فیلم سینمایی «آزمایشگاه» ساخته حمید امجد امشب 19 بهمن ماه در سالن برج میلاد تهران برای خبرنگاران و اهالی رسانه روی پرده رفت. عکس های محسن هردان را از نشست پرسش و پاسخ این فیلم اینجا ببینید ...
نشست پرسش و پاسخ فیلم «آزمایشگاه» شامگاه چهارشنبه ۱۹ بهمنماه با حضور «افشین هاشمی»، «باران کوثری» بازیگران، «حمید امجد» کارگردان، «فردین خلعتبری» آهنگساز، «محمد احمدی» تهیهکننده، «محمود گبرلو» مدیر جلسه و «آنتونیا شرکا» منتقد میهمان در سالن سعدی مرکز همایشهای برج میلاد برگزار شد.
بنابراین گزارش، در ابتدای این نشست امجد در پاسخ به این سؤال که چطور شد این فیلمنامه را نوشتید و فیلم «آزمایشگاه» را ساختید، گفت: ایده «آزمایشگاه» ایدهای چند خطی بود که چند سال پیش داشتم؛ از همان ایدههایی که مینویسند و در جایی نگه میدارند. پس از منتفی شدن پروانه ساخت فیلم که در ابتدا می خواستم بسازم به سراغ طرحهای قدیمی رفتم.
وی در ادامه افزود: اگر قالب فیلم را کمدی رومانتیک حساب کنیم، دوست داشتم در آن خیلی از شوخیهایی که تا به حال کمتر دیدم را داشته باشم و در فضای تازهای فیلم بسازم؛ در حقیقت فضای تازه به نحوی کاراکتر مرکزی فیلم بود و قصه در آن شکل میگرفت.
امجد در پاسخ به سؤال گبرلو مبنی بر اینکه چطور شد که پس از ۸ سال کار کردن در تئاتر به سینما آمدید، گفت: به قولی من از تئاتر به اینجا نیامدم، از خانهام به اینجا آمدم و به دلیل کار نشدن طرحهایم در سینما به سراغ تئاتر آمدم. البته تئاتر را هم دوست داشتم.
در ادامه نشست، محمد احمدی در خصوص چگونگی همکاری با امجد اظهار داشت: برای فیلم «لطفاً مزاحم نشوید» سر کار بودم که آقای امجد با افشین هاشمی و معتمدی قرار جلسهای را با من گذاشتند، من همیشه عادت دارم با کسانی که میخواهم با آنها همکاری کنم جلسهای برگزار کنم. فیلمنامه را خواندم و آن را خیلی دوست داشتم، اما وزارت ارشاد به آن مجوز ساخت نداد. فیلمنامه جدیدی مجوز گرفت اما بعد از گذشت یک سال از صدور پروانه نمایش نهادهایی چون مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی برای ساخت آن به ما کمک نکردند اما کانون ایران نوین به ما کمک کرد. باید بگویم بهترینهای سینما را برای ساخت این فیلم دور هم جمع کردیم.
در ادامه نشست پرسش و پاسخ فیلم «آزمایشگاه»، باران کوثری در خصوص ایفای نقش در این فیلم گفت: سال گذشته در جریان فیلمنامه قرار گرفتم، البته کار با آقای امجد برای من افتخار بزرگی بود و چند ماه قبل از ساخته شدن کار تمرینهای جدی ما شروع شد. اینکه میگویم تمرین به معنای واقعی کلمه بود و تنها به دورخوانی ختم نمیشود و این تمرینها به ما خیلی کمک کرد البته باید بگویم ما پشت صحنه حرفهای داشتیم و من از نتیجه این کار خیلی خیلی راضی بودم.
در ادامه این جلسه آنتونیا شرکا در خصوص این فیلم گفت: این اثر فیلمی کلیشهای است اما نه به معنای منفی کلمه کلیشه. در این فیلم از یک سری کلیشههای جواب پس داده استفاده شده است.
وی افزود: بازی آقای هاشمی و در کل سه جوان کارمند آزمایشگاه شبیه برادران مارس بود. کمدیها هم براساس قالب و فرم و لحظههایی براساس موقعیتهای طنزآمیز طراحی شده بود. در جایی ریتم یک دست شکسته میشود و ناهماهنگی در ریتم فرد را اذیت میکند، در جاهایی داستان بسیار دراماتیک میشود و در حقیقت فضا خیلی تئاتری و ورود، خروج و حرکات تماماً تئاتری است.
وی ادامه داد: ظرفیت محدود سینمای ایران افراد را ناچار میکند که مثلاً در محیطهای محدود چون یک خانه فیلم بسازند اما به نظرم محدودیت لوکیشن ضربهای به فیلم نمیزند. عادت تماشاگران ایرانی در کندی آهستگی همه چیز است که به غلط به آن عادت ایرانی میگویند. من قرار نبود عادت ایرانی را در فیلمم لحاظ کنم، فیلم من مستندی از زندگی مدرن است. این قصه جهان معاصر است و بحث سرعت و اینکه اگر جا بمانی دیگر نیستی.
کارگردان فیلم «آزمایشگاه» در ادامه افزود: من با دیدن فیلمهای ایرانی که ریتم کندی دارد خوابم میبرد؛ خیال میکنم موضوع به عادت فیلم دیدن ایرانیها برمیگردد. در حالی که در فیلمهای دهه 60 اروپا ریتم فیلم بسیار تند بود و حتی بسیار تندتر از فیلم «آزمایشگاه».
به گزارش فارس، در ادامه نشست شرکا اظهار داشت: فیلم اوج مشخصی ندارد؛ در حقیقت در جاهای مختلف فیلم شتاب و در برخی جاها کندی حرکت را میبینم.
در ادامه این نشست محمود گبرلو با اشاره به اینکه محمد احمدی مدیرفیلمبرداری این فیلم بوده است، از وی در مورد فیلمبرداری فیلم سینمایی «آزمایشگاه» توضیح خواست.
احمدی در پاسخ گفت: فضای دکور به گونهای طراحی شده بود که دست کارگردان برای کارهایی که میخواست بازتر باشد.
در ادامه برنامه خلعتبری بیان داشت: ابتدا باید بگویم اصل موضوع مهم و آن چیزی که ساخته میشود است و من در این همکاری با آقای امجد یک شرافت را در پشت صحنه این فیلم دیدم. آن چیزی که شما از آن بیماری جوزدگی در سینمای ایران یاد میکنید، در فیلم «آزمایشگاه» وجود ندارد.
خلعتبری ادامه داد: فیلم امجد مثل دیگر فیلمهای جشنواره نیست، فیلم امجد مثل خود اوست. مطمئن هستم که در سینما هم جواب میدهد.
در پایان احمدی گفت: از خانم شفیعی برای سرمایهگذاری در این فیلم تشکر میکنم؛ چرا که بدون سرمایهگذاری وی شاید نمیتوانستیم این فیلم را بسازیم.
در انتهای این نشست، رامبد جوان به جلسه رسید و عکاسان بیشترین بهره را از حضور وی در جلسه بردند.
جوان دلیل تأخیر خود را ترافیک عنوان کرد. باران کوثری هم در واکنش به این حرف گفت: قیافه شما شبیه ترافیک نیست!