كاربران سايت "سينماي ما" ميتوانند در بخش كامنتها در اين زمينه نظر بدهند و در بحث شركت كنند
سينماي ما- شهاب حسيني بازيگر سينما و تلويزيون قصد دارد پس از پايان بازي در سريال 'سرزمين كهن' به كارگرداني كمال تبريزي براي پنج سال از دنياي بازيگري خداحافظي كند. شهاب حسيني در گفت وگويي تفصيلي گفت: قصد دارم براي مدتي بازيگري را كنار بگذارم، امروز نياز به دريافت هاي جديدي در كار و زندگي دارم و بايد براي بدست آوردن اين دريافت ها زماني را اختصاص دهم.
بازيگر فيلم سينمايي 'جدايي نادر از سيمين' يادآور شد: پايان هر دهه از زندگي، دغدغه هايي را براي هر انسان در پي دارد و برخي اين دغدغه ها رنگ ديگري گرفته، تعدادي از آنها عميق شده و برخي نيز از بين مي رود.
حسيني تاكيد كرد: در آغاز چهارمين دهه زندگي خود هستم و نياز دارم به برخي سووالات ذهنم پاسخ دهم و اين امر بدون در اختيار داشتن زماني مناسب براي تحقيق و جستجو امكانپذير نيست.
وي ادامه داد: اين تلاش براي رهايي از تكرار و فرار از مرز روزمرگي است زيرا ادامه اين روند موجب مرگ عشق و خلاقيت مي شود.
بازيگر فيلم سينمايي 'برف روي شيرواني داغ' گفت: فقط براي رفع نيازهاي روزمره در زندگي نمي توان در آثار سينمايي بازي كرد و نبايد در انتظار باشيم تا پس از سال ها به واسطه دو پيشنهاد خوب، اثري درخور توجه در عرصه بازيگري داشته باشيم.
حسيني ادامه داد: براي دريافت صحيح و درك عميق تر از حرفه بازيگري نياز دارم فضاي پشت دوربين را تجربه كنم تا اينگونه به شناخت خوبي از سينما و دنياي فيلم برسم.
وي درباره اينكه در اين سال ها چه فعاليتي خواهد كرد، يادآور شد: سال هاي دوري از عرصه بازيگري بدون شك دوران استراحت نيست، در اين سال ها تلاش مي كنم تا از بيرون به بازيگري و سينما نگاه كنم و به جستجو و كنكاش براي تازه شدن بپردازم.
بازيگر فيلم سينمايي 'درباره الي' افزود: 15 سال عملكرد من در عرصه هنر، حاصل 26 سال زندگي قبل از دوران هنري من بوده است. در اين دوران سرگشتگي هاي دوران نوجواني، شرايط هشت سال جنگ تحميلي و احساسات و روياپردازي هاي متناسب با جواني با من همراه بود اما در سال هاي اخير تجربه جديدي به من افزوده نشده است.
حسيني ادامه داد: تصور مي كنم به ابزاري براي كار خود تبديل شده ام و دوست دارم از آنچه تاكنون بوده و هستم مفيدتر باشم تا به اغناي روحي برسم.
** سال 91 از دنياي بازيگري به طور موقت خداحافظي مي كنمبازيگر سريال 'شوق پرواز' در پاسخ به اين پرسش كه از چه زماني بازيگري را براي مدتي كنار مي گذارد، گفت: هم اكنون در حال بازي در سريال 'سرزمين كهن' به كارگرداني كمال تبريزي هستم. فيلمبرداري اين اثر تلويزيوني تا سال 91 ادامه دارد و پس از پايان بازي در اين اثر، بازيگري را حداقل براي 4 يا 5 سال كنار مي گذارم و اميدوارم پس از اين سال ها با روحيه بهتر و دانش بيشتر به عرصه بازيگري بازگردم.
حسيني افزود: در اين مدت قصد دارم به برخي فعاليت هاي اجتماعي كه هميشه دغدغه من بوده اند بپردازم. به عنوان نمونه دوست دارم مركزي را براي ارائه مشاوره تحصيلي درباره سينما و بازيگري در سينما به علاقه مندان تاسيس كنم تا اينگونه دوستداران عرصه بازيگري را راهنمايي كنم.
به گفته بازيگر فيلم سينمايي 'شمعي در باد'، بسياري از علاقه مندان به بازيگري راه درست حضور در اين عرصه را نمي دانند و ما مي توانيم تفكري صحيح را نسبت به عرصه بازيگري در آنان ايجاد كنيم.
** فقر بازيگري حاصل عدم هدايت صحيح علاقه مندان استوي در ادامه در پاسخ به اين پرسش كه به چه علت امروز در سينما و تلويزيون با فقر بازيگر روبرو هستيم، گفت: فقر بازيگري در سينماي ما در عدم كشف و شناخت و هدايت صحيح نيروي انساني خلاصه مي شود.
حسيني تاكيد كرد: كلاس هاي بازيگري بسياري در سراسر كشور وجود دارد و دانشگاه هاي مختلفي در رشته هاي مختلف سينمايي دانشجو مي پذيرند اما نكته مهم آن است كه علاقه مندان به حضور در عرصه بازيگري تلقي صحيحي از حضور در سينما ندارند.
بازيگر فيلم سينمايي 'درباره الي' افزود: فقري كه شما از آن صحبت مي كنيد به علت تلقي و برداشت اشتباه افرادي است كه وارد اين عرصه مي شوند.
** تناسبي ميان توانمندي و درآمد برخي بازيگران وجود نداردحسيني درباره تاثير شرايط رفاهي بازيگران سوپراستار بر علاقه جوانان براي حضور در عرصه بازيگري گفت: بازيگران در صورتي برازنده داشتن زندگي آسوده و به دور از دغدغه هاي روزانه هستند كه وقتي روي پرده نقره اي سينما ديده مي شوند، در حد استانداردهاي روز بازيگري با توانمندي هاي خود مخاطبان را مجذوب كنند.
وي ادامه داد: متاسفانه اين توانمندي در ميان برخي بازيگران ما وجود ندارد و اين تناسب توانمندي و امكانات گاهي اوقات ديده نمي شود.
بازيگر سريال 'سرزمين كهن' يادآور شد: زندگي آنچناني و سرشار از شهرت و لذت براي هر انساني مطلوب است اما مخاطبان نيز بايد به درستي بدانند بازيگران به چه واسطه اي حق دارند اينگونه زندگي كنند و بازيگران نيز بايد با توانمندي هاي خود حقانيت داشتن چنين زندگي را ثابت كنند.
حسيني، بازيگران را جزء سرمايه هاي بزرگ فرهنگي جامعه دانست و بر حمايت از اين قشر از جامعه هنري تاكيد كرد.
** علاقه مندان صرفا براي بازيگر شدن مشتاق هستندوي درباره اشتياق بازيگري در ميان نسل جوان گفت: در چهره تمام كساني كه براي حضور در عرصه بازيگري به من مراجعه مي كنند، فقط يك اشتياق صرف براي بازيگر شدن ديده مي شود كه متاسفانه خالي از تفكر است و به دشواري هاي اين راه توجه نمي شود.
اين بازيگر سينماي ايران تاكيد كرد: اگر علاقه مندان به بازيگري بدانند براي چه چيزي وارد اين عرصه مي شوند و دقيقا مفهوم بازيگري را درك كنند، مشكل ما حل مي شود.
حسيني گفت: بايد به دلايل حضور هنرهاي نمايشي در زندگي بشر نگاهي بياندازيم. آيا اين هنرها آمده اند تا عده اي سوپر استار شوند يا برخي مباحث فلسفي و تفكري از طريق اين هنر به مخاطبان ارائه شد؟
وي افزود: در حقيقت هنرهاي نمايشي به وجود آمد تا عده اي با ديدن برخي آثار، پيام هاي يك نمايش را در زندگي خود به كار برند و به تصميمات اشتباه خود پي ببرند.
** بازيگران سرمايه هاي كشور هستندبازيگر فيلم سينمايي 'آناهيتا' يادآور شد: هر بازيگر قبل از هر چيزي رسالتي بزرگ بر دوش دارد. در حقيقت بازيگران همانند معلمان هستند و به همان اندازه جايگاهي خطير را در جامعه دارند.
وي ادامه داد: بازيگران و اهالي سينما جزئي از سرمايه هاي انساني كشور هستند و ارزش آنان به مراتب از الماس، نفت و طلا بيشتر است زيرا آنان با ايده هاي خود مي توانند خط مشي فرهنگي و ذهني يك جامعه را تغيير دهند.
حسيني گفت: شايد هزاران تبليغ شهري درباره صرفه جويي در مصرف آب وجود داشته باشد اما يك اثر سينمايي با موضوع صرفه جويي در مصرف آب به مراتب تاثيرگذاري بيشتري نسبت به اين تبليغات دارد.
** بازيگري فقط در گرفتن عكس يادگاري خلاصه نمي شودوي در ادامه درباره تلقي جوانان از عرصه بازيگري يادآورشد: متاسفانه عده اي تصور مي كنند بازيگري در شهرت، گرفتن عكس يادگاري با مردم، پوشيدن لباس هاي مارك دار و رفتن به ميهماني هاي آنچناني خلاصه مي شود در حاليكه اين تفكر بيشتر يك حباب و سطحي است.
حسيني درباره افرادي كه با پرداخت هزينه به برخي سينماگران براي بازي در يك اثر سينمايي وارد سينما شده و تاثير اين مساله در عرصه بازيگري كشور، گفت: بطور قطع اين اقدام به سود عرصه بازيگري كشور نيست و به عبارتي كار نيكو كردن از پر كردن است.
وي ادامه داد: با حضور در بخش هاي طنز تلويزيوني كار خود را آغاز كردم و اگر فقط اشتياق به ديده شدن داشتم، حضورم در اين آثار پاسخگوي نيازم مي شد.
بازيگر فيلم سينمايي 'جدايي نادر از سيمين' يادآور شد: 'چگونه ديده شدن در عرصه بازيگري' مهمتر از 'ديده شدن' است و تا زماني كه دغدغه چگونه ديده شدن در وجود يك بازيگر وجود نداشته باشد، نمي توان آينده درخشاني را براي او متصور بود.
** 'مهران مديري' ها ماندگار شدندحسيني افزود: در اواسط دهه هفتاد مي توانستم با حضور در برنامه هايي همانند 'ساعت خوش' به شهرت بيشتري برسم اما با بازنگري در اين برنامه مي فهميم از جمع بازيگران حاضر در 'ساعت خوش' فقط افرادي همچون 'مهران مديري'، 'رضا عطاران' و 'سعيد آقاخاني' ماندگار شدند و براي ديگران اتفاق خيلي خاصي رخ نداد.
وي تاكيد كند: خدا نكند هيچ انساني به اصطلاح 'جوگير' شود زيرا اين مساله هر انساني را كور كرده و جلوي تفكر او را مي گيرد.
حسيني گفت: پرداخت هزينه به يك سينماگر براي حضور در يك نقش در يك اثر ممكن است يك تجربه را در اختيار يك فرد علاقه مند به بازيگري قرار دهد اما به علت عدم وجود تجربه مناسب، اين فرصت از بين رفته و گاهي اوقات راه را براي حضور بعدي اين افراد به سينما و تلويزيون مي بندد.
به گفته بازيگر فيلم سينمايي 'رخساره'، افرادي كه براي بازيگري هزينه پرداخت مي كنند همانند فوتباليستي مي مانند كه با رابطه در يك بازي مهم ملي بازي مي كند و با يك فرصت سوزي ذهنيت بدي را از خود براي مردم برجاي مي گذارد.
وي ادامه داد: حضور در سينما بايد علاوه بر شور با شعور همراه باشد.
** شهرت جذاب نيستحسيني درباره جذابيت هاي شهرت براي علاقه مندان به بازيگري يادآور شد: به عنوان كسي كه شهرت را تجربه كرده صريح مي گويم، شهرت خيلي جذاب نيست و زندگي آدم را به شدت محدود مي كند و در عين حال سطح توقعات ديگران را افزايش مي دهد.
وي ادامه داد: مردم در برخورد با يك بازيگر با پيش فرض به سراغ وي مي روند در حاليكه يك بازيگر هيچ پيش فرضي از ديگران ندارد.
بازيگر فيلم سينمايي 'محيا' افزود: به هر حال از جايي كه ما انسان هاي كاملي نيستيم، اخلاق هاي بدي داريم و ممكن است اين اخلاق ها ضد ارزش باشد و همه اين موارد، عرصه را براي انسان تنگ مي كند.
وي به كساني كه از طريق ورود به عرصه بازيگري به دنبال سودهاي كلان هستند توصيه كرد راه هاي ديگري كه به مراتب پرسودتر از بازيگري است را براي تجارت انتخاب كنند و براي رسيدن به اهداف خود با فرهنگ و هنر بازي نكنند.
** بدنبال ثبت خود در موزه خاطرات مردم باشيم
حسيني درباره تفاوت كيفي بازيگران با يكديگر گفت: يك بازيگر حقيقي بدنبال ثبت خود در موزه خاطرات مردم است و مي خواهد ركورد ديگر بازيگران را به خود اختصاص دهد.
وي افزود: بازيگر خوب همانند باغباني است كه خود را از بوي گل هاي فصلي محروم كرده و بدنبال كاشت درختي است كه سال ها پابرجا بماند و با تغيير فصل ها از بين نرود.
بازيگر سريال تلويزيوني 'پليس جوان' يادآور شد: همه ما به نوعي دغدغه ماندگاري داريم. بازيگراني همچون 'چارلي چاپلين' همچنان با آثار ماندگارشان ماندگار هستند.
حسيني تاكيد كرد: چگونه ممكن است ما وارد عرصه بازيگري شويم اما از تاريخ، جامعه شناسي، فلسفه يا روانشناسي چيزي ندانيم. من امروز پس از سال ها حضور در عرصه بازيگري نياز تحصيل در رشته هاي همچون روانشناسي را در خود احساس مي كنم و پشيمانم كه چرا از تحصيل در اين رشته انصراف دادم.
وي افزود: بازيگراني كه با تفكر 'شهرت' وارد عرصه بازيگري مي شوند همانند همان گل هاي فصلي مي مانند كه ماندگاري ندارند و با تغيير فصل ها از بين مي روند.
ادامه دارد...
گفت وگو از: مرتضي رنجبران