عبدالله علیخانی به تنوع ساخت فیلم در مؤسسه پویا فیلم اشاره کرد و گفت: اگر به کارنامه مؤسسه پویا فیلم نگاهی داشته باشیم خواهید دید علاوه بر فیلمهای اکشن، کمدی، اجتماعی ژانرهای مختلفی را تجربه کردیم و براساس نیاز مخاطب فیلمهای ساخته و ارائه دادهایم. ممکن است در زمانی با مخاطب کمتری مواجه شده باشیم اما هیچوقت در گیشه شکست نخوردیم. ما بودجه دولتی نداریم اما همیشه با توجه به نیازهای مخاطب فیلمی ساختیم.در ادامه افزود: کارگردانی را با فیلم «عطش» شروع کردم، البته از زمان ورود به سینما (سال ۶۱) علاقه زیادی به کارگردانی داشتیم و در ابتدا با دستیاری و تولید فیلمهای سینمایی را تهیه میکردم. به عقیده من فیلمساز اصلی و مؤلف تهیهکننده است. کارگردان و دیگر عوامل به عنوان مجری فعالیت میکنند و اگر تهیهکننده به معنای واقعی آن را در نظر بگیریم تهیهکننده صاحب اصلی فیلم و مؤلف به شمار میآید.
در ابتدای نشست محمدحسین فرحبخش به چگونگی ساخت فیلم و انتخاب فیلمنامه اشاره کرد و گفت: ۷ یا ۸ ماه قبل این سوژه توسط آقای نعیمی به من پیشنهاد شد، بخشهای اجتماعی و سیاسیاش را با نظرات خودم بازنویسی کردیم و حدود ۱۰ تا ۱۱ بار بازنویسی شد و در نهایت مهرماه پیشتولید آن انجام شد. عوامل را با وسواس خاص و دقت لازم انتخاب کردم و از بازیگرانی در فیلم استفاده کردم که براساس صحنهها و دیالوگها بتوانند نقشها را به خوبی درآوردند.
* فرحبخش: تهیهکننده واقعی مؤلف است
در ادامه نشست فرج حیدری به همکاریاش با فرح بخش اشاره کرد و گفت: با آقای فرح بخش به عنوان تهیهکننده حرفهای سینما پیش از این کار کرده بودم و به عنوان کارگردان اولین فیلم ایشان بعد از سال ها به شمار میآید، البته بسیار عجول هستند.
مستانه مهاجر نیز در خصوص همکاری با فرح بخش توضیح داد: تجربه متفاوتی بود، اولین بار بود که همکاری داشتم با مؤسسه پویا فلیم و بسیار متفاوت بود.
در ادامه نشست حسنینسب درباره فیلم توضیح داد: مهمترین چیزی که در وهله اول به ذهن میرسد این است که مؤسسه پویا فیلم چرا همیشه براساس فرمولهای امتحان پس داده شده و از قالبهایی که پیش از این تکرار شده استفاده میکند. مجموعه کارهای پویا فیلم را اگر مورد بررسی قرار دهیم این موضوع به وضوح روشن است و نمیتوان در «زندگی خصوصی» به دنبال بدعت گشت. «شوکران»، «تکیه بر باد» و «پنجره» همه از داستان یک تراژدی آمریکایی و فیلم جذابیت مرگبار استفاده کردهاند، فرمولهایی که همگی جواب پس دادند.
وی در ادامه گفت: کمدیهای اخیر مؤسسه پویا فیلم نتوانست در گیشه موفق باشد و به همین دلیل فیلمی در این مؤسسه تهیه و ساخته شد که از فرمولهای امتحان پس داده شده در سینما استفاده کرده و تنها شرایط روز و شرایط سیاسی را چاشنی آن قرار داده است.
* حسنینسب: فرم فیلم قدیمی و مربوط به دهههای گذشته است
وی در ادامه گفت: فیلم یک موضوع سیاسی را مطرح نمیکند و برای راضی نگه داشتن مخاطبینش از تمام فرمولهای استفاده شده بهره میبرد و به نوعی یکی به نعل میزند و یکی به میخ. فرم، ساختار و فضاسازی فیلم بعد از تجربههایی که سینمای ایران در این روزها داشته بسیار قدیمی و مربوط به دهههای گذشته است.
در ادامه نشست اصغر نعیمی در پاسخ به صحبتهای حسنینسب گفت: همیشه فرمولهای امتحان پس داده شده ناپسند نیستند، ما فیلمهای بسیار خوبی داشتم که از فرمولهایی استفاده کردند که در گیشه امتحان خود را پس دادند. بخشهایی از فیلمی به سیاستگذاری مؤسسه پویا فیلم بازمیگردد. تکرار داستانها در گذر زمان از ارزششان نمیکاهد، به نمونههای شاخص مانند «شوکران» یا «تکیه بر باد» آگاه بودم اما در این فیلم سعی کردیم داستان را با زمینههای سیاسی و شرایط امروزی جامعه بهروز کنیم و بر جذابیتهای آن بیفزایم.
در ادامه نشست حسین فرحبخش گفت: ما اهل شعار، موقعیتشناسی و فرصتطلبی نیستم. نه به کسی باج میدهم و نه از دولت کمکی دریافت کردهام، در طول سالهای فعالیتم اکثراً با معاونتهای سینمایی درگیر بودم اما فیلمم را برای مردم ساختم. اگر در گیشه جواب نگیریم پس موفق نبودم.