News
  • عذرخواهي از كساني كه براساس طرح مبعث تا ميلاد بلیت نيم بها خواستند
    «اينجا بدون من» و «آقايوسف» از چهارشنبه 22 تير روی پرده می روند
  •  
  • نگاهی به فیلم «قصه پریا» ساخته فریدون جیرانی
    آزمون دشوار سینمای ایران برای مهار هیولای خزنده اعتیاد
  •  
  • سه شنبه۲۱ تیر ماه ساعت۱۸ در خانه هنرمندان
    مستند «سلطان» درباره علی پروین روی پرده می‌رود
  •  
  • تدوین پنج قسمت از فصل دوم «قلب یخی» به پایان رسید
    فصل دوم «قلب یخی» از دوم مرداد به بازار می‌آید
  •  
  • با بازی نیکی کریمی، شهاب حسینی و آتیلا پسیانی از ۱۲ مرداد در گروه سینمایی قدس
    رونمایی از پوسترهای فیلم «سوت پایان» ساخته نیکی کریمی
  •  
  • تهیه کننده فیلم دلیل این کار را مشغله‌های شخصی بازیگر اعلام کرد
    مریلا زارعی از بازی در فیلم «قلاده‌های طلا» با موضوع حوادث پس از انتخابات انصراف داد
  •  
  • عکس های اختصاصی بهاره اسدی از مراسم سالگرد درگذشت محمد نوری در تالار وحدت
    گزارش تصویری حضور چهره های سینمایی در مراسم یادمان محمد نوری - 2
  •  
  • عکس های اختصاصی بهاره اسدی از مراسم سالگرد درگذشت محمد نوری در تالار وحدت
    گزارش تصویری حضور چهره های سینمایی در مراسم یادمان محمد نوری - 1
  •  
  • نگاهی به دو فیلم روی پرده: «جرم» و «ورود آقایان ممنوع»
    جای شما خالی آقای دوایی!
  •  
  • امین تارخ، محسن تنابنده، مهدی پاکدل و ساره بیات برای این فیلم انتخاب شده اند
    رعنا آزادی‌ور به بازیگران فیلم «محمد (ص)» به کارگردانی مجید مجیدی پیوست
  •  
  • با رضا عطاران در 18 سال بازیگری و کارگردانی سینما و تلویزیون
    23 فیلم تا «ورود آقایان ممنوع» و کارگردانی سینما
  •  
  • ویژگی ها و شاخصه های فریبرز عرب‌نیا، محمدرضا فروتن، امین حیایی و محمدرضا گلزار
    سعید راد درباره بازیگران سینمای ایران می گوید
  •  
  • انتقاد شدید یک رسانه از عملکرد مدیریت جدید پردیس سینمایی ملت
    خدمت به شهردار یا کمک به رفاه تماشاگران سینما؟
  •  
  • نام فیلم رضا عطاران تغییر کرد + اولین تصاویر فیلم
    فيلمبرداري «رضا هرگز نمی خوابد» در ظفر ادامه دارد
  •  
  • در سوگ برنده دو سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر
    فرهاد فارسی طراح صحنه و لباس درگذشت
  •  
  • مدیرکل نظارت و ارزشیابی به دلیل شباهت نام فیلم تازه محمدرضا گلزار با یک شبکه ماهواره ای اعلام کرد
    فیلمی با نام «من و تو» مجوز نمایش نمی​گیرد
  •  
  • پس از پایان نمایش عمومی «قصه پریا»
    «شبانه‌ روز» از ۲۹ تیرماه اکران عمومی می‌شود
  •  
  • نخستین گفت و گوی مفصل با عادل فردوسی پور درباره شکل گیری و مسیر برنامه «نود»
    اگر «نود» ده سال هم پخش بشود، فكر نمي‌كنم بتوان اين فرهنگ غلط را اصلاح كرد/ در صورت بروز جنجال تا سه‌چهار هفته سعي مي‌كنم محتاط‌ تر باشم
  •  
  • نوشته طنز کاربر ناشناس سایت "سینمای ما" - قسمت دوم
    دومین بیانیهٔ جمعی راجر ایبرت، دیوید بوردول، دیوید تامسن، جاناتن رزنبام و... در حمایت از فیلم مظلوم «تز»، آقا ضیا و فیلمساز ارزشی اخراجی از کن
  •  
  • اختصاصی سایت "سینمای ما"؛ گفتگوی صریح با سیدضیا هاشمی درباره اتفاقات اخیر سینما
    پول زیاد بعضی افراد خانه سینما را گردن کش کرد/ بخشی از دولت سینماگرها را به جان هم انداخته و سو استفاده می کند
  •  


















       




    'گزارش کامل سایت «سینمای ما» از کنفرانس مطبوعاتی اتحادیه تهیه کنندگان و توزیع کنندگان فیلم سینمایی ایران؛
    تا کی باید سکوت کنیم؟

    سینمای ما - آرش نصیری: نامه مرتضی شایسته، رئیس اتحادیه تهیه‌کنندگان و توزیع‌کنندگان فیلم سینمای ایران، خطاب به مهندس محمدرضا جعفری جلوه، معاونت امور سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مادی نکات جالبی است و نوعی شرحی بر آنجه بر قدیمی‌ترین نهاد صنفی مربوط به تهیه کنندگان رفته و آنها را وادار به واکنش علنی کرده است. گویا شورای مرکزی این اتحادیه در تاریخ 14/11/87 بعد از فشارهایی که بر آنها وارد شد و مرتضی شایسته را به دلیل مشکلات قلبی راه یبیمارستان کرد، جلسه‌ی فوق‌العاده‌ای تشکیل دادند و عاجل‌ترین تصمیم آن بود که این نامه را به معاونت محترم امور سینمایی بنویسید در روزهایی که همه خبرها حول اخبار فیلم‌های جشنواره می‌چرخد، سراسیمه نامه‌ی مرتضی شایسته به معاونت محترم سینمایی این است:
    باسمه تعالی
    شماره 383
    تاریخ: 14/11/87
    جناب آقای مهندس جعفری جلوه
    معاونت محترم امور سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
    سلام علکیم
    احتراماً: لازم می‌دانم بعنوان اعضای شورای مرکزی اتحادیه تهیه کنندگان و توزیع کنندگان سینمای ایران محضر حضرتعالی اعلام داریم از آنجاییکه به صراحت و خیلی روشن عده‌ای در پی به نابودی کشاندن تهیه کنندگان بخش خصوصی برآمده‌اند مطالبی به عرض برسانیم.
    بنابر اظهار و دستور حضرتعالی می‌بایست شورای عالی تهیه‌کنندگان در تاریخ 5/10/87 اعضای جدید خود را معرفی نمود، و جلسات با حضور اعضای جدید به صورت قانونی تشکیل گردد. بعد از آن تاریخ متاسفانه شورای عالی به صورت غیرقانونی تشکیل و مصوباتی را صادر نموده است، از جمله نامه‌های آقای غلامرضا موسوی به مرازک مختلف در تاریخ 5/11/87 به عنوان ریاست شورای عالی، که این عنوان در تاریخ فوق وجاهت قانونی نداشته است.
    اخیرا نیز مسئله واگذاری سینمای فردوسی علی رغم روال سالهای گذشته و موافقت دستور جنابعالی در تاریخ 5/11/87 با حضور اعضای شورای مرکزی، متسافانه سینمای فردوسی در اختیار اتحادیه قرار نگرفته است و صرفا 20٪ از کارت‌های تهیه کنندگان را در اختیار قرار دهند که این مصوبه ظاهرا از قماش همان مصوبات غیرقانونی شورای عالی بوده است.
    لذا لازم می‌دانیم مصوبات شورای مرکزی در جلسه فوق‌العاده مورخه 14/11/87 را به اطلاع حضرتعالی برسانیم.
    1- به لحظا بی توجهی به اعضای اتحادیه و نادیده گرفتن افراد معرفی شده به شورای عالی و همین طور مصوبات غیرقانونی آن شورا، از تاریخ 5/10/87 طبق دستور جنابعالی این مصوبات غیرقانونی بوده و کمیته‌ای برای رسیدگی به فعالیت‌های غیرقانونی شورای عالی از طرف اتحادیه مشخص گردیده و اقدامات لازم را بعمل خواهد آورد.
    2- در مورد سینمای فردوسی شورای مرکزی در صورتی کارت‌های ارائه شده را می‌پذیرد که مدیریت این سینما طبق روال همیشگی به اتحادیه واگذار گردد.
    3- شورای مرکزی در تاریخ 15/11/87 طی یک کنفرانس مطبوعاتی مواضع شفاف و نظرات خود را در مورد موجودیت شورای عالی و اعلام برنامه‌های آینده اتحادیه و اقدامات غیرقانونی انجام گرفته و عملکرد مهاونت ابراز خواهد نمود.
    4- شورای مرکزی اتحادیه جشنواره فیلم فجر را به حرمت س‌امین سال پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ارج نهاده و اعضای این اتحادیه به میمنت این پیروزی فیلم‌های خود را در بخش‌های اعلام شده کماکان به نمایش می‌گذارد تا جشن انقلاب هرچه پر شورتر برگزار گردیده و به کام مردم شیرین باشد. لیکن اعضای اتحادثه از حضور در برنامه‌های جشنواره خودداری کرده و بدین وسیله اعتراض خود را نسبت به بی‌حرمتی به بخش خصوصی سینما، از طرف مدیریت جشنواره، اعلام می‌دارد.
    والسلام
    رئیس شورای مرکزی
    مرتضی شایسته

    همانوطریکه می‌بینید، در بند 3 نامه، جایی که در آن مصوبات شورای مرکزی اتحادیه را مطرح کردند قول جلسه‌ای مطبوعاتی را دادند تا در آن «مواضع شفاف و نظرات خود را در مورد موجودیت شورای عالی و اعلام برنامه‌های آینده اتحادیه و اقدامات غیرقانونی انجام گرفته و عملکرد مهاونت ابراز» نمایند و نزدیک به ساعت 11 روز 15/11/87 این جلسه آغاز شد.
    گرداننده‌ی این جلسه حبیب‌الله کاسه‌ساز بود. یعنی اول صحبت‌ها را شروع کرد و بعد از صحبت‌های دیگران هم از دیگر اعضای شورای مرکزی می‌خواست صحبت‌هایشان را بیان کنند.
    کاسه‌ساز گفت این اتفاقات ضربه‌هایی اساسی را به بدنه‌ی سینما وارد می‌کند در حالی‌که ما تیهه کنندگان بخش خصوصی هستیم و اتحادیه هیچ فشاری به دولت وارد نمی‌کند و در نهایت کمکی هم که ممکن است اتفاق بیافتد این است که وامی از فارابی گرفته شود آن هم برای همه‌ی فیلم‌ها بلکه یک سری فیلم‌های خاص و بعد از این صحبت‌ها با ذکر این نکته که این کارها همه برنامه‌ریزی شده است، عنان صحبت را به دست مسعود جعفری جوزانی داد.
    جوزانی البته حرف‌هایش را به صراحت زد و اتفاقا از دهه‌ی فجر و انقلاب شروع کرد و این نکته را بیان کرد که «ما همه پیر شده‌ایم و حالا که ایام انقلاب است باید به یاد بیاوریم که انقلاب به ما یاد داد که نهراسیم و حرف‌هایمان را به صراحت بیان کنیم. ما یاد گرفته‌ایم حق طلب باشیسم» بعد از اتفاق که افتاد گفت و از ماجراهایی که «رئیس مان» را راهی بیمارستان کرده است. جوزانی ادامه داد: «اتحادیه چیست؟ چه چیزی در این اتحادیه است که همه را ترسانده است؛ اتحادیه‌ی ما یکی از معدود نهادهای حوزه‌ی سینماست که دستش در جیب خودش می‌رود و کرایه‌ی ساختمان خودش را می‌دهد و کارهای خودش را خودش رتق و فتق می‌کند بدون آنکه دستش در بیت‌المال باشد.... اتحادیه ترجیح می‌دهد فیلم‌هایش را خودش بسازد و به مردم عرضه کند... اعضای اتحادیه با سلیقه‌های متفاوت برای سلیقه‌های متفاوت فیلم می‌سازند و این از نظر بعضی‌ها گناه بزرگی است.»
    جعفری جوزانی اضافه کرد: «طبق قانون هر تشکیلاتی اجازه دارد تا زمانی که عمل صنفی انجام می‌دهد مورد حمایت دولت باشد... کار مسوولان دخالت نیست عمل آنها باید راهبردی باشد.» این کارگردان و تیهه کننده‌ی با سابقه با ذکر این فرموده‌ی امام خمینی که «میزان رای ملت است» گفت: «در همه جا می‌توان رای‌گیری کرد اما چرا اهالی بخش سینما که حداقل مدرک در آن فوق دیپلم است حق رای ندارند؛ چرا بعضی‌ها ترس دارند از اینکه اعضای هیات مدیره و مسوولان یک نهاد با رای‌گیری انتخاب شدند» جوزانی افزود: «در سالگرد پیروزی انقلاب وظیفه‌ی ما این است که از حقوق قانونی دیگران صیانت کنیم... یا به سنگین مدیران فرهنگی کمر ما را شکسته است. چرا نمی‌توانیم حتی اتحادیه با پنج سال دوندگی نمی‌تواند جو اختناق ایجاد شده در این بخش و ایجاد بحران و تراسندن را تمام کند؟» مسعود جعفری جوزانی با ذکر این نکته که هر سال در جشنواره فقط دو سه تا فیلم هست که همه‌ی صحبت‌ها حول آنهاست گفت: «کی می‌شود حداقل پنجاه درصد فیلم‌های ما حاوی فرهنگ باشد؛ فیلم‌هایی که حرف مردم و با مردم باشد و با آنها ارتباط برقرار کند. کی می‌شود این خدمتگزاران فرهنگ زیر فشار نباشد؟» مسعود جعفری جوزانی با بیان این مساله که هرچه اعتراض می‌کنیم یا حرف می‌زنیم ما را به گروه‌های فشار ارجاع می‌دهند و می‌گویند که تحت فشار آنها هستند گفت: «ما از گروه‌های فشار نمی‌ترسیم و به آنها و می‌گوییم که ما شما را به زیر می‌کشیم.»
    وی بعد از این سخنان ماجرای تشکیل شورای عالی تهیه کنندگان را تعریف کرد و گفت که اتحادثه به انگیزه‌ی قابل احترام معاونت سینمایی که برای پایان دادن به اختلافات طرحی را پیشنهاد داده بود پذیرفت این شورا تشکیل شود... این شورای عالی به یک تعریف مشخص رسید و نتیجه این شد که هفت کرسی به اتحادیه، چهار کرسی متعلق به کانون و سه کرسی متعلق به مجمع باشد. با اینکه خیلی از اعضای اتحادیه مخالف بودند شورای مرکزی آن را پذیرفت و این پرونوم امضاء قرار شد اجرا شود» مسعود جعفری جوزانی سپس قوانین آن «پرونوم» را تشریح کرد و با ذکر برخی از مفاد آن به شرح بی‌قانونی هایی که در این خصوص انجام شده بود پرداخت و در نهایت گفت: «به ما گفتند تا 20 آبان‌ماه سکوکت کنیم و چیزی نگوییم، نگفتیم. بعد گفتند تا 5 دی سکوت کنید و ما سکوت کردیم. حالا نمی‌دانیم تا کی باید سکوت کنیم و حرف نزنیم؟»
    جوزانی گفت: «برخی هستند که فکر می‌کنند صندلی‌ای که روی آن نشسته‌اند تا عمق صدمتری ریشه دوانده است. آقایان مسوولین و مدیران فرهنگی، شما را به خدا نترسید و آنها را از روی صندلی‌هایشان بلند کنی!
    مسعود جعفری جوزانی مثال‌های دیگری زد و حرف‌هایش را به صراحت بیان کرد. بعد از ایشان آقای محمد نیک بین صحبتش را آغاز کرد. او با ذکر این نکته که می‌خواهد صحبت‌هایش را خیلی خلاصه بیان کند گفت: «ما چرا اینجا جمع شده‌ایم؟ علت جمع شدن ما در این‌جا این است که ما همه‌ی مسیرهایی را که باید می‌رفتیم، رفته‌ایم و به بن‌بست رسیده‌ایم. احساس کرده‌ایم کسی به حرف‌هایمان گوش نمی‌کند و مجبور شدیم حرف‌هایمان را به اهالی مطبوعات بیان کنیم تا به گوش همه برسد.» نیک بین ضمن اعتراضاتی بر صبحت آقای جوزانی صحه گذاشت که اتحادیه به شورای عالی تن داد و حداقل توقعی که دارد این است که به حق و حقوق این نهاد صنفی احترام گذاشته شود و معاونت سینمایی جایگاه این نهاد را به رسمیت بشناسد. محمد نیک بین که در جشنواره‌ی امسال فیلم «سوپر استار» را با کارگردانی همسرش تهمینه میلانی در جشنواره دارد پس از این سخنان به یکی از حرکت‌های عمده‌ی صنفی اتحادیه یعنی مبارزه با جریان سی‌دی‌های قاچاق اشاره کرد و در پایان اعتراض کرد که چرا تهیه کنندگان سینما به جای آنکه انرژی‌شان را صرف کارشان کنند باید درگیر این ماجراها بشوند و ابراز امیدواری کرد که این درگیری‌ها تمامش ود تا همه به کار اصلی‌شان در صنف خودشان بپردازند.
    پس از او آقای محمدرضا اعلامی به ذکر تاریخچه‌ای از ماجراهای اتفاق افتاده پرداخت و از سینمای مستقل گفت و از عده‌ای که تمام تلاش خودشان را کردند تا اتحادیه را از قدرت بیاندازند و بنابراین شروع کردند به ایجاد انشعاب. اعلامی گفت: «از وقتی که اتحادیه چند هوو پیدا کرده هروقت می‌خواهیم حق خود را بگیرد، می‌گویند شما یا مجمع یا کانون.» پشت همه‌ی این قضایا فکری بوده که اتحادیه را از قدرت بیاندازند.» اعلامی با ذکر اینکه آنها همیشه بیشترین مماشات را کرده‌اند و همیشه بدترین تحقیرها را متحمل شده‌اند و همچنین با بیان این مساله گروه‌های تهیه کننده‌ی دیگر آمدند آدم‌سازی کردند و با آوردن کسانی که فقط چند تا تله فیلم ساخته‌اند حجم گروهشان را به صورت بادکنکی زیاد کردند گفت: «شورای مرکزی در جلسه‌ی آخر تصمیم گرفت به این سکوت و مماشات پایان دهد. این جلسه مطلع این اتفاق است و اتحادیه می‌خواهد از این به بعد مستقل، با اراده و با قدرت از حق خود دفاع کند.» بعد از محمدرضا اعلامی، حبیب الله کاسه‌ساز از سعید سهیلی خواست سخن بگوید. سهیلی گفت دوستان گفتنی‌ها را گفتند و من فقط به صورت خلاصه چیزهایی می‌گویم که زیاد ربطی به اتحادیه ندارد.» سهیلی قول داد جمله‌اش در حد یک جمله یا پارگراف باشد اما در سخنانی که بیشتر از یک پارگراف بود خیلی صریح حرف‌هایش را زد. سهیلی گفت: «همیشه بازی را کوتوله‌ها بر هم می‌زنند. در قدیم وقتی پهلوانان معرکه می‌گرفتند آنها که بلند قدرتر بودند می‌ایستادند و تماشا می‌کردند اما آنها که قدشان نمی‌رسید از زیر دست و پاها رد می‌شدند و نظم را بر هم می‌زدند.» سهیلی افزود: «در فضای سیاسی، ممکن است جناح‌های سیاسی با هم اختلاف داشته باشند و همدیگر را قبول نداشته باشند اما هیچ وقت هیچ‌کس نمی‌آید بگوید که بایید هر کدام یک دولت تشکیل بدهید، اما در سینما این اتفاق افتاد. چهار نفر پیدا می‌شوند که بازی را قبول ندارند و مسوولان به آنها می‌گویند شما هم یک دولت تشکیل دهید.»
    سعید سهیلی در پایان صحبت‌هایشان گفت: «دیشب صحبت‌های خسور گلسرخی را از تلویزیون می‌شنیدم که می‌گفت من فرجام نمی‌خواهم. فقط می‌خواهم بمیرم. من هم می‌گویم ما فرجام نمی‌خواهیم، نه رانت و نه کمک. اجازه بدهید با پول خودمان فیلم بسازیم. شما فقط بازی را به نفع کوتوله‌ها بر هم نزنید.»
    پس از سعید سهیلی آقای علی اکبر ثقفی درباره‌ی ساختار اتحادیه و وجود اختلاف سلیقه‌ها پرداخت و این اختلافات را طبیعی دانست اما بعد به نقد عملکرد شورای عالی پرداخت و گفت: «عملکرد شورای عالی چه حاصلی داشته است؟ به نظر من صنوف باید حامی اعضا باشند و به منافع صنفی فکر کنند نه اینکه تیشه بر ریشه صنف خود بزنند اما برخی از آنها از نفوذی که داشتند استفاده کردند و با لابی اتحادیه را از صنوف خانه‌ی سینما حذف کردند و حالا اتحادیه محلی از اعراب ندارد.» فرهمند اضافه کرد: عده‌ای که دستشان در بیت‌المال است و همیشه از رانت استفاده کرده‌اند، هر کس که حرفی بزند را حذف می‌کنند.
    بعد از آقای علی اکبر ثقفی، آقای فرح‌بخش با ذکر اینکه گفتنی‌ها را دوستان گفتند به نکته‌ای اشاره کرد. فرح‌بخش گفت: کسانی هستند که می‌گویند اعضای اتحادیه انحصار طلب هستند و آن را به تمامیت‌خواهی متهم کرده‌اند در حالی‌که در این چند سال نود درصد آدم‌های آن تغییر کرده‌اند و این نشان می‌دهد در اینجا دموکراسی حاکم است» فرح‌بخش افزود: «بخش خصوصی از جیشب پول می‌گذارد و حمایت نمی‌شود اما آنها که از جیب خود پول نمی‌پردازند، جواب آن دنیای خود را خودشان می‌دهند اما چرا پا در کفش ما می‌کنند و با برنامه سعی در حذف قدیم‌ترین گروه تهیه کنندگان می‌پردازند. فرح‌بخش با بیان تاریخچه‌ی اتحادیه گفت: «آن افراد با آن انگیزه‌ی خاص قبلا هم تلاش خود را کردند اما در اين چهار سال توانستند به معاونت سينمايي غلبه كنند و در اين راستا آقاي مير كريمي بيشترين تلاشش را كرد.» فرح بخش همچنين از اينكه هنوز نامه هايي با امضاي غلامرضا موسوي ارسال مي شود اعتراض كرد و آن را غير قانوني دانست.
    پس از سخنان فرحبخش آقاي كاسه ساز بند آخر نامه‌ي مرتضي شايسته را به عنوان نظر رسمي اتحاديه قرايت كرد و سپس آقاي شايان فر بر شعار دولت در صيانت و اجراي اصل 44 قانون اساسي تاكيد كرد و خواهان حمايت از بخش خصوصي سينما شد.


    منبع : سینمای ما

    به روز شده در : چهارشنبه 16 بهمن 1387 - 6:51

    چاپ این مطلب |ارسال این مطلب |

    نظرات


    چهارشنبه 16 بهمن 1387 - 12:33
    -2
    موافقم مخالفم
     
    تا کی باید سکوت کنیم؟

    ای بابا حالا تا دلتون می خواد بزنید توی سر و کله همدیگه ... این تهیه کنندگان خصوصی هم اونقدر فیلم آبکی ساختند تا به اینجا رسیدند...

    از مکافات عمل غافل مشو

    البته من طرف کسی رو نمی گیرم اگه چماق هم لازم داشتین بهتون می دم بزنید سروکله همدیگه رو بشکنید!!!

    ستاري
    پنجشنبه 17 بهمن 1387 - 2:21
    2
    موافقم مخالفم
     
    تا کی باید سکوت کنیم؟

    من تهيه كننده نيستم نه خصوصي و نه دولتي ولي معتقد هستم كه بخش خصوصي هميشه ناجي بخش هايي بوده كه توسط افراد نالايق به ورشسكتگي رسيده و بخش خصوصيبعنوان سوپر من ظاهر شده و آن اشتباهات را از بين برده و بهمين خاطر دشمن زياد دارد زيرا بسياري از تهيه كنندگان دولتي كه كاري جز ثروت اندوزي ندارند و پيش از اينهم هيچ چيز از فيلمسازي نميدانستند و هنوز هم نمي دانند ، از وجود بخش خصوصي بعنوان يك بخش فعال و كارآمد وحشت دارد ! بهمين خاطر بعنوان يك عضو از عضو حرفه اي سينما كه با تهيه كنندگان دولتي كار كرده و از شگرداهاي ثروت اندوزي و سؤاستفاده هاي آنها مطلع است تصميم گرفتم ا، مطالب زير را بنويسم چون واقعا از دست اين سودجويان ما به تنگ آمديم !

    در همه جا دنيا از جمله همين ايران خودمان هر وقت جايي كارخانه اي ، اداره اي ف اتوبوسراني و تاكسيراني و غيره به بن بست و ورشكستگي رسيده ، پاي بخش خصوصي را وسط كشيدند و از او خواسته اند تا آن كارخانه ورشكسته و يا اداره ناكار آمد و يا وضعيت حمل نقل عمومي را سامان بدهد و هميشه بخش خصوصي اين كار را كرده و هنوز هم اگر كسي براي مردم بعنوان مصرف كننده احترام قائل ميشود همين بخش خصوصي است كه هميشه دست در جيب خود داشته ! آيا تا حالا ازز خودمان پرسيديم كه اينهمه ورشكستگي توليدي و آن وضع نابسامان وسايل نقليه عمومي را چه كسي به آن روز انداخت كه امروز بخش خصوصي تاوان آن را ميدهد ! تهيه كنندگان خصوصي را هميشه متهم به ساده سازي يا عوام فريبي كرده اند كه چرا فلان فيلم را ساخته و چرا چنين كرده !؟ اما اين مردم بودند كه با استقبال از آن فيلمها نشان داده اند كه بخش خصوصي تنها بخشي است كه به خواسته هاي آنها احترام ميگذارد !

    حالا برويم سر تهيه كنندگان دولتي كه عمريست از خون دولت و صدا و سيما تغذيه ميكنند و روز بروز هم خود را پروارتر ميكنند . كارگرداني كه بيش از سي سال در اين مملكت فيلم ساخته هنوز يك اتاق ندارد ولي همين تهيه كنندگان دولتي كه عمرهاي بشيار كوتاهي هم در زمينه فليلمسازي دارند ، همه چيز از جمله خانه و ويلا و ماشين و شركت براي خود مهيا كرده اند و هيچكدام هم سابقه كار مفيد بيش از پنج سال ندارند ! نگاه كنيم به بودجه هايي كه صدا و سيما براي فيلم هاي تله يا نود دقيقه اي به لينها پرداخت و چه به تلويزيون تحويل دادند ! فيلمهايي كه حتي ارزش پخش دوباره ندارد و دست آخر صدا و سيما براي نجات بودجه هايش بسراغ بخش خصوصي آمد تا شايد چند فيلم آبرومند براي مردم بسازند ! همين تهيه كنندگان دولتي براي سود و منافع بلايي سر كيفيت فيلم ها آوردند كه حتي ناكارآمدها نمي توانند چنين ضربه هايي به ساختار سينماي ايران بزنند !

    دست آخر چه شد ؟‌سيما فيلم بسراغ كانون فيلمنامه نويسان آمد و قرارداد مستقيم با اين كانون نوشت تا ديگر تهيه كنندگان دولتي نتوانند با يك ميليون و دو ميليون تومان از كسانيكه هرگز فيلمنامه نويس نبوده اند فيلمنامه بخرند ! امروز سيما فيلم از دست اين تهيه كنندگان دولتي گريخته و بسراغ كانون فيلمنامه نويسان آآمده تا كيفيت بدست بياورد چيزي كه همين تهيه كنندگان دولتي از آن بخاطر سود فراري بودند !!!! بحق صدا و سيما بودجه هاي كلاني براي فيلمسازي سرمايه گذاري كرد ولي بخش عظيمي از اين بودجه ها توسط تهيه كنندگان دولتي ، صرف خريد و ويل و ماشين و چه و چه شد ! امروز دست هر هنرمندي يك چك برگشتي باقي مانده و اين چك هاي برگشتي و بدون اعتبار ، بدست همين تهيه كنندگان دولتي صادر شده در حاليكه مدتها پيش اصل پول را از صدا و سيما گرفته اند و خرج خود كرده اند !!!!!

    چه كساني از چنين تهيه كنندگان دولتي دفاع ميكند !؟ همان ها كه با آنها شريك هستند و بخشي از بودجه را كه قرار بود صرف كيفيت بشود در جيب خود ميگذارند و گرنه چه كسي حاضر است از چنين موجوداتي كه حتي لباس پوشيدن بلد نيستند ، دفاع بكند !!!!

    صدا و سيما و سيما فيلم با آنهمه بودجه امروز از دست طعمكاري تهيه كنندگان دولتي گريخته و بسراغ بخش خصوصي آمده تا برنامه هاي سرگرم كننده بسازد و بزودي خواهد ساخت چون پاي بخش خصوصي وسط آمده است !

    اما در سينما اينهمه بودجه صرف فيلمهايي شد كه امروز آنرا بخاطر عدم استقبال مردم ، هنري صدا ميزنند تا كسب آبرو بكنند ! فيلمهايي كه باندازه دستمزد گروه تداركات فيلم هم فروش نمي كند ! فيلم هايي كه كوچكترين بويي از هنر و ميزانسن و دكوپاژ نبرده اند چون تهيه كنندگان آن كه همگي تهيه كننده دولتي هستند از سر و ته همه چيز ميزنند تا سود بكنند و فيلم حقيري را كه هيچكس تاب ديدنش را ندارد نام هنري بر آن ميگذارند ! تا به مردم توهين بكنند و مردم و تماشاگر سينما را متهم به نفهمي بكنند !

    حالا با اين بحران اقتصادي جهاني نوبت ما هم ميرسد و بودجه مراكز دولتي براي ساخت چنين فيلمهاي بي ارزش و شعار زده تمام خواهد شد و اگر هم تمام نشود آن بودجه بدست اهلش يعني تهيه كننده خصوصي سپرده خواهد شد تا اين خون آشام هايي كه جز ثروت اندوزي هيچ كاري براي سينما نكرده اند بسراغ حرفه هاي اصلي خو د مانند آهن فروشي و غيره بروند !

    باميد روزي كه بيت المال صرف مردم بشود و آنها با ديدن فيلمهاي موفق خستگي خود را از تن برون بكنند !

    اضافه کردن نظر جدید
    :             
    :        
    :  
    :       






    خبرهای سینمای ما را در صندوق پستی خود دریافت کنید.
    پست الکترونيکی (Email):

    mobile view
    ...اگر از تلفن همراه استفاده می‌کنید
    بازديد امروز: 225173
    بازديد ديروز: 339267
    متوسط بازديد هفته گذشته: 342323
    بیشترین بازدید در روز ‌چهارشنبه 27 بهمن 1389 : 983090
    مجموع بازديدها: 279120796



    cinemaema web awards



    Copyright 2005-2011 © www.cinemaema.com
    استفاده از مطالب سایت سینمای ما فقط با ذکر منبع مجاز است
    کلیه حقوق و امتیازات این سایت متعلق به گروه سینمای ما و شرکت توسعه فناوری نوآوران پارسیس است

    مجموعه سایت های ما: سینمای ما، موسیقی ما، تئاترما، فوتبال ما، بازار ما، آگهی ما

     




    close cinemaema.com عکس روز دیالوگ روز تبلیغات