| |
سینماي ما- چند ساعت پيش از نمايش رسانهاي فيلم تازه اصغر فرهادي در سالن وزارت ارشاد، اين خبر در سايتها منتشر شد: " کارگردان فیلم سینمایی «گذشته» به دلیل پایین بودن کیفیت نسخه تحویلی این فیلم به وزارت ارشاد با اکران خصوصی آن مخالفت کرد. به گزارش روابط عمومی سازمان سینمایی، این سازمان ضمن پوزش از مهمانان و مدعوین نمایش خصوصی فیلم «گذشته» اعلام میکند علیرغم هماهنگیهای قبلی و قطعی به دلیل مخالفت اصغر فرهادی کارگردان فیلم سینمایی «گذشته» برنامه نمایش فیلم ملغی اعلام میگردد. آقای اصغر فرهادی بیکیفیت بودن نسخه تحویلی را دلیل مخالفت خود اعلام کرده است."
توجه و وسواس فيلمساز به كيفيت اثرش و توقع اينكه اصحاب رسانه نسخه مطلوب و باكيفيتي از كارش را تماشا كنند، بسيار قابل تحسين است و محل ايرادگيري و انتقاد نيست. مشكل اينجاست كه چرا براي يك اتفاق مهم رسانهاي مثل نمايش همزمان فيلم يك سينماگر مطرح ايراني در فستيوال كن و داخل كشور برنامهريزي نشده بود؟ چگونه است كه هيچ كس تا دو سه ساعت قبل از آغاز اين نمايش مطبوعاتي به فكر نسخه ي مطلوبي براي اين نمايش نيفتاد يا اگر امكانش نبود، اصلاً چرا خبر برگزاري اكران خصوصي اين قدر گسترده و با سر و صدا منتشر شد و فقط در يك روزنامه صبح همان روز به نقل از علي سرتيپي به مشكل كيفيت نسخه فيلم اشاره شد؟
حالا در روزهاي حضور شيرين و دلچسب در مسابقه كن 2013، فيلم و فيلمساز با گروهي از اهالي رسانه و مطبوعاتيها مواجه است كه علاقمند و كنجكاو تماشاي ساخته ي جديد اصغر فرهادي بودند و امكان تماشاي فيلم همزمان با حاضران در سواحل كن احساس لذتبخشي داشت كه با اين شكل لغو برنامه از دست رفت. عجالتاً حاصل اين بيبرنامگي و عدم توجه و احترام براي رسانهها دارد به اسم فرهادي تمام ميشود، بي آنكه شايد كمترين نقشي در اين اتفاق داشته باشد. تاكيد اغلب رسانهها روي عبارت "مخالفت اصغر فرهادي با نمايش فيلمش در ايران" ميتواند سر آغاز يك فضاسازي غلط و بيهوده و مخرب براي يكي از مهمترين سينماگران و فيلمهاي سينماي ايران باشد. سوال اين است كه تهيه ي يك نسخه مطلوب براي نمايش رسانهاي - آن هم در آستانه ي اكران عمومي - تا اين حد سخت و ناممكن بود يا مشغلههاي ديگري باعث شده كه دوستان اهميتي براي پخش فيلم در سرزمين مادري فيلمساز نداشته باشند؟
|