سينمای ما - چند نظر مختلف درباره تصویر اعتیاد در سریال‌های ماه رمضان امسال؛ / نشان دادن یا ندادن؛ مسئله این است...
سه‌شنبه 21 دي 1389 - 23:24

I نظرسنجی I

مایل به تماشای کدامیک از نسخه‌های فیلم «جرم» (مسعود کیمیایی) در سینما هستید؟




سينماي جهان
سایت ‌اند ساند بهترین سال 2010 سینمای جهان را انتخاب کرد
براد پیت در «تجارت کوگان» بازی می‌کند
همه جور فیلمی در فهرست تارانتینو پیدا می‌شود
فیلم جدید رابرت دنیرو و بن استیلر برای دومین هفته صدرنشین شد
«قوی سیاه»، «تلقین» و «شبکه اجتماعی» نامزد جوایز انجمن نویسندگان شدند
نامزدهاي برگزیده جوایز اتحاديه تهيه كنندگان آمريكا معرفي شدند
«سفرهاي گاليور» پرفروش‌ترين فيلم‌ سينماي انگليس شد
«هري پاتر 7» پرفروش‌ترين فيلم برادران وارنر در سال 2010 شد
جورج كلوني در فيلم جنايي «هيولاي فلورنس» ايفاي نقش می‌کند
«شهامت واقعي»، «تلقین»، «127 ساعت» و «حال همه بچه‌هاي خوب است» در صدر فهرست
«گفتار پادشاه» در هفت رشته نامزد دريافت جوایز گلدن گلوب شد
موفقیت‌های «شبکه اجتماعی» در فصل جوایز هم ادامه دارد


عصر جمعه


  (61 رأي)

کارگردان :
مونا زندی حقیقی
سن پطرزبورگ


  (524 رأي)

کارگردان :
بهروز افخمی
ملک سلیمان


  (387 رأي)

کارگردان :
شهریار بحرانی
شکلات داغ


  (85 رأي)

کارگردان :
حامد کلاهداری
یک جیب پر پول


  (83 رأي)

کارگردان :
قدرت‌الله صلح‌میرزایی
بعدازظهر سگی سگی


  (88 رأي)

کارگردان :
مصطفی کیایی



چند نظر مختلف درباره تصویر اعتیاد در سریال‌های ماه رمضان امسال؛
نشان دادن یا ندادن؛ مسئله این است...
نشان دادن یا ندادن؛ مسئله این است...


سینمای ما - نمایش فراوان مواد مخدر در مجوعه‌های تلویزیونی ماه رمضان امسال، هنوز هیچی نشده و پنج شش قسمت از آغاز هر مجموعه نگذشته؛ چالش‌های فراوانی را برانگیخته است. خبرگزاری مهر با انتشار یادداشتی انتقادآمیز و گفتگو با چند صاحب نظر؛ پاره‌ای از این انتقادها را بازتاب داده است. ابتدا یادداشت انتقادی را می‌خوانیم:



مجموعه‌های تلویزیونی ماه رمضان امسال در حرکتی دور از عرف رایج رسانه ملی انواع و اقسام مواد مخدر را در مقابل دیدگان حیرتزده مخاطبان نمایش و نحوه استفاده از آنها را سخاوتمندانه آموزش می‌دهند.

به گزارش خبرنگار مهر، آثار مناسبتی ماه رمضان سیما در سال‌های اخیر به مجموعه‌هایی پربینننده و به عرصه‌ای برای رقابت شبکه‌ها تبدیل شده‌اند. اما در مجموعه های ماه رمضان امسال نکته‌هایی دیده می‌شود که خبر از تغییر خطوط قرمز دارد. گرچه این تغییر نه تنها امیدوارکننده نیست، بلکه نشاندهنده متزلزل بودن قواعد و ممیزی‌ها در سازمان بزرگ صدا و سیما است.

سال‌های گذشته در یک جریان مستمر و طراحی شده پدیده چندهمسری و ازدواج موقت به یکی از عناصر تکراری مجموعه‌ها و فیلم‌های تلویزیونی تبدیل و با وجود انتقادهایی که به حمایت آشکار رسانه ملی از این پدیده شد، در اغلب مجموعه‌ها و فیلم‌ها خانواده‌های ایرانی درگیر این معضل بودند.

این ماجرا تا آنجا ادامه یافت که قبح مسئله کمرنگ شد و دیگر دیدن مردهای دوزنه یا مردانی که به همسرشان خیانت می‌کنند در رسانه ملی به یک عادت تبدیل شد. به نظر می‌رسد جریانی تازه در تلویزیون شکل گرفته و قصد دارد در میان بهت و حیرت مخاطب معضل اعتیاد را هم مثل پدیده چندهمسری به موضوعی پیش پا افتاده تبدیل کند.

در مجموعه‌های امسال حضور معتادها پررنگتر از قبل شده و پای آنها حتی به مجموعه "روز حسرت" هم کشیده شده که ادعای ماورایی بودن دارد. اگر شوخی با تیپ معتاد در "بزنگاه" و "مامور بدرقه" به نوعی پذیرفتنی باشد در "روز حسرت" با رویکرد خاص به مسائل معنوی اشاره مستقیم به اعتیاد و نمایش تمایل شخصیت فریده به مصرف مواد مخدر سئوال‌برانگیز است.

در این سال‌ها تلویزیون قواعدی عجیب داشته که مدام تغییر کرده و هیچ مدیری خود را موظف ندانسته درباره این سیاست‌های یک بام و دو هوا توضیح بدهد. اگر قرار است خطوط قرمز و حساسیت‌ها کمرنگ شود باید این قاعده شامل همه مجموعه‌ها و فیلم‌ها باشد اما عملا این اتفاق نمی‌افتد و فقط گروهی خاص از این موهبت (اگر بشود نامش را موهبت گذاشت) بهره می‌برند.

هر چه اشاره‌ها، انتقادها و کنایه‌ها پررنگتر و عمیق‌تر بشود، تیغ ممیزی تیزتر می‌شود. به یاد بیاوریم حاشیه‌هایی را که پخش مجموعه "ساعت شنی" به وجود آورد. این مجموعه تصویری از جامعه و بحران‌های اخلاقی آن پیش چشم مخاطب قرار می‌داد که تاثیرگذار و گاه تکاندهنده بود اما سازمان تاب نیاورد و مجموعه را ممیزی کرد.

فیلم‌های سینمایی زیادی در پخش تلویزیونی به این بهانه که با مقررات سیما همخوانی ندارند جرح و تعدیل می‌شوند و دامن این تغییر گاهی فیلمی معناگرا مثل "خیلی دور، خیلی نزدیک" را هم گرفته است. با این شرایط طبیعی است به این جریان تازه که می‌خواهد اعتیاد را به یک ماجرای مفرح و بامزه تبدیل کند مشکوک باشیم.

در "بزنگاه" روی موضوع اعتیاد نادر (رضا عطاران) تاکید می‌شود و در هر قسمت شاهد تلاش او برای تهیه و مصرف مواد هستیم. همه می‌دانند او معتاد است، مرتب در این باره صحبت می‌کنند و هیچ چیز مانع پرداختن به این ماجرا نمی‌شود. نادر حتی پای دختر خردسالش را هم به ماجرا باز و مواد را در لباس او پنهان می‌کند.

با دیدن این سکانس‌ها و تاکید بر جزئیات شیوه‌های مختلف مصرف انواع مواد مخدر نمی‌توان از کمرنگ شدن خطوط قرمز سیما خوشحال شد. آیا این میزان توجه به جزئیات در مورد اعتیاد، کارکرد داستانی یا زیبایی‌شناسانه در مجموعه دارد یا سیاستی است تا حساسیت مخاطب را نسبت به معضل اجتماعی حاد اعتیاد کمرنگ کند؟

این ماجرا به شکلی دیگر در "مامور بدرقه" و "روز حسرت" تکرار می‌شود و گویی نمی‌توان سراغ قصه‌ای رفت که معتادها در آن حضور نداشته باشند. کارگردان‌های این مجموعه‌ها اشاره‌های غیرمستقیم و گذرا را به اعتیاد کافی نمی‌دانند و به این ضعف شخصیت‌ها اشاره‌هایی پررنگ دارند.

سکانس خرید مواد مخدر در "روز حسرت" کاملا گویا است، اما کارگردان در فصلی دیگر این فرصت را به شخصیت‌ها می‌دهد تا مفصل درباره این موضوع و اعتیاد فریده (مهراوه شریفی‌نیا) صحبت کنند. تمایل این شخصیت برای مصرف هم با نشان دادن مواد و تاکید روی نوع آن و شیوه مصرف همراه است که واقعا ضروری نیست.

مجموعه‌های ماه رمضان در حالی به ترویج اعتیاد می‌پردازند که مطمئنا در رسانه ملی فیلم سینمایی "خون‌بازی" به کارگردانی رخشان بنی‌اعتماد و محسن عبدالوهاب با وجود تحسین شدن در محافل داخلی و خارجی نمی‌تواند فرصت نمایش به شکل کامل پیدا کند. در حالی که این فیلم یک اثر اجتماعی با کارکرد قوی آموزشی است.

مستند خوش‌ساخت و جذاب "سرخ" کیوان علیمحمدی و امید بنکدار با موضوع ایدز با وجود همه امتیازها از شبکه چهار پخش می‌شود تا کمتر بیننده داشته باشد، اما مخاطب میلیونی مجموعه‌های رمضان 30 شب با هر سن و قشر باید در معرض جریانی باشد که به نظر می‌رسد قرار است تصویر تکاندهنده و تلخ اعتیاد را از مقابل دیدگانمان محو کند و این غم‌انگیز است...

کودک، نوجوان، میانسال، پیر، زن، مرد و همه و همه در شب‌های معنوی ماه رمضان امسال در حالی به تماشای روش‌های نوین و سنتی مصرف مواد مخدر می‌نشینند و ناخودآگاه به آن می‌خندند که سال‌هاست بسیاری از همین مخاطبان در حسرت دیدن یکی از سازهای موسیقایی نوین و سنتی مانده‌اند و شاید این آرزو را با خود به دنیای دیگر ببرند.


-------------------------------


اما یک منتقد سینما با تاکید بر نقش رسانه ملی در شکل‌دهی آرا و افکار مخاطبان، داشتن نگاه پاستوریزه به برنامه‌ها و مجموعه‌های تلویزیونی را نادرست دانست.

رضا درستکار درباره تاثیر رسانه در شکل‌دهی به آرا و افکار مخاطبان به خبرنگار مهر گفت: تلویزیون رسانه‌ای تاثیرگذار است. در مناسبت‌هایی مثل ماه رمضان که مجموعه‌ها با اقبال مخاطبان همراه است، برنامه‌ریزی باید با حساسیت بیشتر انجام شود، اما این دقت و احتیاط نباید به محافظه‌کاری و نادیده گرفتن واقعیت ختم شود.

وی با اشاره به نگاه آرمانی که به تلویزیون وجود دارد افزود: نباید با این برخورد مانع از آن شویم که تلویزیون به رسانه‌ای پویا تبدیل شود. آمار جرایم در جامعه ما بالا است، اما معمولا این واقعیت تلخ در تلویزیون انعکاس ندارد. برنامه‌ها، فیلم‌ها و سریال‌ها کمتر تصویری واقعی از جامعه و مناسباتش ارائه می‌دهند.

این مستندساز با اشاره به شیوع اعتیاد در جامعه گفت: وقتی درباره اعتیاد صحبت می‌کنیم، نباید نگاه پاستوریزه و غیرواقعی به این معضل داشته باشیم. اغلب بیننندگان مجموعه‌های رمضان درباره اعتیاد اطلاعات دارند و این آثار چیزی بیشتر از آن ارائه نمی‌دهند. باید صبور باشیم و بگذاریم مجموعه‌ها پیش بروند. چون با توجه به قواعد سیما حتما در پایان همه چیز ختم به خیر می‌شود.

درستکار با اشاره به ضرورت‌های داستانی در این مجموعه‌ها گفت: اگر سراغ طرح برخی معضل‌ها و بحران‌های اجتماعی می‌رویم باید آنها را در قالب جذاب مطرح کنیم. مجموعه‌ها رمضان دارند چنین حرکتی را انجام و غیرمستقیم به بیننده هشدار می‌دهند. مردم باید با این آثار ارتباط برقرار و با شخصیت‌ها همذات‌پنداری کنند تا تاثیر بگیرند.

کارگردان مستند "حاجی ـ گولیت" در پایان گفت: فکر نمی‌کنم نگاهی که در مجموعه‌های ماه رمضان امسال وجود دارد اعتیاد را ترویج کند. این مجموعه‌ها بدون اشاره مستقیم و شعارگویی به معضل اعتیاد می‌پردازند.


---------------------------------          


ناظر کیفی مجموعه تلویزیونی "بزنگاه" هم به طرفداری از آن برخواسته است. او معتقد است این مجموعه هشداری برای خانواده‌ها است و آنها را بیشتر با حربه‌های افراد معتاد آشنا می‌کند.

سیدمجیدموسویان درباره خطوط قرمز تلویزیون در به تصویر کشیدن روش‌های استعمال مواد مخدر در "بزنگاه" رضا عطاران به خبرنگار مهر گفت: برخی مواقع بنا به برخی ضرورت‌ها به مباحث مبتلا به جامعه پرداخته می‌شود. ما که نباید سر خود را زیر برف کنیم و مسائل را نشان ندهیم و نباید همیشه در لفافه بمانیم.

ناظر کیفی مجموعه "بزنگاه" ادامه داد: اعتیاد تاثیر منفی زیاد دارد و "بزنگاه" تلنگری برای مبحث اعتیاد است. وقتی در مجموعه نشان داده می‌شود نادر (عطاران) از هر فرصتی برای مصرف مواد استفاده یا مواد را در چای حل می‌کند، هشداری به خانواده‌ها است تا بدانند افراد معتاد از حربه‌های مختلف استفاده می‌کنند. به تصویر کشیدن این مسائل مردم را آگاه می‌کند.

وی خاطرنشان ساخت: در طنز باید فضایی مفرح ایجاد کرد و خنده به راحتی ایجاد نمی‌شود. شخصاً برخی صحنه‌ها را نمی‌‍پسندم اما باید به مسائل پرداخت تا مردم نسبت به آن آگاهی داشته باشند. وقتی فردی معتاد باشد مسلماً در تربیت فرزندش موفق نیست و فرزندش از او دروغگویی و... را یاد می‌گیرد. باید تاثیر منفی یک فرد معتاد نشان داده می‌شد.

موسویان با استناد به ضرب‌المثل معروف ادب از که آموختی؟ از بی‌ادبان، گفت: ما باید به مبحث اعتیاد بپردازیم و تاثیر منفی آن را نشان بدهیم تا مردم نسبت به معضلات آن آگاه باشند. حال یک فرد معتاد هم پای این مجموعه بنشیند و با دیدن آن بخندد، در واقع او به خودش خندیده است.


-----------------------------------                  


از سوی دیگر  منتقد پیشکسوت سینما با تاکید بر اینکه مردم خود از مضرات اعتیاد آگاهی دارند، محدود کردن برنامه‌های تلویزیونی را برای نمایش اعتیاد کاری بیهوده دانست.

جمشید ارجمند با اشاره به اینکه تصویر عریان و حتی کمدی اعتیاد در مجموعه‌های رمضانی تلویزیون نمی‌تواند بر مخاطب تاثیر منفی بگذارد، به خبرنگار مهر گفت: به اعتقاد من ارائه تصویر بی‌پرده اعتیاد در مجموعه‌های ماه رمضان را می‌توان کاری آزادانه تلقی کرد که برای اولین بار در رسانه تلویزیون رخ داده است.

وی ادامه داد: به این اقدام باید بدون پیشداوری نگاه کرد. اینکه چنین تصویری چه تاثیری روی اجتماع می‌گذارد، چیزی نیست که ما در این مقطع متوجه آن شویم و باید اجازه دهیم این جریان آزادانه راه خود را برود. بدی‌های اعتیاد بارها به شکل‌های مختلف برای جامعه تشریح شده و مردم از عواقب منفی آن آگاهند. مجموعه تلویزیونی نمی‌تواند برای گرایش به مواد مخدر چندان ایجاد رغبت کند.

ارجمند قضاوت در این زمینه را در این مقطع بی‌حاصل دانست و افزود: داد و فریادها را کنار بگذاریم و اجازه دهیم رسانه کار خود را بکند و دخالت در این امور را رها کنیم. من برنامه‌ای را که چنین آزادانه عمل کرده باشد ستایش می‌کنم و معتقدم باید ارزیابی در مورد آن را فقط دولت انجام دهد.

این منتقد با اشاره به اینکه با دید مثبت به اقدام تلویزیون نگاه می‌کند گفت: تجربه سال‌ها زندگی را دارم و درباره کارهای نمایشی، سینما، تئاتر و تلویزیون سال‌ها کار کرده‌ام. به اعتقاد من آزادی در این عرصه‌ها بیش از هر چیزی می‌تواند موثر باشد و کسی با دیدن هم زدن مواد مخدر در لیوان چای به سمت استفاده از مواد گرایش پیدا نمی‌کند.


--------------------------------------




سه شنبه,19 شهریور 1387 - 4:47:42

اين مطلب را براي يک دوست بفرستيد صفحه مناسب براي چاپگر
آرشيو

نظرات


سه‌شنبه 19 شهريور 1387 - 8:20
5
موافقم مخالفم
 

man ashege in pichiye tu in ax hastam. dafe avale ke mibinam ye serial tush heyvun neshun mideh!//// attaran harf nadariiiiiiiiiii

کامران
سه‌شنبه 19 شهريور 1387 - 8:23
-2
موافقم مخالفم
 

بزنگاه با این دو قسمت اخیرش نشون داد بهترین سریال هست در کنارش داداشی هست که داره عالی کار میکنه

روز حسرت هم مثل خود اغما رفته به کما و کلا شبکه 1 همیشه شکست خورده...

به جای اغما یا روز حسرت می رفتید او یک فرشته بود2 را میساختید بهتر نبود.؟؟؟

در ضمن کسانی که از بزنگاه انتقاد میکنند با این دو قسمت اخیر این طنز اجتماعی عالی باید ساکت بشند و مطمینیم که اینها به قول دوستان که الکی انتقاد میکنند طرفدار کارگردان طنز ساز دیگر هستند..

فقط بزنگاه و داداشی...بزنگاه داره هر روز بهتر از قبل میشه و باز هم طنز موفق اجتماعی دیگر به نام قطب طنز سازی ایران عطاران...

بعد از خانه به دوش/متهم گریخت/ترش و شیرین بزنگاه هم زیباست درود بر عطاران و تیمش خصوصا لولایی...

h
سه‌شنبه 19 شهريور 1387 - 10:58
0
موافقم مخالفم
 

با نظرات و انتقاداتي كه ذكر شده موافق هستم . بايد در جامعه طوري طرح ريزي بشه كه اعتياد به صورت كار بسيار قبيحي معرفي بشه نه اينكه در يك سريالي كه خانواده ها ان را ميبينند به راحتي و با طنز و شوخي از كنار اين مسئله رد بشه بسياري از جوانان به سمت اعتياد كشيده ميشوند . با تشكر

shahin banifazl
سه‌شنبه 19 شهريور 1387 - 15:10
0
موافقم مخالفم
 

خوب شد که شما این موضوع را مطرح کردید من واقعا نمیدانستم به چه طریقی نظرم را بگویم اخر کجای دنیا دیده شده که این حرکات چندش اور را در حضور یک بچه انجام دهند و به سئوالات ان کودک بیچاره توضیح هم بدهند من واقعا مانده ام چه بگویم یا اصلا چه میشود گفت من نمیگویم همچین چیزی اصلا وجو د ندارد ولی به تصویر کشیدن ان و به وضوح تالیم دادن ان؟ واقعا نمیدانم چه بگویم تعجب من از دست اندر کاران است انها که انقدر نکته بین هستند چطور اجازه یک همچین چیز به این مهمی را نادیده گرفتند

sana
سه‌شنبه 19 شهريور 1387 - 15:45
2
موافقم مخالفم
 

واقعا؟؟؟؟؟؟؟؟؟چطور به فیلم هایی مثل سنتوری تهمت بد اموزی و یاد دادن استفاده از مواد رو میزنن ولی در مورد این بزنگاه هیچ این فکر را نمیکنن؟؟؟؟؟؟؟؟واقعا جای تاسف و تعجب و.....داره بیشتر نگم چون فایده نداره..............

صالح بهشتی
سه‌شنبه 19 شهريور 1387 - 17:24
-3
موافقم مخالفم
 

سریالهای امسال همش بیخود بود . بزنگاه که همه قسمتهاش شبیه همه و هرقسمت اتفاقهای تکراری می افته .

آرش
سه‌شنبه 19 شهريور 1387 - 18:5
-1
موافقم مخالفم
 

سلام

سریالها یکی از یکی بدتر

روز حسرت یک تکرار مسخره

مثل هیچکس همون ورژن سریال پدر سالار که اصلا همچین آدمایی دیگه نیستند(اسم آدمای سریال مسخره است)

عطاران هم خودش و تکرار کرده

شبکه پنج هم که هیچی نگم بهتره

خسته نباشن

shadmehr
سه‌شنبه 19 شهريور 1387 - 23:43
0
موافقم مخالفم
 

یه چیزایی دیگه اسمش انتقاد و نشون دادن مشکلات نیست. مثلاً رضا عطاران در بزنگاه هیچ قصدی به جز مسخره بازی ندارد. و به هر نحوی سعی میکند مخاطب را بخنداند.

نشان دادن راههای مختلف استعمال تریاک(چیز) چه لزومی دارد؟ آیا این نشان دادن مشکلات جامعه است؟!! مشکل جامعه شاید اعتیاد باشد،اما بدون شک اینکه ما بدانیم نحوه ی استعمال فلان مواد چطور است دردی را دوا نمیکند.

این کارها عواقب دیگری هم دارد. من خودم شاهد بودم شخص معتادی که مدت ها در حضور خانواده جرأت زدن خیلی از حرفها را نداشته با دیدن این سریال جرأت میکند که با افتخار از اعتیاد خود بگوید!!

فقط اینها نیست. اصولاً کارهای عطاران به شدت مستهجن هستند. بعضی از دیالوگ ها و حرکات شاید برای عده ای معنی خاصی نداشته باشد،اما در حقیقت حاوی پیامهای دیگری است.به عنوان مثال حرکات انگشت برادر زن شخصیت نادر در سریال و...

جالب اینجاست که فقط عده ای هستند که حق دارند در تلویزیون یک سری از کارها را بکنند. چون قبلاً افرادی کارهای کوچکتر از این انجام داده اند و سر و صدا به پا شده اما حالا...

شک نکنید که اگر یکی از این دیالوگ ها یا اعمال را مهران مدیری در یکی از کارهایش استفاده کرده بود،احتمالاً تا الان جنگ جهانی سوم به پا شده بود! اما وقتی آقای عطاران این کارها را میکنند برایش کف می زنند که کار رئال انجام داده و مشکلات را نشان داده!

shiva
چهارشنبه 20 شهريور 1387 - 0:12
-1
موافقم مخالفم
 

haghighat hamishe talkhe

Saman
چهارشنبه 20 شهريور 1387 - 14:45
1
موافقم مخالفم
 

به نظر من سريال بزنگاه به مراتب ديدني تر از سريال هاي شبكه هاي ديگر مخصوصا 2 است و نبايد از ديدگاه منفي به همه چيز نگاه كرد .

در سريال مثل هيچ كس تقريبا در تمام مدت سريال بايد منتظر يك حيله از طرف داماد خانواده باشيم ومتاسفانه اين سريال با وجود اين همه بازيگر توانا موضوعي خسته كننده دارد .

کیمیا
چهارشنبه 20 شهريور 1387 - 20:8
1
موافقم مخالفم
 

عطاران دیگه نمیتونه کارگردانی کنه بهتره بره به همون بازیگریش ادامه بده اینجوری سنگین تره


چهارشنبه 20 شهريور 1387 - 23:11
-1
موافقم مخالفم
 

سلام

من به عنوان یک مادر نمی توانم اجازه بدم بچه هام که زیر 13 سال هستند این سریال رو نگاه کنند .نوع های مختلف مواد مخدر ، طرز مصرف ، و چه چیزی را می توان جایگزین آن نمود اگه مواد در دسترس نبود وواقعا آقای عطاران فکر نکردند که موقع افطار همه گرههای سنی جلوی تلویویزن نشستند ؟ این کار ایشان خلاف کارهای قشنگه گذشته است . این سریال نه محتوای طنز دارد نه آموزنده است و نه تربیتی و

از مسئولین محترم خواهش می کنم که سریال را متوقف کنند

با تشکر


چهارشنبه 20 شهريور 1387 - 23:12
-1
موافقم مخالفم
 

بعضی دوستان می گویند این واقعیت جامعه است: قبول! شاید این باشد ولی انعکاس رفتار منفی بخشی از جامعه در زمان معنوی افطار آنهم د رمقابل چشم میلیونها کودک و نوجوان چه مفهومی دارد. انکار نمیکنید که بسیاری از مردم که خود گرفتار این موضوع هستند بخاطر اینکه قبح آن نزد افراد کم سن و سال ریخته نشود هیچگاه در مورد آن علناً صحبت نمی کنند. من فکر نمی کنم در کشورهای غربی هم که از نظر ما فاسد هستند چنین مواردی را بر روی کانالهایی که مخاطب عام دارند پخش کنند و در مواردی هم که هدف آموزش دارند حتما سن مخاطبین مناسب را در روی صفحه درچ می کنند.

کیمیا
پنجشنبه 21 شهريور 1387 - 1:27
1
موافقم مخالفم
 

بزنگاه بهترین سریال 2 سال اخیر بوده....

عمران
پنجشنبه 21 شهريور 1387 - 1:36
2
موافقم مخالفم
 

بزنگاه فوق العادستتتتتتتتتتتتتتتتت....

دوست ندارید برید سریالهای آموزنده امر به معروفی و نهی از منکری شبکه های دیگر را ببینیدددددددددددددددددددددددددددددد.....


پنجشنبه 21 شهريور 1387 - 2:11
-1
موافقم مخالفم
 

من واقعا نمی دونم اون ایده ی مسخره انگشت برادرزنه از کجا اومده بود ولی مطمئنم ناظر کیفی یا ناظر پخش یا معنیش رو نمی دونستن یا خودشونو زدن به نفهمی.....واقعا که شوخی کثیفی بود!!!


پنجشنبه 21 شهريور 1387 - 2:11
1
موافقم مخالفم
 

ما بايد همش مسايل اجتماعي را نشان ندهيم تا كي حالا يكي هم مثل عطاران كه اين كار را كرده به او مهلت نمي دهيم تا اخر سريال تا حرفش را بز ند زود قضاوت ميكنيم

کامیلا
پنجشنبه 21 شهريور 1387 - 3:52
-3
موافقم مخالفم
 

توروخدا یکی به من بگه حرکت انگشت برادزن نادر چه معنایی داشت؟؟؟؟؟؟؟

گیسو
پنجشنبه 21 شهريور 1387 - 5:7
1
موافقم مخالفم
 

آره واقعا یک بگه کدوم سکانس و می گن ؟

بعد هم منظورتون شوهر خواهر نادره ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

آریا
پنجشنبه 21 شهريور 1387 - 6:11
2
موافقم مخالفم
 

عجب سینمای ما بلاست دربرابر سوال کامیالا

هیچی عزیزم یه شوخی بود و متاسفانه مثل اینکه ملت ذهنش زیادی منحرف بود فکر بد کرد...

اگر ملت این همه وسواس داشت باید به حرکت بازیکن کره جنوبی پارک جی سونگ که در منچستر هست سر بازی ایران و کره در جام ملتهای 2004 که 4 به 3 عقب بودند و رو به دوربین تلویزیونی و نیمکت ایران و ملت ایران این کار را کرد غیرت نشون میدادند نه شوخی عطاران

سریالم عالی بود و بعد از داداشی که البته تکرار پدر سالار هست و در جامعه امروزی غیر باور بهترین...

سينا
پنجشنبه 21 شهريور 1387 - 13:8
2
موافقم مخالفم
 

بابا جون خوب كسي كه مجبورتون نكرده اين سريالو تماشا كنيد،خوشتون نمياد مي تونيد كانالو عوض كنيد .

سارا
پنجشنبه 21 شهريور 1387 - 15:59
1
موافقم مخالفم
 

وایییییییییییییییی سریال عطاران خیلیییییی چرته حالم بهم خورد


شنبه 23 شهريور 1387 - 4:29
1
موافقم مخالفم
 

واي خدايا عجب ديوونه هايي اينجا جمع شدن!!! يعني آدم چقدر ميتونه بدبخت و بي جنبه باشه!!!! از يه حركت انگشت ببين چي ساختن...هاهاهاها!!!!

hadichitgar
شنبه 23 شهريور 1387 - 11:0
-3
موافقم مخالفم
 

وای بحال مردمی که احتیاج بقهرمان دارند===

بایدتاسف خورد که فیلمسازان وسریال سازان ا مثال عطاران وده نمکی ها

باشندبایدسریالی مثل بزنگاه وفیلمی مثال اخراجی ها درست شود

آن سریال زیبای پر محتوای سال قبل میوه ممنوعه بی نظیر بود بخاطر

بازیگرانی مانند اقای علی نصیریان خانم خیراندیش هنرمندتوانا خانم

هانیه توسلی که همه را میخکوب ودرخارج ازکشورهزاران بیننده داشت


شنبه 23 شهريور 1387 - 14:9
0
موافقم مخالفم
 

از عطاران با اون صحنه ی مزخرفش متنفرم

لادن
شنبه 23 شهريور 1387 - 15:6
1
موافقم مخالفم
 

به نظر من همه سريالهاي امسال قشنگه.

همگي زحمت كشيدن و درست نيس كه زحمت بي وقفه يه عده آدم رو ناديده بگيريم.

ليلي
شنبه 23 شهريور 1387 - 15:19
3
موافقم مخالفم
 

بزنگاه قبح استفاده از مواد مخدر را از بين ميبرد دعواي سر ارث هم بي مزه شده صحنه هاي آبكي زيادي هم دارد اما به علت ايجاد فضاي طنز و پرداختن به برخي رسوم در عزاداريها خوب است سريال شبكه 2 كه همش توطئه و تكرار اين موضوع و حرص دادن مردم است فقط بازيگران خوبي دارد روز حسرت بهتر از بقيه است اما صحنه هاي غير قابل باور هم دارد


شنبه 23 شهريور 1387 - 18:48
-2
موافقم مخالفم
 

به هر حال اين سريال نسبت به سريالاي شبكه هاي ديگه خيلي بهتره.

اينقدر بي جنبگي هم خوب نيست كه به هر حركتي گير بدين،زشته،اين جوري خودتونين كه بد جلوه مي كنين نه اونا.

رضا درابی
يکشنبه 24 شهريور 1387 - 1:55
-1
موافقم مخالفم
 

جالب است که تنها در این سایت این رویکرد افراطی تعریف از این سریال دیده میشود. در حالیکه فضای کلی جامعه (حتی در بین افرادی که این سریال را هر شب میبینند و میخندند) انتقاد از کار جدید عطاران میباشد.

البته عطاران مقصر نیست. مقصر تهیه کنندگان و نویسندگان این سریال میباشند که مدیوم تلویزیون و مخاطب آن را با سینما اشتباه گرفته و شوخیهای کلامی سخیفی را که بعضا مناسب سینما است قاطی این سریال کرده اند که تا پیش از این سابقه نداشت. (جالب است که این بی سابقه بودن را از نکات مثبت این سریال قلمداد کرده اند.)

اظهار نظر افراطی بعضی موافقین سریال مایه تاسف است که شان خواننده ایرانی اینقدر کوچک شده که خود او هم باور کرده جواب انتقاد را اینگونه بدهد که: نارحتی بزن کانال دیگه!

shiva
يکشنبه 24 شهريور 1387 - 2:26
2
موافقم مخالفم
 

motasefane estemale in mavad khaily rayej shode va nader dar in seryal fardy namovafagh hast pas be tasvir keshidane in mozo baraye agahiye javanan va nojavanan ke asibpazirtarand bad nist

behnoosh
دوشنبه 25 شهريور 1387 - 1:36
1
موافقم مخالفم
 

be nazare man age afsane bayegan aryeshesho kamtar bud bishtar mikhord on khaba ro bebine dar zemn kofr ham hast

آ.آ
دوشنبه 25 شهريور 1387 - 13:52
3
موافقم مخالفم
 

با انتقادها كاملا موافقم.من از طرفداران آقاي عطاران بودم و هستم اما اين نقش كه خودشون دارن اثر خيلي بدي روي من گذاشته.قبول كنيد كه به تصوير كشيدن اعتياد به اين صورت كار درستي نبوده مطمئنا هدف اين نبوده اما اينطور به نظر ميرسه سعي در جا انداختن اين عمل بسيار قبيح دارند يا حداقل مخاطب عام اين احساس رو مي كنند.دراين جور سريالهاي همگاني كه از هر قشري مخاطب داره به نظر من بايد در نحوه عنوان كردن مسائل اجتماعي بسيار احتياط بشه..آقاي عطاران عزيز!! همه افراد يك جامعه روشنفكرو با سواد و ريز بين نيستن...در مورد بقيه سريالهاروز حسرت هم ايراد بزرگش ترويج خرافاته .كارگردان بايد در نظر ميگرفت كه شايد گروهي از مردم در حال حاضر عروس يا داماد يا جواني مثل معصومه را به همين صورت از دست داده باشند نقش خانم بايگان خيالات و توهم رو به اين دسته از بينندگان القا ميكنه كه به نظر من اثر خيلي بدي خواهد داشت .البته از ايفاي نقش خوب هنرپيشه هاي اين سريال نميشه چشم پوشيد.سريال مثل هيچ كس كمي اغراق آميز در سنت و خانواده و اصالت عمل كرده اما به نظر من ايراد اساسي نداره و زيباست.مامور بدرقه هم طنز جالبيه صرفا براي لبخند زدن. خسته نباشيد.

joojoo
دوشنبه 25 شهريور 1387 - 17:54
-2
موافقم مخالفم
 

agar be ja porsorkh hamed komeyli bazi mikard roze hasrat ham mesle eghma behtarin mishod

joojoo
دوشنبه 25 شهريور 1387 - 18:11
-2
موافقم مخالفم
 

nemikhayn negeh nakonin

bezangah 22222222200000000te

hala ki chay nabat mikhad?


يکشنبه 7 مهر 1387 - 3:12
-1
موافقم مخالفم
 

سريال هاي امسال سراسر تكرارند و اصولا بي محتوا ديدن عالم برزخ توسط يك خانم وكيل حالا هرچند خوب باشد قابل باور نيست اين خانم اگه اينقدر خوبه بايد بدونه كه جوان نياز به زن داره و اين حرف از وفاداري نزنه مسعود كار بدي نكرده داداشي هم اشتباه كرده كي گفته اون ميتونه بامال چند نفر هركاري خواست ميتونه بكنه تا بنياد خانواده از هم نپاشه اسلام گفته ؟بزنگاه جز نشان دادن تكراري مسايل مربوط به اعتياد وزدن حرفهاي بي تربيتي كاري نكرده نه واقعا اين سريال چه پيامي داره خنده دار هم نيست .

اضافه کردن نظر جدید
:             
:        
:  
:       







             

استفاده از مطالب و عكس هاي سايت سينماي ما فقط با ذكر منبع مجاز است | عكس هاي سایت سینمای ما داراي كد اختصاصي ديجيتالي است

كليه حقوق و امتيازات اين سايت متعلق به گروه مطبوعاتي سينماي ما و شركت پويشگران اطلاع رساني تهران ما  است.

مجموعه سايت هاي ما : سينماي ما ، موسيقي ما، تئاترما ، دانش ما، خانواده ما ، تهران ما ، مشهد ما

 سينماي ما : صفحه اصلي :: اخبار :: سينماي جهان :: نقد فيلم :: جشنواره فيلم فجر :: گالري عكس :: سينما در سايت هاي ديگر :: موسسه هاي سينمايي :: تبليغات :: ارتباط با ما
Powered by Tehranema Co. | Copyright 2005-2009, cinemaema.com
Page created in 1.94591999054 seconds.