دانلود

گفت‌وگو با احمد اميني، كارگردان «بي‌خداحافظي» درباره تصوير رضا صادقي در فيلم : رضا صادقی که من هم شناختم اصلا این آدم غمگین و ناامید و گوشه گیر نیست/ زياد وارد لحظه‌های خصوصی زندگی اش نمی‌شد/ کسی از رضا صادقی انتظار بازی به این خوبی و طبیعی را ندارد :: سينمای ما ::

   


News
  • متن كامل سه بيانيه سينماگران مختلف درباره پخش فيلم موهن و ضداسلامي + فهرست امضاكنندگان
    به‌زودی از پس همه این لجن‌ پراکنی‌ها، چهره زیبای خورشیدی او رخ خواهد نمود/ به دستاویز هنرپیشگی می‌خواهید دروغ و دغل را جانشین حقیقت و راستی کنید
  •  
  • «چه خوبه که برگشتی» فصل مطلوب فيلم‌برداري را از دست داد
    كمدي پربازیگر داريوش مهرجویی در تهران و شمال جلوی دوربین می‌رود
  •  
  • بهنوش بختیاری لز انتشار آلبوم موسيقي مشترک با مجید اخشابی و مجموعه داستان جديدش گفت
    بعید می‌دانم مخاطبی برای تلویزیون مانده باشد/ ناشر قبلی داستان‌هايم مفقود شد/ به ما گفتند «تو و من» کمدی است اما...
  •  
  • ماجراهاي بیست سال آینده خانواده فردوس و ستایش با بازیگران جدید جلوي دوربين مي‌رود
    لعیا زنگنه‌ به عنوان بازيگر نقش اصلي قسمت دوم «ستايش» انتخاب شد
  •  
  • گزارش اكران سينماهاي تهران و شهرستان‌ها و آمار فروش فيلم‌هاي روي پرده
    «تو و من» هم نتوانست رقيب جدي براي گيشه «كلاه قرمزي و بچه ننه» شود
  •  
  • كارگردان، عوامل اصلي، مشاوران و چهره‌هاي پشت پرده و بازيگران فيلم موهن به اسلام + تصاوير
    80 بازيگر و عوامل فيلم در بيانيه‌اي اعلام کردند توسط سازنده فيلم گول زده و گمراه شده‌اند
  •  
  • بسته خبري كامل درباره مشخصات، داستان و جزئيات فيلم و شرايط توليد، عوامل سازنده و حاميان اين حركت ضدمذهبي را در "سينماي ما" بخوانيد
    دو ساعت توهين سخيف و شرم‌آور با نام «معصوميت مسلمانان» يا «زندگی محمد پيامبر اسلام»
  •  
  • اقدام قابل تحسين متوليان سازمان سينمايي در شرايطي‌كه سينماي ما بيش از هميشه به شفاف‌يت و صراحت نياز دارد
    نمايش خصوصي «خانه پدری» براي اهالی رسانه را به فال نيك بگيريم/ احترام به رسانه‌ها نشان احترام به افكار عمومي‌ست
  •  
  • رسانه‌هاي معتبر جهاني در هويت واقعي سازنده فيلم تشكيك كردند + عكس‌هاي منتسب به سم بسيل
    سازنده‌اش فيلم «معصوميت مسلمانان» كيست و چه سوابقي دارد؟
  •  
  • گفت‌وگو با احمد اميني، كارگردان «بي‌خداحافظي» درباره تصوير رضا صادقي در فيلم
    رضا صادقی که من هم شناختم اصلا این آدم غمگین و ناامید و گوشه گیر نیست/ زياد وارد لحظه‌های خصوصی زندگی اش نمی‌شد/ کسی از رضا صادقی انتظار بازی به این خوبی و طبیعی را ندارد
  •  
  • مقررات اصلي، همه بخش‌ها و جايزه‌ها و مهلت ارسال آثار + سيمرغ‌هاي بلورين حذف‌شده از جوايز امسال
    فراخوان سی‌ویکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر در سه بخش مسابقه سینمای ایران ، سینمای بین‌الملل و مواد تبلیغاتی و اطلاع‌رسانی سینمای ایران منتشر شد
  •  
  • عبدالرضا کاهانی در اعتراض به شرايط نابرابر از اکران «بی‌خود و بی‌جهت» انصراف داد
    سینمای وابسته، سیاسی و سرشار از سانسور‌ مجالی به سرمایه و ایده‌های مستقل و خصوصی نمی‌دهد/ در این سینما یا باید متعلق به حوزه هنری باشی یا وزارت ارشاد یا یک جای دیگر!
  •  
  • گزارش موج واكنش‌هاي شديد جهاني و ايراني در برابر توهین یک فیلم به ساحت پیامبر اسلام
    دانشجویان پنجشنبه 23 شهريور مقابل سفارت سوییس در تهران تجمع مي‌كنند/ احترام به مقدسات و شخصیت‌های دینی یک اصل اساسی و مورد تاكيد سازمان ملل متحد است
  •  
  • وكيل شاكي مي‌گويد خانم تهرانی بهتر است پرداخت دیون خود را در اولویت مالی و کاری خویش قرار دهد
    هدیه تهرانی‌ برای پرداخت بدهی و جلوگیری از حراج آثار هنری یک ماه فرصت دارد
  •  
  • تماشاي اين شاهكار سينماي مستند ايران را درباره حماسه روستازاده گرگانی از دست ندهيد
    «اون شب که بارون اومد» به کارگردانی کامران شیردل ۲۳ شهریور از شبکه مستند سیما پخش می‌شود
  •  
  • تناقض‌هاي اساسي درباره توليد فيلمي كه حتي وزیر ارشاد هم موافق ساخت آن نیست اما زورش نمی‌رسد، چون دستور ساخت آن از بالا صادر شده است!
    عضو کمیسیون فرهنگی مجلس: «لاله» از نظر سوژه در اولویت نیست/ تهيه‌كننده: پروژه «لاله» نيمه دوم مهر کلید می‌خورد
  •  
  • اولين تجربه كارگرداني جهانگير الماسي پروانه ساخت گرفت/ اسامي پنج فيلم جديد صاحب پروانه نمايش
    مجوز ساخت «چه خوبه که برگشتی» به تهیه‌کنندگی مشترك داریوش مهرجویی و رضا درميشیان صادر شد
  •  
  • موضع‌گيري شديد رئیس کارگروه هنر و رسانه کمیسیون فرهنگی مجلس درباره سينماي ايران
    سینمای امروز کشور اشاعه‌دهنده فرهنگ ابتذال و وسیله پر کردن وقت مردم است
  •  
  • يك روزنامه اصول‌گرا از «تصميم صحيح و قابل‌تقدير سيمافيلم» تقدير كرد/ اصل ماجرا چيست؟
    عوامل‌ ايراني سريال «الفاروق عمر» ممنوع‌الفعاليت شدند
  •  
  • به‌خاطر «سخنرانی زیبا و صلح‌آمیز» اصغر فرهادی در مراسم اسکار
    اصغر فرهادی به عنوان چهره فعال صلح و محیط زیست‌ تجلیل مي‌شود
  •  
     


     



       





    سينماي ما- «بی‌خداحافظی» تقریبا نشانی از احمد امینی ندارد و تمام بار این فیلم این روزها روی دوش رضا صادقی و محبوبیتش سنگینی می کند. امینی از فیلمش دفاع می کند و آن را متعلق به خود می داند. گفت‌و‌گو‌ ‌با او را به بهانه اکران «بی‌خداحافظی» در ادامه می خوانید.
    تقریبا 10 سال بین آخرین ساخته احمد امینی یعنی «این زن حرف نمی زند» و تازه ترین ساخته اش «بی‌خداحافظی» فاصله افتاد. امینی در طول این سال ها در تلویزیون بیشتر فعالیت داشته و دو سریال پرطرفدار «اولین شب آرامش» و «بی گناهان» را ساخته است.
    همین دوری از سینما باعث شده بود بیش از پیش منتظر بازگشت او باشیم اما «بی‌خداحافظی» تقریبا نشانی از احمد امینی ندارد و تمام بار این فیلم این روزها روی دوش رضا صادقی و محبوبیتش سنگینی می کند.  با همه این اوصاف امینی از فیلمش دفاع می کند و آن را متعلق به خود می داند. البته اشتباهاتش را هم می پذیرد. گفت و گو‌ ‌با او را به بهانه اکران فيلمش در ادامه می خوانید:

    آقای امینی چقدر اهل موسیقی هستید؟

    - مگر کسی وجود دارد که اهل سینما باشد، اما اهل موسیقی نباشد؟ موسیقی مورد علاقه من موسیقی سنتی و اصیل ایرانی است و به موسیقی پاپ این روزها خیلی علاقه نداشتم. آشنایی هم با آن ندارم. به همین دلیل بود که وقتی آقای نشاط 3 سال پیش به من پیشنهاد کرد که می خواهم فیلمی درباره رضا صادقی بسازم، بیا آن را کارگردانی کن، من گفتم خیلی علاقه به این ماجرا ندارم. خود به خود این پیشنهاد رد شد. من موسیقی سنتی را خیلی دوست دارم و در کارهایم خیلی از موسیقی ناب ایرانی استفاده می کنم.

    حالا چرا رضا صادقی؟ چرا مثلا محسن یگانه یا محسن چاوشی یا ... نه؟ یا با توجه به علاقه تان به موسیقی اصیل و سنتی چرا مثلا همایون شجریان را انتخاب نکردید؟

    - به دلیل اینکه سرمایه گذار مایل بود درباره رضا صادقی سرمایه گذاری کند. شاید اگر می‌گفت من می خواهم درباره محسن یگانه فیلمی ساخته شود قضیه فرق می کرد و شاید پای آدم های دیگری وسط می آمد. سرمایه‌گذار حس می کرد که رضا صادقی این پتانسیل را دارد که اگر فیلمی درباره اش ساخته شود، مردم ببینند.

    بعد از پیشنهاد ساخت این فیلم ترانه های رضا صادقی را دنبال کردید؟


    - بعد از رد پیشنهاد ساخت این فیلم در آن زمان خیلی اتفاقی یکی از آهنگ های رضا صادقی را شنیدم. یکی از قشنگ ترین کارهای او یعنی قطعه «خدا را چه دیدی» بود. خیلی کنجکاو شدم و از پسرم پرسیدم که این صدای کیه؟ پسرم گفت رضا صادقی.
    با خودم گفتم شاید اگر این ترانه را می شنیدم به این سرعت نه نمی گفتم. چون به نظرم رضا صادقی خیلی صدای گرم و دلنشینی دارد. تا اینکه یک سال و نیم بعد دوباره نشاط با من تماس گرفت و گفت که با پیمان عباسی و رضا صادقی مذاکراتی شده و قصه اولیه ای نوشته شده بیا فیلمنامه را بخوان.
    با توجه به آن کنجکاوی که برای من پیش آمده بود می خواستم با زندگی رضا صادقی آشنا بشوم. این آغاز کار بود. طرح اولیه پیمان عباسی با آن چیزی که الان روی پرده می بینید خیلی فرق دارد.

    با توجه به سابقه نقدنویسی تان در نشریات معتبر سینمایی در این دو هفته ای که فیلم اکران شده نقدها را خوانده اید؟ به نظرتان منصفانه است؟

    - به هر حال من به عنوان یک منتقد همیشه گفته ام که هر فیلمی موافقان و مخالفانی دارد و این طبیعی است. مثلا شما ببینید که فیلمی مثل جدایی نادر از سیمین که این همه در سرتاسر جهان تحسین شده یک مخالف سرسخت به نام مسعود فراستی دارد، یا بهترین کارهای عباس کیارستمی با چه حمله هایی روبرو شده.
    به هر حال فیلم من هم از این مقوله خارج نیست. بعضی از ایرادهایی که می گیرند به نظرم به خاطر بی توجهی و کم توجهی به فیلم است، بعضی از ایرادها را هم قبول دارم اما نقدها زیاد روی من تاثیر نمی گذارد چون به نظرم فیلمساز نباید زیاد به این موضوعات توجه کند. توجه به نقد تا این اندازه که اشتباهات در کارهای بعدی تصحیح شود، کافی است.

    یعنی با نقد تغییر مسیر نمی دهید؟

    - من یک بار سر فیلم غریبانه با حملات شدیدی روبرو بودم اما کارم را ادامه دادم و حالا بعد از گذشت این همه سال خیلی از افرادی که آن زمان به من حمله کردند می گویند چقدر غریبانه فیلم خوبی بود و ما آن را هنوز که هنوز است تماشا می کنیم. زمان خیلی چیزها را عوض می کند.


    چرا اینقدر رضا صادقی را در این فیلم بی ایراد دیده اید؟ یک قهرمان به تمام معنا با کاراکتری کاملا سفید؟ این القای رضا صادقی بود که تمایل نداشت زیاد وارد ابعاد شخصی اش بشوید و تصویری حقیقی تر از او بسازید یا خودتان تمایلی به این کار نداشتید؟

    - ما معضل بزرگمان در ساخت این فیلم و فیلم هایی شبیه به این، این است که درباره اشخاصی که شناخته شده هستند و در جامعه حضور دارند، فیلم ساختن کار سهل و ممتنعی است. همه ما چه آدم های شناخته شده ای باشیم چه نباشیم حریم های زندگی مان خیلی برایمان مهم است. ما مثل فرنگی ها نیستیم که جلوی دوربین درباره شخصی ترین اتفاقات زندگی مان حرف بزنیم.

    همه ما اهل مخفی کاری هستیم. خودم من اگر لازم باشد درباره زندگی ام حرف بزنم به هیچ وجه دلم نمی خواهد درباره مسائل خصوصی ام حرف بزنم. شاید دلم نخواهد درباره رابطه ام با همسرم و فرزندانم حرف بزنم. سعی می کنم از خودم یک فرد ایده آل بسازم. این باعث قضاوت مردم می شود و ما دوست نداریم مورد قضاوت قرار بگیریم. این درباره رضا صادقی هم مصداق دارد. او قرار است بعد از این فیلم هم زندگی کند، به موسیقی ادامه بدهد، کنسرت بگذارد و با خانواده اش در ارتباط باشد.

     در صحبت هایی که با او می کردیم خودش زیاد وارد لحظه‌های خصوصی زندگی اش نمی‌شد. کلیاتی را برای ما تعریف می کرد. اینکه از بندرعباس آمده و عشق موسیقی بوده و با موانعی روبرو شده. حالا اگر در این مسیر کلکی زده و کارهایی هم کرده (که بعید می دانم) برای ما تعریف نکرد. اصولا ما شرقی ها در مقابل دوربین بلافاصله تغییر شخصیت می دهیم به خاطر همین ما محدودیت داشتیم که وارد زندگی رضا صادقی بشویم.

    این از درام داستان کم نمی کند؟

    - قبول دارم اما راه دیگری نداشتیم. ما حتی در قصه و داستانک هایی که تخیلی طراحی کرده بودیم مورد مخالفت رضا صادقی قرار گرفتیم. مثلا ما طراحی کرده بودیم که رضا صادقی ازدواج می کند. یک شب با همسرش دعوایش می شود و از خانه بیرون می رود و تصادف می کند و به کما می رود.
    رضا با این موضوع مخالفت کرد و گفت، من دلم نمی خواهد چنین زندگی برایم طراحی شود و این رفتار را داشته باشم و این اتفاقات به وجود بیاید و چون این فیلم درباره او بود ما راهی نداشتیم جز اینکه قبول کنیم.
    آقای امینی، این محدودیت فیلم را به یک شوی تبلیغاتی برای رضا صادقی تبدیل کرده.

    - امیدوارم اینطور نباشد چون چنین قصدی نداشتیم. ما می خواستیم فیلم فراز و نشیب های دراماتیک داشته باشد. کم و بیش فراز و نشیب هایی هم گذاشتیم اما خب تمایل کلی این بود که خیلی وجوه خاکستری را نشان ندهیم و به یک شخصیت آرمانی نزدیک شویم. خیلی از این بابت دفاع نمی کنم و نظرتان را قبول دارم.

    به این فکر نکردید که یک شخصیت حقیقی با اسمی غیر حقیقی خلق کنید؟ تقریبا شبیه فیلم «سنتوری» که دیگر این محدودیت ها را هم نداشته باشید.

    - در آن فیلم کاراکتر اصلی کاملا تخیلی بود و ما در ابتدا ویژگی کارمان را این می دانستیم یک آدم واقعی در فیلم‌مان داریم به نام رضا صادقی. برای آن فیلم که مثال زدید هیچ کس یقه آقای مهرجویی را نمی گیرد چون می تواند بگوید این ما به ازای بیرونی نداشته است و همچنین خواننده ای نداریم اما ما با یک شخصیت واقعی روبرو بودیم که رضا صادقی است.

    اما باور کنید این هم نشده؛ این آدم رضا صادقی نیست. ما با توجه به شغلمان کمی بیشتر با آدم ها آشناییم و به همین خاطر می توان با قاطعیت گفت که این کاراکتر، این رضا صادقی نیست.


    - بله، آن رضا صادقی که من هم شناختم اصلا این آدم غمگین و ناامید و گوشه گیر نیست. آدمی بسیار سرحال و بذله گو و با روحیه ای باز و امیدوار است.

    خاطره ای از تدریس بازیگری پیام دهکردی به رضا صادقی دارید؟

    - پیام مجبور بود هر روز به خاطر اینکه نقل و انتقال برای صادقی مشکل بود به خانه او در مهرشهر کرج برود و تا صبح با او کار می کرد. لحظه های خاص و کنترل بازی و احساسات را با او تمرین می کرد. پیام می گفت که من یکسری اتودها به رضا می دادم که آنها را تمرین کند و دو سه شب بعد برایش اجرا کند. می گفت یکی از آن اتودها این بود که به رضا گفتم در عرض چند دقیقه باید چندین احساس متناقض را از خودت بروز بدهی و رضا اینقدر خوب اجرا کرد که اشکم درآمد. اینقدر بازی اش تاثیرگذار بود.

    چقدر با این جمله که احمد امینی خواسته یک فیلم بفروش بسازد موافقید؟

    - فکر نمی کنم کارگردانی باشد که خجالت بکشد از اینکه فیلمش بفروشد. من بارها در نوشته هایم عنوان کردم که به این مرزبندی های فیلم تجاری و غیرتجاری اعتقادی ندارم. ما فیلم خوب و بد داریم. مگر فیلم جدایی نادر از سیمین پرفروش نبود؟ باید بگوییم این فیلم تجاری است؟ این منتهای هنرمندی یک کارگردان است که بتواند فیلمی بسازد که هم خوب باشد و هم پرفروش. من در همه فیلم هایم تلاشم این بوده که فیلم آبرومندی بسازم و در عین حال فروش خوبی هم داشته باشد. گاهی موفق بوده ام و گاهی هم نه! الان دیگر شرایطی نیست که یک سرمایه گذار بایید 700 میلیون پول بگذارد و فیلمی هنری بسازد که مخاطب عام نداشته باشد.

    با رضا صادقی الان دیگر ارتباط دارید؟ کارهایش را گوش می دهید؟

    - آلبوم جدیدی که منتشر نکرده اما قبلی ها را شنیده ام. رضا خیلی انسان بامحبتی است که با من مدام تماس می گیرد و جویای حال هم هستیم. اتفاقا ما دو نفر در یک روز یعنی 25 مرداد متولد شده ایم. او خیلی لطف کرد و روز تولدم به من زنگ زد و تبریک گفت.

    ما از محمدرضا فروتن که ستاره سینماست انتظار نقش بلندتر و کاراکتر پخته تری داریم اما این اتفاق نیفتاده. چطور به این انتخاب ها رسیدید؟


    - دلیل انتخاب فروتن این بود که در فیلمنامه ما با آدمی طرف بودیم که ابتدا بازیگر و بعد تبدیل به ستاره سینما می شود. فروتن انتخاب درستی بود چون تماشاگر باورش می کرد نسبت به بازیگری که استار نباشد. ما از بازیگرانی استفاده کردیم که خیلی حرفه ای هستند چون خود رضا صادقی اصرار داشت که این اتفاق بیفتد.
    می گفت دور و بر من بازیگرانی بگذارد که حرفه ای باشند و مردم دوستشان داشته باشند که اگر من اشتباهی کردم زیاد دیده نشود. شما افشین هاشمی را هم دست کم نگیرید. خیلی روی لهجه اش کار کرد. محمدرضا فروتن با وجود اینکه نقش کوتاهی داشت اما بازی خیلی خوبی از خودش ارائه داد خصوصا سکانس راه اهن که خیلی بازی کنترل شده و دقیقی از او دیدیم،  هومن برق نورد و ... شاید چون کسی از رضا صادقی انتظار بازی به این خوبی و طبیعی را ندارد به چشم آمده.


    منبع : تماشا

    به روز شده در : جمعه 24 شهريور 1391 - 18:48

    چاپ این مطلب |ارسال این مطلب | Bookmark and Share

    اخبار مرتبط

    نظرات

    asa
    جمعه 24 شهريور 1391 - 21:42
    0
    موافقم مخالفم
     
    king of black

    زنده باد سلطان موسیقی ایران رضا صادقی

    عاشقتم

    همین...

    اضافه کردن نظر جدید
    :             
    :        
    :  
    :       






    خبرهای سینمای ما را در صندوق پستی خود دریافت کنید.
    پست الکترونيکی (Email):

    mobile view
    ...اگر از تلفن همراه استفاده می‌کنید
    بازديد امروز: 95564
    بازديد ديروز: 207233
    متوسط بازديد هفته گذشته: 227694
    بیشترین بازدید در روز ‌یکشنبه 23 بهمن 1390 : 1490465
    مجموع بازديدها: 432815196



    cinemaema web awards



    Copyright 2005-2011 © www.cinemaema.com
    استفاده از مطالب سایت سینمای ما فقط با ذکر منبع مجاز است
    کلیه حقوق و امتیازات این سایت متعلق به گروه سینمای ما و شرکت توسعه فناوری نوآوران پارسیس است

    مجموعه سایت های ما: سینمای ما، موسیقی ما، تئاترما، فوتبال ما، بازار ما، آگهی ما

     




    close cinemaema.com عکس روز دیالوگ روز تبلیغات