سينمای ما - «دعوت» - نگاهی متفاوت؛ / تجربه یک فضای جدید
چهارشنبه 24 آذر 1389 - 11:55

I نظرسنجی I

مایل به تماشای کدامیک از نسخه‌های فیلم «جرم» (مسعود کیمیایی) در سینما هستید؟




سينماي جهان
«گفتار پادشاه» در هفت رشته نامزد دريافت جوایز گلدن گلوب شد
موفقیت‌های «شبکه اجتماعی» در فصل جوایز هم ادامه دارد
«قوی سیاه»‌ در 12 رشته نامزد جوایز منتقدان رسانه‌ای‌ شد
هاليوود به قربانگاه جوانان تبديل شده است
ميشل يوئه نقش «سان سوچي» را بازي مي‌كند
ضارب لئوناردو دي‌كاپريو به دو سال زندان محكوم شد
برلوسکونی نزدیک به 000/400 یورو به جشنواره ونیز رشوه داده است
آدام سندلر و کوین جیمز در کمدی " پیشخدمت‌های هتل" بازی می‌کنند
برادران واچوفسکی نسخه‌ مدرن رابین هود را می‌سازند
مایکل مان بزودي پروژه تلویزیونی"ماهی تن بزرگ" را می‌سازد
«ژولیده‌پولیده» به صدرنشینی «هری پاتر» پایان داد
«شبکه اجتماعی» بهترین فیلم سال 2010 شد


سن پطرزبورگ


  (445 رأي)

کارگردان :
بهروز افخمی
ملک سلیمان


  (342 رأي)

کارگردان :
شهریار بحرانی
شکلات داغ


  (80 رأي)

کارگردان :
حامد کلاهداری
یک جیب پر پول


  (70 رأي)

کارگردان :
قدرت‌الله صلح‌میرزایی
بعدازظهر سگی سگی


  (80 رأي)

کارگردان :
مصطفی کیایی



«دعوت» - نگاهی متفاوت؛
تجربه یک فضای جدید
تجربه یک فضای جدید


سینمای ما - محمود گبرلو: طبیعی است؛ فیلمی مثل «دعوت» واكنش‌های متفاوتی را برانگیخته باشد و حتی برخی فیلم را گامی همچنان به عقب برای سازنده‌اش برشمارند و آن را با فضای همیشگی آثارش ناهمخوان بخوانند اما نكته اصلی، تلاش فیلمسازی است كه در این روزمرگی‌ها و جریان مرده سینمای روز می‌خواهد متفاوت باشد و مسیر جدیدی را در سینمایش آغاز كند.
«دعوت» دعوت حاتمی‌كیا از مخاطبان همیشگی آثارش برای تجربه فضایی جدید است؛ فضایی كه لزوما با سینمای دلخواهش تعارض ندارد. مهم، تعهد به سینمایی است كه به آن اعتقاد دارد و او به این مسیر تازه اعتقاد دارد. می‌شود روح تعهد را هم در فضای خاكریز و جبهه و پشت جبهه جست و هم در میان در و دیوارهای همین شهر خاكستری پیدا كرد.
دلمشغولی ‌ها و دغدغه‌های هنرمند حد و مرز و فرمول و پیشفرض برنمی‌تابد و این حق مسلم هنرمند است كه هر زمان كه بخواهد به مضامین دلخواهش در هر سبك و زمینه‌ای بپردازد. حقیقت این است كه «دعوت» از این منظر می‌تواند جلوه‌ای از یك تلاش مشروع باشد.
اپیزودهای فیلم با نخ تسبیح موضوعی «سقط جنین» به یكدیگر متصلند اما هریك را می‌توان یك فیلم كوتاه درخشان خواند، هرچند یكی دو تا از آنها از منظر ساختاری بر بقیه برتری دارند مثل اپیزودی كه در آن به بارداری در سنین بالا پرداخته می‌شود و همچنین اپیزود آخر كه پرداختی حاتمی‌كیایی و حس و حال غریب اما دیرآشنای آثار او را یادآور می‌شوند.
«دعوت» فضایی غیرواقعگرا دارد و در عین حال، صحنه‌هایش را در دل واقعیت می‌پرورد. نمادگرایی در اینجا محدود شده است به حلقه‌های ارتباطی شخصیتی و مضمونی بین اپیزودها. اینجا دیگر سقط جنین به خودی خود اهمیت چندانی ندارد، بلكه زندگی از هم گسیخته بازیگر زن، زن روشنفكر، زن ساده شهرستانی، زن سالخورده درگیر و دار سنت‌ها و زن نازای بی‌پناه با حلقه واسط سقط جنین به یكدیگر متصل می‌شوند و ساختار هوشمندانه فیلمنامه، دائم ذهن و دل تماشاگر را درگیر موقعیت‌های بغرنج و تقدیرگرایانه آنان كرده است.
اگر فیلم ساختاری تلویزیونی دارد و سرشار از كلوزآپ است یا از اعجاز تكنیكی «آژانس شیشه‌ای» و «ارتفاع پست» در آن خبری نیست، آن را متناسب با فضای قصه و فیلمنامه بدانیم و این كه تكنیك فقط در حركت دوربین خلاصه نمی‌شود؛ تماشای قصه‌ای كه راحت و روان روایت می‌شود و حتی لحظه‌ای تماشاگرش را رها نمی‌كند، خود سینماست!
اگر هم هنرپیشه‌های فراوان و حرفه‌ای و برخی نامانوس با اعتقادات گذشته حاتمی‌كیا حضور دارند، دلیل بر هوشمندی و زیركی كارگردان یك‌فیلم برای ارتباط بیشتر با مخاطب امروز است؛ مگر نه این كه او قرار است «فرزند زمان خود باشد» و راز موفقیت او تاكنون نیز همین بوده است.
«دعوت» اگر اولین گام فیلمسازی چون حاتمی‌كیا برای ورود به سینمای اجتماعی باشد، نمایانگر آینده‌ای روشن برای فیلمساز پویای ماست. هر چند این به خودی خود نمی‌تواند دلالتی برای خروج همیشگی او از سینمای دفاع مقدس باشد، همچون مرحوم ملاقلی‌پور كه در هر ۲ حیطه سینمای جنگ و اجتماعی به توفیق دست یافته و حتی از منظری، یكی از بهترین فیلمسازان حوزه سینمای اجتماعی بود.


منبع خبر : جام جم
دوشنبه,29 مهر 1387 - 3:20:13

اين مطلب را براي يک دوست بفرستيد صفحه مناسب براي چاپگر
آرشيو
اخبار مرتبط:

نظرات

مسافران
دوشنبه 29 مهر 1387 - 10:22
5
موافقم مخالفم
 

من دعوت را دوست دارم چون

1)دیدن دعوت از ابتدا برایم هیجان انگیز بود در طول فیلم خندیدم ناراحت شدم و فکر کردم خوبی کار اپیزودیک همینه همه چیز داره هم ضعف داره هم قوت 2)الف)اپیزود اول شاید بیشترین حواشی را به خاطر حضور مهناز افشار داشت چون او را بازیگر زرد می خوانند که واقعا این اصطلاحی زشت در سینمااست وتوهین امیز اما او اینقدر جسارت داره که میگه میخوام اولین فیلمبردار زن بشم ب) اپیزود ایده ی خوبی داشت که شاید داشتن زمان بیشتر ( این را می توان جبر اکران دانست) می توانست کاری بهتر را حاصل کند والبته حضور بیجا و بی تاثیر شریفی نیا هم جای سوال دارد3)الف)اپیزود دوم با حضور فروتن انتظار ها را بر اورده نکرد و با لهجه ی عجیب لری و داستانی نه چندان واقعی به دل ننشست4)الف)این اپیزود از نظر من همه چیز داشت خنده بازی عالی داستان خوب ب)حضور بسیار قوی گوهر خیراندیش یاد آور بازی بسیار زیبای او در (بانو) بود پ) سوال اینجاست که ایا این یک نقش اصلی بود و یک حضور 15دقیقه ای برای خانه سینما مکمل محسوب نمی شود (بازی حامد بهداد در مجنون لیلی) همین جشن در سال گذشته حضور کوتاه و موثر سیما تیرانداز را در پاداش سکوت دیدند ولی حامد بهداد (دایره زنگی) را ندیدند.و حتی حس پنهان رو هم با دقت نگاه نکردن.5)این اپیزود علیرغم این که بر مبنای اصل غافلگیری نوشته شده بود اما با حضور مجید مشیری از ابتدا خود گویای همه چیز بود و می توانست با استفاده از بازیگری دیگر این زمینه ی ذهنی را از مخاطب دور سازد6)اپیزود بهار هم که واقعا امید به حاتمی کیا رادر اینده به انسان میدهد حاتمی کیایی در اوج7)به طور کلی با این که دعوت اثری متوسط به بالا محسوب میشود ولی برخورد منتقدین با این فیلم همنانند فیلم های ضعیف بود وشاید گفته شود بخاطر نگرانی برای حاتمی کیا است ولی این لحن ها مهربانانه نبود8) در پایان امیدوارم تا سینمای ایران را مانند سینمای دوره ی اصلاحات پر قدرت ببینیم

shima
دوشنبه 29 مهر 1387 - 19:37
6
موافقم مخالفم
 

davat filme khubist.vali aghaye sharifi nia lotfan agar naghshe monaseb be shoma pishnahad nashod aslan bazi nakonid.dige kheili dare tekrar mishe bazi dar naghsh haye zuraki sanjagh shode be film ha.mahnaze aziz kash hameye film darbareye epizode to bud.siamake ansari bazigare khubie vali aslan entekhabe monasebi nabud.

گبرلو
جمعه 1 آذر 1387 - 0:51
-23
موافقم مخالفم
 

متشكراز لينك اين مطلب

اضافه کردن نظر جدید
:             
:        
:  
:       








             

استفاده از مطالب و عكس هاي سايت سينماي ما فقط با ذكر منبع مجاز است | عكس هاي سایت سینمای ما داراي كد اختصاصي ديجيتالي است

كليه حقوق و امتيازات اين سايت متعلق به گروه مطبوعاتي سينماي ما و شركت پويشگران اطلاع رساني تهران ما  است.

مجموعه سايت هاي ما : سينماي ما ، موسيقي ما، تئاترما ، دانش ما، خانواده ما ، تهران ما ، مشهد ما

 سينماي ما : صفحه اصلي :: اخبار :: سينماي جهان :: نقد فيلم :: جشنواره فيلم فجر :: گالري عكس :: سينما در سايت هاي ديگر :: موسسه هاي سينمايي :: تبليغات :: ارتباط با ما
Powered by Tehranema Co. | Copyright 2005-2009, cinemaema.com
Page created in 1.32210683823 seconds.