
| |
سینمای ما – فستیوال بیناللملی فیلم ادینبورو از ۲۹ خرداد و به مدت دو هفته آغاز به کار میکند.
این فستیوال قدیمیترین فستیوال سینمایی بدون وقفۀ جهان است که در ۱۹۴۷ آغاز به کار کرد و در شهر زیبای ادینبورو در اسکاتلند قرار گرفته است.
جشنواره این دوره با فیلم «نفس» (Breathe In) ساختهٔ دریک دیموس و با شرکت گای پیرس افتتاح میشود و با فیلم «نه یک پایان خوش دیگر» ساختهٔ جان مککِی به پایان رسانده میشود.
به خاطر حضور کارگردان هنری تازهٔ فستیوال، کریس فوجیوارا، که از سال گذشته مدیریت این فستیوال قدیمی را بر عهده گرفت تنوعی مثال زدنی در کشورهای شرکت کننده در فستیوال ایجاد شده و فقط در صفحه اول کاتالوگ امسال فیلمهایی از آلمان، تایلند، یونان، برزیل، نروژ، انگلستان و پاراگوئه دیده میشود.
بخشهای رقابتی فستیوال ادینبورو عبارتند از جایزهٔ مایکل پاول که به یک فیلم بریتانیایی داده میشود و جایزهٔ بینالمللی که ۱۰ فیلم در آن با هم رقابت می کنند. یک فیلم ایرانی در بخش جایزهٔ بینالمللی حضور دارد و آن «لرزانندهٔ چربی» ساختهٔ محمد شیروانی است.
دیگر فیلمهای ایرانی شرکت کننده در فستیوال فیلم ادینبوروی ۲۰۱۳ عبارتند از:
«ثانیههای سربی» ساختهٔ سید رضا رضوی دربارهٔ کشتار تظاهرکنندگان توسط رژیم شاه. «تابور» یک فیلم علمی تخیلی ساختهٔ فیلمساز کرمانشاهی وحید وکیلیفر.
یکی دیگر از فیلمهای شرکت کننده در فستیوال ادینبورو و ساخته شده توسط فیلمسازان ایرانی، «از تهران تا لندن» ساختهٔ مانیا اکبری است.
به علاوه، فیلم ایرانی کانادایی «مانیای رقصان» یک فیلم کوتاه ۲۵ دقیقهای به کارگردانی رویا اکبری است که در فستیوال به نمایش درخواهد آمد.
دو فیلم آلمانی که قرار است در طی این دو هفته به نمایش دربیایند به نوعی به ایران مربوط میشوند:
«نمایشی برای آزادی» (نیکو آپِل) داستانی دربارهٔ ایران و چهار تئاتری جوان دارد که میخواهد نمایششان را به نقاط مختلف ایران ببرند. و بلاخره فیلمی دربارهٔ شهر فرایبورگ که خواهرانی در اقصی نقاط جهان دارد. تلماخ ویزینگرِ فیلمساز با دوربین ۱۶ میلیمتریاش به این شهرهایی که با زادگاهش پیوند خواهری بستهاند سفر میکند. یکی از این شهرها اصفهان است.
دو برنامهٔ مرور بر آثار در فستیوال امسال برقرار است، یکی مرور بر آثار فیلمساز بزرگ فرانسوی ژان گرمییون و دیگری آثار فیلمساز آمریکایی ریچارد فلایشر.
|