ایستادگی استادانی چون «بهرام بیضایی» در برابر فرصت‌طلبان و وطن‌فروشان شنیده‌است.

و حال این نسل‌جدید در قالب یک فرهنگ استادیومیِ سلطان علی پروین گویان، به جای آنکه پیرو یک فکر و یا اندیشه مشخص باشد، مسخ یک فرد می‌شود.

تا جایی‌که وقتی آن فرد به خاطر مخالفتش با سرمربی تیم ملی، آرزوی شکست فوتبال کشورش را در برابر یک قوم بیگانه می‌کند، آن هم قوم و گروهی که دگراندیشان این سرزمین از فردوسی گرفته تا هدایت و بیضایی قرن‌هاست از آنان خون به دل دارند، این نسل‌جدید به پیروی از سلطان خود، شکست کشورشان را در برابر آن چنان قوم و گروهی به یکدیگر تبریک و شادباش می‌گویند.

من نیز معتقدم که آخرین اثر آقای «بهرام بیضایی» نیز اثر کامل و دلچسبی نیست، اما دلیل حمایت فعلی من و امثال من از ایشان به خاطر شخص خودشان و یا آثارشان نیست بلکه به جهت پایداری و کوتاه‌نیامدن ایشان برای بیداری ایرانیان است. و اگر روزی ایشان از موضع‌ خود مبنی بر حمایت از فرهنگ ایرانی و پیام بازگشت به خویشتن بزرگانی چون فردوسی، دست بردارند، آنگاه ما هم به نقد شخصیتی ایشان می‌پردازیم.

دوستانی هم که در اینجا در کامنت‌هایشان دربست از آقای «مهران مدیری» طرفداری می‌کنند، و هیچ‌گونه نقدی را به ایشان و آثارشان برنمی‌تابند، مراقب باشند که به «سندروم سلطان علیِ پروین» و طرفداری بیمارگونه از یک فرد دچار نشوند.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

و در پایان دوباره مانند کامنت قبلی‌ام می‌نویسم:

«همیشه در این سرزمین سلطان مسعودی هست که برای خوشایند خلیفه‌ی بغداد حسنک را بر دار کند.»

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


دوشنبه 10 فروردين 1388 - 11:23
3
موافقم مخالفم
 
هژمونی بی‌اخلاقی/وقتی مهران مدیری هم در مجموعه تازه‌اش منتتقدان را هجو می‌‌کند

آقای آرام شما که اینقدر با اعتماد به نفس مینویسید میشه لطفا یک نمونه از نقد هایی که باعث محبوبیت مدیری شده برامون بیاری؟میشه لطفا بگید بعد از ساعت خوش که مدیری ممنوع الفعالیت شد منتقدها کجا بودن که ازش دفاع کنند .این خود مدیری بود که از اول شروع کرد و محبوب شد. اما در مورد بی اخلاقی واینکه چه کسی این کارو میکنه؟یادتون هست موقع پخش سریال بزنگاه نویسنده های این سایت برای اینکه عطاران وسریالشو توجیح کنند مهران مدیری رو کوبیدن وهر چقدر دلشون خواست بهش توهین کردن.هر کسی که توی مصاحبش یک نقد کوچیک از مدیری میکنه توی این سایت باتیتر درشت میزنید در صورتی که کل نقد به یک خط هم نمیرسه که البته این روندیه که سایت در مورد بعضی بازیگران دیگم که نویسنده های این سایت از اونها خوشون نمیاد پیش گرفته میبینید آقای آرام این بی اخلاقیه نه کاری که مدیری میکنه . دوست عزیز شما نتنها آدم آرامی نیستید بلکه فراموش کار ونا عادل هم هستید

مرجان
دوشنبه 10 فروردين 1388 - 12:54
0
موافقم مخالفم
 
هژمونی بی‌اخلاقی/وقتی مهران مدیری هم در مجموعه تازه‌اش منتتقدان را هجو می‌‌کند

من فكر مي كنم خيلي خوبه كه همه درباره كارهاي هنري نظر بدن وحرف بزنيم.اما متاسفانه ما ايراني ها اصلا بلدنيستيم چطور نقد كنيم وچي بگيم! به درست وغلط بودن حرفهامون هم اهميت نمي ديم فقط مي گيم ورد مي شيم!!

دوست عزيز علي آقا متاسفانه ازنوشته شما كاملا برمياد كه فقط وفقط از روي حدس وگمان خودتون نوشته ايد.مهران مديري بارها درمصاحبه هاي مختلف اعلام كرده كه: از سال 72 و با مجموعه نوروز 72 به طوراتفاقي وارد عرصه طنز شده.وهمين طور خدمت شما بايد عرض كنم كه مديري اصلا درمجموعه 39 حضورنداشته !! اگرهم بازحرف من روقبول نداري مي تونم متن حرفهاي مديري درمصاحبه هاش رو كپي كنم تا معلوم بشه ! اون وقت شما مجبور به عذرخواهي مي شي!...مجبور نيستيد اگر اطلاعات كافي درباره چيزي نداريد اظهار نظركنيد.

ازهمين اطلاعات جامع شما مشخص شد كه مديري به گفته شما هنوز بزرگ نشده !!وكاملا حق باشماست!

آریان.گ
دوشنبه 10 فروردين 1388 - 14:41
0
موافقم مخالفم
 
هژمونی بی‌اخلاقی/وقتی مهران مدیری هم در مجموعه تازه‌اش منتتقدان را هجو می‌‌کند

مدیریو منتقدین بزرگ کردن؟ واقعا مسخرست. تقریبا همه مدیریو از اون اول دوران کاریش میدیدند . اما همه نقد و ماهنامه فیلم نمیخونن. پس مدیری خودش بزرگ شد .

مگه ما تو کشور چند منتقد واقعا با سواد داریم؟ چند تا گلمکانی داریم؟ تعدادشون زیاد نیست اما منتقدین الکی تا دلت بخواد هست و حقشون که توسط مدیری نقد بشن . واقعا رو میخواد که آدم منتقد باشه( یا اسمشو بذاره منتقد) اما انتقاد پذیر نباشه .

نقد امیر قادریم به عنوان منتقد مطرح نسل ما کاملا بجا بود . حداقل مثل بعضی منتقدین نیست که شجاعت زدن حرفشو نداشته باشه.

shaghayegh
دوشنبه 10 فروردين 1388 - 18:20
0
موافقم مخالفم
 
هژمونی بی‌اخلاقی/وقتی مهران مدیری هم در مجموعه تازه‌اش منتتقدان را هجو می‌‌کند

راستی منتقدیم شغله؟

منظورم به اون جماعت کم نیست که واقعا نقد می کنن.ولی بقیه عین بچه ها سر اختلاف سلیقه جنجال راه می اندازن.مدیری دستت درد نکنهههههههههههه.

این سومین باره که اینجا کامنت میذارم و یا می نویسه مجاز به اجرای عملیات نیستم یا تایید نمیشه.....

سعيد
دوشنبه 10 فروردين 1388 - 21:51
-1
موافقم مخالفم
 
هژمونی بی‌اخلاقی/وقتی مهران مدیری هم در مجموعه تازه‌اش منتتقدان را هجو می‌‌کند

از همه جالبتر در ميان منتقدين اميد روحاني است.هنوز بازي او را در ميكس وسكانس توالت فراموش نكرده ايم كه اينبار در يك خودزني اعجاب آور در مرد دوهزار چهره نيش و نوشي را به دوستان منتقد هديه كردند.اصلا از همه جالبتر همين استاد روحاني است. هميشه حرمت امامزاده رو متوليش نگاه ميداره.

پرستو
سه‌شنبه 11 فروردين 1388 - 6:49
-3
موافقم مخالفم
 
هژمونی بی‌اخلاقی/وقتی مهران مدیری هم در مجموعه تازه‌اش منتتقدان را هجو می‌‌کند

فقط متاسفم

برای این کم ظرفیتی برای این بی منطقی برای این بی حرمتی به هوش و تلاش و عشق مدیری

مژگان
سه‌شنبه 11 فروردين 1388 - 7:20
6
موافقم مخالفم
 
هژمونی بی‌اخلاقی/وقتی مهران مدیری هم در مجموعه تازه‌اش منتتقدان را هجو می‌‌کند

مرجان عزيز.آره مهران مديري بزرگ نشده ولي علت علاقه ي همه ي ما به اون همينه.اون شجاعه ،صادقه ،و خودش رو در بند نمي كنه واقعا مي توني كسي مثل اون مثال بزني كه اينطور افشاگري بكنه .

ببينيد كي دارم مي گم قدرشو بدونيد.

سهند
سه‌شنبه 11 فروردين 1388 - 10:53
-4
موافقم مخالفم
 
هژمونی بی‌اخلاقی/وقتی مهران مدیری هم در مجموعه تازه‌اش منتتقدان را هجو می‌‌کند

مثل اینکه جناب فواد آرام، شخصیتی مثل مسعود شستچی رو که با کلک خودش رو منتقد جا زده، تو سریال توسط پلیس دستگیر شده، دست و پاچلفتیه و باید در اصل باید جزو نقش‌های منفی به حساب بیاد (جدا از اینکه به علت علاقه شخصی مردم به مدیری معمولا نمیشه اون رو به عنوان آدم بد به حساب بیاریم) خیلی مهم میدونه که از تیکه های او به منتقدین اینطوری عصبانی شده! شما اگه انقدر اعتماد به نفس کمی دارید که مثلا اگه یک راننده تاکسی بهت بگه «فقط داری فیلم میبینی و پول میگیری» ناراحت میشی چرا رفتی سراغ این کار؟

چطور وقتی مدیری خودش رو آدم افسرده، عصبی و پولدار نشون میده سوزن زدن هم نیست اما 3-2 تا تیکه از طرف مسعود شستچی عامی به منتقدین بی اخلاقی و جوالدوز؟

Mehdi
سه‌شنبه 11 فروردين 1388 - 15:34
-3
موافقم مخالفم
 
هژمونی بی‌اخلاقی/وقتی مهران مدیری هم در مجموعه تازه‌اش منتتقدان را هجو می‌‌کند

مديري معمولاً در اين سالها در مقابل نقدهاي بي موردي كه به برنامه هايش شده سكوت كرده، چون اهل جنجال نيست. ولي اين روش دليلي نيست كه اين سكوت هميشگي باشد. ضمنا تريبون منتقدان مطبوعات است و تريبون سينماگران سينما و تلويزيون. لطفاً ظرفيت انتقادپذيريتان را بالا ببريد.

آتنا (مهران مدیری)
سه‌شنبه 11 فروردين 1388 - 16:9
1
موافقم مخالفم
 
هژمونی بی‌اخلاقی/وقتی مهران مدیری هم در مجموعه تازه‌اش منتتقدان را هجو می‌‌کند

آقای آرام خیلی راحته که شما مینشستید و نقد مینوشتیو و هرچی میتونستین ایراد می گرفتین و هنرمندان ما هم میشنیدن ولی حالا برعکس شده و یک نفر اومده شما رو نقد کرده خیلی سخته نه؟

تازه مدیری اگه می خواست به قول شما از تریبونی که داره سوئ استفاده کنه و هرچیزی که هست رو نشو ن بده مطمئن باشید که نابودتون می کرده .

مثل همین قسمت ورزشی که دست هممه رو رو کرده و تا تونسته همه چی رو نشون داده

واقعا فکر میکنید در عالم هنر و نقد این مسائل وجود نداره و همه چیز خیلی پاک و تمیزه؟

خودتون هم میدونین که اینطور نیست.

پس کمی نقد پذیر باشید!

علی
سه‌شنبه 11 فروردين 1388 - 16:21
4
موافقم مخالفم
 
هژمونی بی‌اخلاقی/وقتی مهران مدیری هم در مجموعه تازه‌اش منتتقدان را هجو می‌‌کند

اگه راست میگین کامنت قبلیم و تایید کنین!

ساقی
سه‌شنبه 11 فروردين 1388 - 21:24
2
موافقم مخالفم
 
هژمونی بی‌اخلاقی/وقتی مهران مدیری هم در مجموعه تازه‌اش منتتقدان را هجو می‌‌کند

من شکایت دارم! چرا نظر من درج نشده؟؟؟؟؟؟

ساقی
سه‌شنبه 11 فروردين 1388 - 21:27
0
موافقم مخالفم
 
هژمونی بی‌اخلاقی/وقتی مهران مدیری هم در مجموعه تازه‌اش منتتقدان را هجو می‌‌کند

چرا نظر دوم من فقط درج شده؟ چرا فقط نظراتی رو که به نفع شماس میزنین؟ من هیچ گونه بی ادبی ای در نظر اولم نکرده بودم اما....!!!

ساقی
چهارشنبه 12 فروردين 1388 - 0:15
7
موافقم مخالفم
 
هژمونی بی‌اخلاقی/وقتی مهران مدیری هم در مجموعه تازه‌اش منتتقدان را هجو می‌‌کند

علی آقا مرسی.

مژگان
چهارشنبه 12 فروردين 1388 - 8:4
0
موافقم مخالفم
 
هژمونی بی‌اخلاقی/وقتی مهران مدیری هم در مجموعه تازه‌اش منتتقدان را هجو می‌‌کند

درود بر مديري.من از سريال امسال بيشتر از پارسال لذت بردم.....

جهان
چهارشنبه 12 فروردين 1388 - 15:23
2
موافقم مخالفم
 
هژمونی بی‌اخلاقی/وقتی مهران مدیری هم در مجموعه تازه‌اش منتتقدان را هجو می‌‌کند

ممنون واقعاً.

بعد از مدت ها یه مطلب درست و حسابی خوندیم.

نقد و نوشته ای که طرفدار درستیه حالا به نفع هر کی - حتی کسی که ممکنه دوسش نداشته باشه!

حسام
چهارشنبه 12 فروردين 1388 - 17:35
-5
موافقم مخالفم
 
هژمونی بی‌اخلاقی/وقتی مهران مدیری هم در مجموعه تازه‌اش منتتقدان را هجو می‌‌کند

البته اگه پورمحمدی از من هم این جور حمایت می کرد خیلی بیشتر از این ها افشا گری می کردم!آخه مگه افشا گری هنره؟خیلی راس میگین جلوشو بگیرین!


چهارشنبه 12 فروردين 1388 - 18:19
2
موافقم مخالفم
 
هژمونی بی‌اخلاقی/وقتی مهران مدیری هم در مجموعه تازه‌اش منتتقدان را هجو می‌‌کند

خدا همه مریضها و حسودان رو شفا بده

همه بگن امین

سپیده
جمعه 14 فروردين 1388 - 16:2
-5
موافقم مخالفم
 
هژمونی بی‌اخلاقی/وقتی مهران مدیری هم در مجموعه تازه‌اش منتتقدان را هجو می‌‌کند

آقای آرام عزیز به نظر من بهتره نگاهمون رو به نقد آثار هنری عوض کنیم . مشکل من با مقاله امیر قادری اینه که به جای نقد اثر به نقد سازنده اثر پرداخته بود ! یعنی به نظرم موقع نقد وقتی همه خوابیم باید فراموش کنیم که سازنده ش همون سازنده سگ کشی یا افرا هست یا چه سوابق دیگه ای داشته . همونطور که علی رغم همه خاطرات تلخی که از دوران چماق به دستی ده نمکی در ذهنمون داریم بهتره موقع نقد اخراجیها کاملا فراموشش کنیم . در مورد مرد 2 هزار چهره هم قضیه فرقی نمی کنه ! به نظرم باید سوابق مدیری رو درقسمتهایی از نقطه چین و ... موقتا فراموش کنیم و بدور از پیشداوری سریال جدیدش رو دنبال کنیم . فکر می کنم بحثی که در مورد منتقدین سینما اشاره کردین به سوابق ذهنیتون از مدیری نقطه چین مربوط میشه . دو تا جمله ای که گفتین از زبان شخصیتی هست که به قول خودش اشتباهی در صندلی روبروی منتقد سینما قرارگرفته و بارها حتی اسم استانیسلاوسکی رو هم اشتباه تلفظ می کنه . به نظر من اون دو تا جمله تنها در راستای نشون دادن درک سطحی شخصیت مسعود شصت چی از هنر و سینماست و حتی اینکه جوابی از طرف روحانی داده نمیشه در واقع نگاهی از بالا به پایینه .

هرچند به طور کلی من سریال های مدیری رو که به نظرم سراسر اگزجره و غلو هست صرفا سرگرم کننده می دونم و کلا اگر هم سوژه اون گروه یا قشر خاصی هستن بیشتر اسمشو شوخی می ذارم تا انتقاد ! بعید می دونم خود مدیری هم از ساخت سریال قصد داشته باشه کسی رو به فکر وادار کنه !!

ستاره
يکشنبه 16 فروردين 1388 - 6:21
-1
موافقم مخالفم
 
هژمونی بی‌اخلاقی/وقتی مهران مدیری هم در مجموعه تازه‌اش منتتقدان را هجو می‌‌کند

من نمی دونم چرا همه اصرار دارن اگه از چیزی خوششون یا بدشون می یاد بقیه رو هم وادار کنن همون طور احساس کنن.

تفاوت سلیقه هاست که قشنگه. در این میان، منتقد وظیفه نداره به مردم بگه سلیقه بد و خوب (از دید خودش) چیه. منتقد باید درست ها و غلط های اثر رو که گاهی تو لایه های سخت تر فیلم پنهان هستند نشون بده و بذاره تماشاگر خودش تصمیم بگیره. بالاخره فرقی هست (یا بهتره بگم باید باید باشه) بین دانش یک منتقد و احساسات مقطعی یک بیننده عادی. اگه استاد بیضایی حرف نادرستی زده یا صحنه ای رو نادرست چیده یا اگه جناب مدیری حرف خاصی زده یا صحنه معرکه ای گرفته، از اون حرف بزنید ما بیننده ها خودمون می فهمیم چه قضاوتی بکنیم.

سحر
سه‌شنبه 18 فروردين 1388 - 15:13
-5
موافقم مخالفم
 
هژمونی بی‌اخلاقی/وقتی مهران مدیری هم در مجموعه تازه‌اش منتتقدان را هجو می‌‌کند

با خواندن مطلب قادری که هیچ حسی نداشتیم

لااقل خدا پدر مدیری را بیامرزد که با آن جمله حداقل ما را خنداند به یاد ماندنی ترین جمله مرد2هزارچهره:

ببخشید منتقد شغله یعنی شما صبح تا شب فیلم می بینید ÷ول می گیرید؟

خدا پدرش را بیامرزد که قبل از آن یک سوزن به خود زده که نگویند چرا جوالدوز به دیگران می زنی البته تلویزیون را هم بی نصیب نگذاشته و قضیه سکه ها را به بهترین وجه مطرح کرد


سه‌شنبه 18 فروردين 1388 - 15:34
1
موافقم مخالفم
 
هژمونی بی‌اخلاقی/وقتی مهران مدیری هم در مجموعه تازه‌اش منتتقدان را هجو می‌‌کند

آقای صالح پور می دونید چرا نقد آقای آرام در مورد امیر قادری چندان جلب توجه نکرده چون فیلم آقای بیضایی رو مردم هم نپسندیدند ولی بر عکس آقای مدیری کارش رو به جلو بوده و از کمدی صرف به یک نوع طنز پر مخاطب رسیده که این کم چیزی نیست در ضمن مدیری قبل از همه خودشو نقد کرده نه دوست و همکارشو ...اینم مض اطلاع


سه‌شنبه 18 فروردين 1388 - 19:3
-3
موافقم مخالفم
 
هژمونی بی‌اخلاقی/وقتی مهران مدیری هم در مجموعه تازه‌اش منتتقدان را هجو می‌‌کند

به نظر من کسی که جرئت داشتن یک تریبون بزرگ رو در اختیار میگیره این اختیار رو هم داره که بزرگترین ایرادهارو از کسانی که ایراد دارند بگیره ، آدم هایی که با مدیری مشکل دارند آدم های کوچکی هستند که با همه آدم های بزرگ مشکل دارند . شما به عنوان منتقد گاهی خودت رو نقد کردی که توقع داشتی مدیری هم خودشو نقد کنه؟

اضافه کردن نظر جدید
:             
:        
:  
:       




mobile view
...ǐ� �� ���� ����� ������� �?���?�


cinemaema web awards



Copyright 2005-2011 © www.cinemaema.com
استفاده از مطالب سایت سینمای ما فقط با ذکر منبع مجاز است
کلیه حقوق و امتیازات این سایت متعلق به گروه سینمای ما و شرکت توسعه فناوری نوآوران پارسیس است

مجموعه سایت های ما: سینمای ما، موسیقی ما، تئاترما، فوتبال ما، بازار ما، آگهی ما

 




close cinemaema.com ژ� ��� �?��� ��� ���?���