منظر سوم؛ می‌خنداند و در عین حال جدی است؛
نظر منتقد درباره اخراجی‌ها 2 - مثبت - مسعود فراستی

سینمای ما - مسعود فراستی:

1- می‌شود در مواجهه با اخراجی‌ها، خندید اما اخم کرد و وانمود کرد که نه، ما اصلاً نخندیدیم.

می‌شود پاروپا انداخت و با ژست روشنفکرانه به خندیدن و سرگرمی حمله کرد و به 3میلیون تماشاگر تهرانی و شهرستانی - که سخت خندیده‌اند - توهین کرد و فرافکنانه گفت که: «سلیقه مخاطب عام تنزل کرده و ساده‌پسند شده.» اکثر آنها - یا همه آنها- «لومپن»‌اند و ما...

می‌شود با ژست دفاع از «اصول» و دفاع از هنر، سانسورچی شد و طرفدار خط قرمزها و گفت «وامصیبتا، اخراجی‌ها، خط قرمزها را شکسته!»

می‌شود رانت‌خوار بود اما رد گم کرد و گفت: اخراجی‌ها، از رانت برخوردار بوده و...

می‌شود گفت در غیاب آثار «فاخر»(؟) و معناگرا و جشنواره‌ای و... اخراجی‌ها چنین می‌تازد. صبر کنید فلان فیلم «متفکرانه» بیاید ببینید چه خواهد کرد!

می‌شود مدرن بود- یا پست مدرن- و اهل هنر و از بیان و زبان عامیانه فیلم ایراد گرفت و به فرهنگ عامه تاخت.

می‌شود ضعف‌ها و کاستی‌های املایی و انشایی فیلم را لیست کرد اما توضیح نداد چرا مخاطب ادامه می‌دهد و از فیلم پرت نمی‌شود.

می‌شود تقیه کرد- و لو نرفت- و هیچ‌ نگفت، اما...

2- اخراجی‌ها، فیلم کمدیِ سیاسیِ اجتماعی و جنگی است؛ که خوب می‌فروشد و همه را می‌خنداند: ترک و فارس، لر و گیلک و بلوچ و... جوان و نوجوان و میانسال و مسن؛ جوان رپ موتیغ‌تیغی، چادری و مانتویی، جانباز و معلم و دانشجو، رفتگر و پزشک و کاسب و... فقیر و غنی از اسلامشهر تا تجریش و نیاوران و شهرک‌غرب؛ و از مذهبی‌ترین شهرها - قم و مشهد- تا اصفهان و شیراز و تبریز و بندرعباس و... با بلیت 1000 تومانی تا 3000 تومانی. بیش از 3میلیون نفر و 4میلیارد تومان فروش تا امروز.

3- واقعیت این است که مردم- مخاطب عام- که تریبونی ندارند جز شرکت در مراسم راهپیمایی، شرکت در مسابقات فوتبال و سینما رفتن، می‌خواهند «دیده» شوند. می‌خواهند حرف بزنند. دسته‌جمعی هم حرف بزنند. می‌خواهند به ریاکاری، «نه» بلندی بگویند و در آخر در دفاع از آب و خاک و... سرود «ای‌ایران» سربدهند.

4- در زمانه‌ای که هرکس در جدی گرفتن خود جدیت بسیار به خرج می‌دهد؛ و در زمانه‌ای که هرکس یا روشنفکر است، یا سیاست‌باز، یا هر‌دو؛ و در زمانه‌‌ای که ریاکاری بیداد می‌کند، اما به باور من آغازِ پایانش فرارسیده؛ طنز و شوخی چه غنیمتی است‌ و چه کارساز.

5- خنداندن مردم، سخت‌ترین کار است و نیک‌ترین کار. برای جدی خنداندن آنها، باید از آنها بود، باید آنها - و مسائلشان- را شناخت و آنها را دوست داشت.

اخراجی‌ها، کمدی است و همه شوخی‌هایش سمت و سوی سیاسی- اجتماعی دارد: 1- زدن و هجو دشمن. 2- هجو ریاکاری و برای وصل کردن- و وحدت- آمده، نه برای...

هیچ‌کدام از شوخی‌های اخراجی‌های 2، از این قاعده مستثنی نیست و کار بزرگ این است که لحظه‌ای کمیک می‌شود و ما را می‌خنداند - چه علیه ریاکاری و چه حمله به دشمن- و لحظه‌ای بعد جدی می‌شود و تراژیک و این کار سخت - طنز جدی، جدی طنز- را تا به آخر به پیش می‌برد.

ده‌دقیقه اول فیلم - سکانس قبل از عنوان‌بندی- را در هیچ فیلم جنگی دیگر ندیده‌ایم و تلخی و تندی‌اش را نچشیده‌ایم. این صحنه برخلاف «دوئل»، جنگ بی‌هویتی را عرضه نمی‌کند، جنگ ما را و مظلومیت ما را می‌نمایاند. آن هم با استفاده از تروکاژهای کامپیوتری که 5 تانک را چند برابر کرده و حمله دشمن را سبعانه ساخته. رنگ صحنه، نیز آن را نوستالژیک می‌کند.

6- فیلم در جنگ، در اردوگاه و در هواپیما، مسیر و نگاهش را از دست نمی‌دهد. حرف اصلی‌اش- برای اولین‌بار در سینمای ما- این‌ است که: اسارت سخت‌تر از شهادت است‌ و این حرف را به راحتی به ما می‌رساند. صحنه از بالا گرفته شده سرهای اسرا در خاک را به یاد بیاورید.

حرف دیگرش که حرف سیاسی است و یکی از مهمترین اصول رفتاری جنگ دفاعی ما، آزاد کردن اسیر در مقابل قتل عام اسرای زخمی ما توسط دشمن.

حرف دیگرش در اردوگاه، دست انداختن تقیه و ریاکاری است- با بازی خوب و تیپیک شریفی‌نیا- و حرف آخر، وحدت همه اسرا در مقابل دشمن.

هجو «روسری قرمز»‌ها نیز، حمله به خائنان است‌ و مخاطب کف می‌زند. در هواپیمای پرواز 598 نیز تمام شوخی‌ها سیاسی است.

7- اخراجی‌ها، بیش از اینها فیلم جنگی است؛ فیلم دفاع مقدس است، اما نه دفاع مقدس سینمایی کلیشه شده ما.

تفکر حاکم بر هر دو اخراجی‌ها برخلاف دیگر فیلم‌های جنگی ما- حتی فیلم‌های خوبمان- بینشی دیگر است. در جنگ همه مقدس نبوده‌اند و آسمانی. بسیاری آدم‌های زمینی، با ضعف‌ها، ترس‌ها و حتی رذالت‌هایی بوده‌اند که در جبهه، تغییر کرده‌اند. ناموس‌پرستی، حداقل مرامشان بوده که به وطن‌دوستی رسانده‌شان و به سرود «ای‌ایران.»

8- با اخراجی‌ها، هرچند با زبان طنز، می‌شود به جنگ ما نزدیک شد؛ آن هم با یک نگاه ملی در گستره یک ملت.

9- اخراجی‌ها، ضدضدجنگ است و با یک شوخی کوتاه به سؤال «چرا جنگیدیم» پاسخ می‌دهد: «اگر نمی‌جنگیدیم، حالا باید به صدام می‌گفتید آقا دایی.» همه حرف را می‌زند.

10- فیلم «مسأله‌»دار است‌ و مخاطب نیز مسأله را می‌فهمد - هرچند با ظاهری غیرجدی- چرا که مسأله، مسأله اوست: طرد و لعن ریاکاری و جانمازش آب کشیدن و دفاع از ناموس و شرف ملی در مقابل دشمنان خارجی.

خوب این مسأله جدی ما تنها به این شکل و با تیپ‌سازی و طنز قابل گفتن - و شنیدن- است و تحمل کردن.

و مخاطب عام که توده بی‌شکلی نیست، پس از سرگرم شدن و سرگرم شدن و خندیدن، به مسأله می‌رسد و شعورش کار می‌کند و «آغازِ پایان» را به جلو می‌راند و وحدت ملی را.


منبع : خبر

به روز شده در : يکشنبه 23 فروردين 1388 - 22:38

چاپ این مطلب |ارسال این مطلب |

نظرات

احمد
دوشنبه 24 فروردين 1388 - 4:27
7
موافقم مخالفم
 
نظر منتقد درباره اخراجی‌ها 2 - مثبت - مسعود فراستی

اقای فراستی میفهمیم چرا ناچارید از فیلم دفاع کنید.

حسين
دوشنبه 24 فروردين 1388 - 9:34
4
موافقم مخالفم
 
نظر منتقد درباره اخراجی‌ها 2 - مثبت - مسعود فراستی

بله خوب آدم در برابر يكسري كار هاي قبلي بايدم اينجور ملق بزنه.اما فراستي زمان جنگ تو كجا بودي.؟؟

محمد نیک نهاد
دوشنبه 24 فروردين 1388 - 11:55
8
موافقم مخالفم
 
نظر منتقد درباره اخراجی‌ها 2 - مثبت - مسعود فراستی

...فراستی , همه اینها را که گفتی , در این "نوار متحرک" دیدی ؟ یا در فیلم های دیگر دیدی و فرض گرفتی که توی این " ... " دیدی؟

این همه تعریف از موجودی که عالم و آدم ذم آن را میگویند جای شبهه دارد.

گفتید استقبال , آیا شما از فیلمهای پرفروش دیگر هم جانبداری میکنید.

گفتید مخاطب عام میخواهد دیده شود و ... . اگر همین مخاطب عام چیزهای دیگر هم خواست شما تایید میکنید.

گفتید همه با هر زبان و مرام و قومیتی در این فیلم میخندند . اگر همین مخاطب با هر زبان و مرام و قومیت برای هر فیلم دیگری بخندند شما از آن فیلمها هم جانبداری میکنید.

"دوئل" را علیرغم داشتن کوبنده ترین صحنه های جنگی ارائه گر تصویری بی هویت از جنگ هشت ساله معرفی میکنید (نمیدانم اگر زیر آتش گرفتن یک ایستگاه راه آهن با تمام مسافرانش تصویری بی هویت از جنگ است , لابد رقص اکبر عبدی و لودگی ارژنگ امیرفضلی ... تصویرگر ناب هویت دفاع است)

.........

میتوان بسیار گفت و نوشت و گریست بر این نقادی . باشد تا وقت مفت داشته باشیم که بدهیم به آقایان.

sina
دوشنبه 24 فروردين 1388 - 14:12
3
موافقم مخالفم
 
نظر منتقد درباره اخراجی‌ها 2 - مثبت - مسعود فراستی

اقای فراستی وقتی از عیار 14 حمایت کردی فکر کردم منتقد خوبی هستی ولی برات متاسفم که از اخراجی ها خوشت امد.

به وب من سر بزنید در مورد سینماست.

sina72.blogfa.com

محسن
دوشنبه 24 فروردين 1388 - 15:18
11
موافقم مخالفم
 
نظر منتقد درباره اخراجی‌ها 2 - مثبت - مسعود فراستی

با سلام به دوستان

نمی دانم این حرفهای من سانسور می شود یا نه بالاخره من حرف دلم را می زنم

من منتقد سینما نیستم و آدم عادی هم نیستم ،من از مقامات هم نیستم ،من فقط علاقمند سینمایم و هر آنچه ببینم نقد می کنم

راستش را بخواهی من از مخالفین اخراجی ها 1و 2 هستم شاید بپرسید چرا ؟؟الان عرض می کنم

1-قبل از ساخت اخراجی ها 1 آقای ده نمکی با توجه به پیشینه خود و علاقمندی به جنجال تصمیم به ساخت این فیلم گرفت ،ایشان به خوبی می دانستند که تماشاگران در این چند سال اخیر از آثار کمدی و طنز استقبال می کنند ،که در این جا اولین جرقه ساخت به ذهنش زد،،با توجه به فروش فوق العاده مارمولک ایشان به خوبی می دانستند که اگر در نوشتن فیلمنامه وارد خطوط قرمز شونند بیشترین استقبال را خواهند داشت که همین طور هم شد..من یک سوال از ده نمکی دارم چرا با وجود این همه جوان با تقوا و با غیرت و با شهامت در جبهه چرا زندگی یک شخصیت لمپن را در دستور خود قرار داد..چرا جبهه با داشتن شخصیت های بزرگی چون شیهد همت و مهدی باکری و چمران و زین الدین و ...چرا ده نمکی زندگی بایرام (با بازی اکبر عبدی)را به تصویر می کشد ،من جواب این سوال را می دهم فقط به خاطر گیشه چون مردم ما لوس بازی و مسخرگی و لودگی را دوست دارنند

2-امیر قادری بهترین حرف را زد اخراجی ها فیلمی فریب کارانه است طبق همان چیزهایی که من گفتم

3-اخراجی ها با حمایت بسیار شدید صدا و سیما و خانه سینما .و وزارت ارشاد روبروو گشت و اینک در تهران بهترین سینماها با بیشترین صندلی در اختیار این فیلم قرار دارد...من نمی دانم آقای ده نمکی وقتی می گویید از من حمایت نمی شود و یا اینکه آمدن سیدی قاچاق کار دشمنان من بود ،،واقعا شما متوجه این حرفها می شود در سال 86 بیش از 20 فیلم به صورت قاچاق وارد بازارشد و یکی از آنان اخراجی ها بود ،حالا نمی دانم این جنجال برای چیست

4-به قول عبدالرضا کاکایی نه پسرم جبهه این نبود ،اینها یک مشت آدمهایی لمپن هستند که به فکر منافع خودشان هستند...یکی برای تلویزیون و دیگر برای عشق بازی

5-دلیل مخالفت من با فیلم به این علت است که من سابقه و گذشته این ادم را می دانم ..ده نمکی روزی چماق بر سر آنانی که سرود ای ایران می خوانند می زد ،و امروز در پایان فیلمش مخاطبان را به وحدت فرا می خواند،،>>آدمی که روزی در هفته نامه اش بیشترین اهانت ها را به مقامات مسئول می کرد>>آدمی که با ساخت مستند فقر و فحشا در دوران اصلاحات تصویر بسیار تیره و تلخی از جامعه از جامعه ایران نشان داد...

6-من مخالف ده نمکی و فیلمش هستم ،،آدمی که می گویید این فیلم تو دهنی به روشنفکران است ،حالا خودتان قضاوت کنید که من راست می گوییم>>آدمی که در تالار وحدت در مقابل پیشکسوتان سینما و مسئولین سینما اهانتی بسیار اشکار به سیمرغ بلورین کرد ،سیمرغی که ایرانی آن را سالها ارزشمند می دانستند وبه هیئت داوران احترام می نهادند

7-آقای ده نمکی تماشاگری که در صف بلیط می ایستد نه به خاطر شما ،و نه به خاطر طرز تفکر شما فقط به این علت که عاشق خندیدن و تفریح است و خوشبختانه در فیلم شما فراوان است

8-برای سینمایی ایران متاسفم فروش بالای این فیلم در دراز مدت برای سینمایی ایران گران تمام می شود ،،سینمایی که روزی فیلم شوکران و آژانس شیشه ایی ،زیر پوست شهر و سگ کشی و مهمان مامان و چهارشنبه سوری فروش می کرد اینک باید فروش فیلم بی سرو ته را جشن بگیرد

9-آقای ده نمکی دو سال پیش وقتی فیلم اخراجی ها به فروش بالایی رسید در یک مصاحبه گفته بودنند که فیلم من از تبدیل شدن سینما به مخروبه و چلو کبابی جلوگیری کرد ،،حالا خودتان قضاوت کنید.. آیا نیاز به منت گذاشتن است !!!

10- در سینمایی که فیلمهایی بزرگی همچون به رنگ ارغوان و سنتوری و صد سال به این سالها و برخی فیلمها همچون افساید ،آتشکار،عصرجمعه،تسویه حساب،شبانه،نسل جادویی،کتاب قانون در بلاتکلیفی یا توقیف به سر میبرند >>آیا باید به فروش اخراجی ها خوشحال باشیم؟؟؟؟؟؟

،فیلم آفساید یک اثر انسانی ،لطیف و ملی بود ..فیلمی که پایان بسیار زیبا داشت ،فیلمی که هر ایرانی با دیدنش به لذت می رسید و از این که ایرانی هست افتخار می کرد ..فیلمی که قطعا با توجه به درون مایه اش اگر در زمان خودش اکران می شد به فروش بسیار بالایی می رسید اما افسوس که نشد افسوس افسوس افسوس

بادر
دوشنبه 24 فروردين 1388 - 16:22
9
موافقم مخالفم
 
نظر منتقد درباره اخراجی‌ها 2 - مثبت - مسعود فراستی

سلام .

وقتی بچه بودیم یه کارتونی در تلویزیون نمایش داده می شد به نام " بنر " که داستان یه سنجاب بود . این سنجاب دوستی داشت به نام " گوجا " که یه سنجاب سیاه با ابروهای پهن بود . گوجا حرف حساب حالیش نمی شد و فقط منتظر دیگران راجع بهیه موضوعی اظهار نظر کنن تا گوجا با اون موضوع مخالفت کنه .

نمیدونم آقای فراستی با گوجا نسبتی داره یا نه ؟؟؟؟؟؟؟


دوشنبه 24 فروردين 1388 - 22:47
14
موافقم مخالفم
 
نظر منتقد درباره اخراجی‌ها 2 - مثبت - مسعود فراستی

به هر کسی نمی توان گفت منتقد

آرش افشار
دوشنبه 24 فروردين 1388 - 23:9
10
موافقم مخالفم
 
نظر منتقد درباره اخراجی‌ها 2 - مثبت - مسعود فراستی

این احمدآقا آن بالا یک جمله ای گفته که اصل مطلب است: آقای فراستی میفهمیم چرا ناچارید از فیلم دفاع کنید (و برای شما و البته خودمان متاسفیم)!

علی
سه‌شنبه 25 فروردين 1388 - 0:25
-2
موافقم مخالفم
 
نظر منتقد درباره اخراجی‌ها 2 - مثبت - مسعود فراستی

آقای فراستی فرمودند ""اخراجی‌ها، کمدی است و همه شوخی‌هایش سمت و سوی سیاسی- اجتماعی دارد:......هیچ‌کدام از شوخی‌های اخراجی‌های 2، از این قاعده مستثنی نیست ""

خیلی دوست دارم بدونم بالا آوردن جواد رضویان توی هواپیما چه سمت و سوی سیاسی داره؟؟؟ یا اون حرکات مسخره امین حیایی هنگام شوت زدن؟؟؟ یا خیلی دیگه از شوخی های مستهجن فیلم

اصولا از کسی که اخراجی هارو برتر از درباره الی میدونه بیشتر از این نباید انتظار داشت

دريا
سه‌شنبه 25 فروردين 1388 - 5:41
0
موافقم مخالفم
 
نظر منتقد درباره اخراجی‌ها 2 - مثبت - مسعود فراستی

محسن مخملباف و مسعود ده نمكي دو روي يك سكه اند

منتهي محملباف چسبيد به جشنواره هاي خارجي

ولي ده نمكي تمركز كرد رو گيشه هاي داخلي

اما ده سال بعد فكر نميكنم كسي نه اخراجي ها يادش بياد نه

دو چشم بي سو.

اما سنتوري تا ابد در اذهان عمومي باقي خواهد ماند چرا كه اثري است از استاد تواناي سينماي ايران داريوش مهرجويي .

مرتضی
سه‌شنبه 25 فروردين 1388 - 11:25
2
موافقم مخالفم
 
نظر منتقد درباره اخراجی‌ها 2 - مثبت - مسعود فراستی

آقای فراستی این چه رفتاریه؟ چرا شما می زاک رو منگلیسم ... نامیدین؟ چرا بیست رو یک فیلم معمولی به پایین خوندین و در کمال ... در مورد وقتی همه خوابیم گفتین :"این پایان کار بیضایی است متاسفم".

حالا من باید بگم متاسفم.شما در مورد این آثار با شرف اینجور حرف زدین تا بیاین از آخراجی ها دفاع کنین؟ بی تردید دیگه آقای فراستی تموم شده است و خوشبختانه بین اهالی سینما جز سوژه ای جالب هیچی ازتون نمیمونه!پ

این پایان فراستی بود متاسفم!

asalll
سه‌شنبه 25 فروردين 1388 - 19:48
-3
موافقم مخالفم
 
نظر منتقد درباره اخراجی‌ها 2 - مثبت - مسعود فراستی

من نميدونم چرا اصلا به اين فيلم نخنديدم...با هر روشي به زور كه نميشه خنديد...همين جواد رضويان به تنهايي بس بود كه فيلم به بيراهه بره از شوخي هاي تكراري گرفته تا تيكه هاي سطحي و بي مزه..داستانه تخيلي...چند بار بايد به معتاد بودن امير فضلي خنديد؟؟؟ واقعا نميدونم چي بگم

كيومرث
چهارشنبه 26 فروردين 1388 - 8:37
2
موافقم مخالفم
 
نظر منتقد درباره اخراجی‌ها 2 - مثبت - مسعود فراستی

من حتي از مقابل سينماهاي نمايش دهنده اخراجي هاي 2

رد نميشم چه برسه برم و بليط بخرم و دو ساعت از وقت با ارزشم را هدر بدم .

افسوس و صد افسوس براي كساني كه رفتند و پول دادند و بليط خريدند و باعث فروش چنين فيلم مزخرفي شدند.

البته حضور شيلا خداداد هم بي تاثير نبود .

احسان _ بهمن
چهارشنبه 26 فروردين 1388 - 15:35
3
موافقم مخالفم
 
نظر منتقد درباره اخراجی‌ها 2 - مثبت - مسعود فراستی

آقای فراستی این نقد ساختاری که همیشه در باره اش صحبت می کنید این است ؟

این که همش در باره مضمون فیلم است اونهم بر اساس برداشتهای شما .

این فیلم قابلیت نقد ساختاری را ندارد برای همین شما چیزی برای گفتن نداشته اید.

گاهی مواقع فکر می کنم شما دچار اسکیزوفرنی شخصیتی هستید چگونه ممکن است فردی که نوشته هایی مثل کتاب هیچکاک را دارد. این چیزها را بنویسد .

بعضی از دوستان در پیام های بالا گفته اند که شما ناچار بوده اید از این فیلم دفاع کنید من متوجه نشده ام که چرا ناچار هستید . فقط امیدوارم که همین گونه بوده باشد.

( جون لااقل دلیل دوگانی رفتار شما را متوجه می شوم)

عطیه
پنجشنبه 27 فروردين 1388 - 0:55
-24
موافقم مخالفم
 
نظر منتقد درباره اخراجی‌ها 2 - مثبت - مسعود فراستی

آقای فراستی مشکل همین پایین اومدن سطح سلیقه مخاطبه، اگه مردم به اخراجی ها نمی خندیدن و از شوخی های تاریخ مصرف گذشته فیلم به وجد نمی آمدند که دیگه مشکلی نبود.

دوست
پنجشنبه 27 فروردين 1388 - 13:25
3
موافقم مخالفم
 
نظر منتقد درباره اخراجی‌ها 2 - مثبت - مسعود فراستی

جمعه 28 فروردین سالروز تولد دو تن از بزرگان سینمای ایران است:

مجید مجیدی

و

حمید فرخ تژاد

این خجسته روز را به این دو هنرمند برجسته و محبوب تبریک گفته و سلامتی و موفقیت آنان را در همه ی زمینه های زندگی خواهانم.


جمعه 1 خرداد 1388 - 10:8
5
موافقم مخالفم
 
نظر منتقد درباره اخراجی‌ها 2 - مثبت - مسعود فراستی

سلام آقای فراستی

نمیدونم شاید با این نقدت روح آوینی رو به لرزه در آوردی

مریم
دوشنبه 11 خرداد 1388 - 10:16
13
موافقم مخالفم
 
نظر منتقد درباره اخراجی‌ها 2 - مثبت - مسعود فراستی

استاد عزیزم از صمیم قلب دوس دارم حرفاتوباور کنم و برم تو صف دفاع از ده نمکی.اما چکار کنم که خوب دیدن و فیلم خوب دیدنو شما یادم دادین.به احترام ساعتای خوش کلاسامون مجبورم با صدای بلند بگم: اخراجی ها یه لودگی بزرگه!یه پروپاگاندا واسه حرفای بی اساس

كورش
دوشنبه 15 تير 1388 - 21:39
-1
موافقم مخالفم
 
نظر منتقد درباره اخراجی‌ها 2 - مثبت - مسعود فراستی

اصولا" فكر مي كنم آقاي فراستي هم جزء منتقداني هستند كه فكر مي كنند مخالف خواني و مخالفت با حرف هايي كه به نظر ايشان پز روشنفكري است برايشان سواد و اعتبار و اهميت به همراه مي آورد !!

اما در جواب فراستي بايد گفت خنداندن مخاطب به چه قيمت ؟؟؟

به قيمت ابتذال و حالت تهوع از پيام بيشرمانه اي كه فيلم از پس اين خنده ها مي خواهد به خورد تماشاچي بدهد ؟؟!!

بله آقاي فراستي ما هم گاهي به زور به برخي شوخي هاي سخيف و مبتذل و خجالت آور "اخراجي ها" كه كمي بامزه تر جلوه مي كرد خنديديم اما بعد همه آن خنده ها را بالا آورديم چراكه هردو يك واكنش طبيعي و انعكاسي سلسله اعصاب ما بوده است : خنده و استفراغ !!

حسین
يکشنبه 23 اسفند 1388 - 8:44
2
موافقم مخالفم
 

سلام ایول آقای فراستی گوش بهحرفهای آدم های که از سوزش چنین میگویند نده

فاطمه
پنجشنبه 30 ارديبهشت 1389 - 16:13
3
موافقم مخالفم
 

ای ول آقا مسعود که از اخراجی ها حمایت کردید

فرشاد
دوشنبه 18 مرداد 1389 - 9:45
0
موافقم مخالفم
 

رفاقتت با دهنمکی نباید باعث بشه که اینجوری آبروت رو حراج بزنی

ماهیت ادمی مثل تو و دهنمکی روشنه-تمام ستاره های سینما رو جمع کرده آخرش اینطوری از آب در اومده

احسان
شنبه 13 آذر 1389 - 22:47
3
موافقم مخالفم
 

این فیلم فقط یک فیلم کمدی است که بازی خوب بازیگرانش باعث جذب تماشاگر شده است . مگر هر فیلمی که تماشاگر را به سینما بکشاند می تواند لزوما فیلم خوبی باشد. ده نمکی به لحاظ سابق اش آدمی مورد تایید من نیست اما باید توجه داشت در نقد فیلم پیام فیلم اهمیت ندارد مهم چگونگی رسانیدن پیام است

علیرضا
جمعه 8 بهمن 1389 - 18:49
-12
موافقم مخالفم
 
انتقاد

از کسی که فانوس خیال برگمان رو ترجمه میکنه و کوروساوا سامورایی سینما رو تالیف میکنه انتظار نداشتم این نقد مزخرف رو از یک فیلم مزخرف بخونم

مهدیه
چهارشنبه 4 اسفند 1389 - 13:20
5
موافقم مخالفم
 

آقای فراستی

آآفرین که ژست های روشنفکرانه تو رو دوره نکردند و نظراتتو بدون توجه به حسادت ها و تعاریف نابخردانه ا ز سینما بیان می کنی ...

محمود
پنجشنبه 12 اسفند 1389 - 15:24
4
موافقم مخالفم
 

آقای فراستی عزیز

بنده شما رو بسیار قبول دارم و ار بسیاری از نقد های دقیق و عموما علمی شما لذت بردم

و به خاطر اینکه شما رو بسیار آدم معتقدی دیدم در عین باسواد و روشنفکر بودن و تحصیل در فرنگ

و به حاطر ارادتی که به سید مرتضی آوینی دارم

ولی شما رو به مقدساتتون به هر دلیلی که می دونید از سخیف ترین فیلم سینمای ایران "اخراجی ها" دفاع نکنید

آبروتون رو پای اون نذارین

اخراجی ها مایه ننگ تمام تاریخ سینمای دفاع مقدس ماست...

reza
پنجشنبه 26 اسفند 1389 - 14:2
-6
موافقم مخالفم
 

فراستی عزیز

دست شما درد نکننه.از این نقد استفاده بردیم.ان شا الله استقبال مردم از اخراجی های 3 درس دیگری است به شبه روشنفکران ما.جالب است که اخراجی ها را سخیف ترین فیلم می دانند!!!یا آن دیگری می گوید خانه سینما از اخراجی ها دفاع کرده!!متاسفم برای شما که از کسانی دفاع می کنید که در کانونشان!!صلح میرزایی به عنوان بازرس انتخاب می شود!!دوستان بروند فیلم های صلح میرزایی را ببینند تا بفهمند فیلم سخیف یعنی چه

زهره
شنبه 27 فروردين 1390 - 6:5
18
موافقم مخالفم
 

آقاي فراستي بسيار بجا و زيركانه رفتار مي كنند. مهم داشتن شجاعته كه ايشان در هنگام پخش زنده برنامه هفت نشون دادند. حرفي رو كه بايد خيلي ها مي زدند ايشون به تنهايي و با شجاعت كامل گفنتند، حالا اون موقع شما مدان پر مدعا كجا بوديد؟؟؟!!! آخه عزيز من كمي سبك و سنگين كنيد جايگاه فرد رو ببينيد، ببينيد ايشون با تمامي اين احوال به تنهايي و يكه تاز، بي هيچ چشم داشتي حرفشون رو با صراحت مي زنند. مخاطب واقعي جان كلام رو با تمام جان درك مي كنه. و اين موضع گيري هاي كاغذي رو بازي بيش نميدونه.

اگه مدعي روشنفكري هستيد بايستي زيرك هم باشيد.

يا حق!

اضافه کردن نظر جدید
:             
:        
:  
:       




mobile view
...ǐ� �� ���� ����� ������� �?���?�


cinemaema web awards



Copyright 2005-2011 © www.cinemaema.com
استفاده از مطالب سایت سینمای ما فقط با ذکر منبع مجاز است
کلیه حقوق و امتیازات این سایت متعلق به گروه سینمای ما و شرکت توسعه فناوری نوآوران پارسیس است

مجموعه سایت های ما: سینمای ما، موسیقی ما، تئاترما، فوتبال ما، بازار ما، آگهی ما

 




close cinemaema.com ژ� ��� �?��� ��� ���?���