سينمای ما - پلسخ مفصل سيف‌ا... داد به مجيد مجيدي به خاطر انتقادهاي اخيرش به سينماي دوران خاتمي؛ / هيچ كدام از مخالفان حرفه‌اي دوم خرداد، آن چيزي را نگفتند كه شما گفتيد
يکشنبه 18 بهمن 1388 - 3:20

I نظرسنجی I

بهترین فیلم جشنواره 28 را انتخاب کنید




سينماي جهان
من تسلیم شده‌ام
همه چیز با فیلمنامه آغاز می‌شود و به پایان می‌رسد
جورج كلوني این بار واقعا روانه بيمارستان شد
مریل استریپ امسال هم گزینه اصلی اسکار است
جیم شرایدن برای فیلم تازه‌اش دنیل کریگ را انتخاب کرد
سایت‌اند ساند 50 فیلمساز نامتعارف سینما را معرفی كرد
معرفی کامل فیلم «جی آی جو: ظهور کبرا» - حامد مظفری
سال‌هایِ از دست رفته (یادداشت گِئورگ ویلیامسون بر فیلم «تابستان» ترجمه پیمان جوادی)
گفتگویی با استاد ژاپنی انیمیشن جهان به بهانه نمایش فیلم تازه‌اش
قسمت‌های پنجم و ششم «اسپایدرمن» را نویسنده «زودیاک» می‌نویسد
فرار بزرگ (یادداشت برایان لوری –ورایتی- بر مجموعه تلویزیونی «فرار از زندان: فصل اول» ترجمه پیمان جوادی)
معرفی کامل «آدم‌های بامزه» - حامد مظفری


استشهادي براي خدا


  (35 رأي)

گارگردان :
علیرضا امینی
ماجراهای اینترنتی


  (22 رأي)

گارگردان :
حسین قناعت
تنها دوبار زندگی می‌کنیم


  (134 رأي)

گارگردان :
بهنام بهزادی
صداها


  (93 رأي)

گارگردان :
فرزاد موتمن
محاكمه در خيابان


  (321 رأي)

گارگردان :
مسعود کیمیایی
آقای هفت رنگ


  (71 رأي)

گارگردان :
شهرام شاه حسینی
نیش و زنبور


  (98 رأي)

گارگردان :
حميدرضا صلاحمند
کتاب قانون


  (347 رأي)

گارگردان :
مازیار میری
دو خواهر


  (1340 رأي)

گارگردان :
محمد بانکی



پلسخ مفصل سيف‌ا... داد به مجيد مجيدي به خاطر انتقادهاي اخيرش به سينماي دوران خاتمي؛
هيچ كدام از مخالفان حرفه‌اي دوم خرداد، آن چيزي را نگفتند كه شما گفتيد
هيچ كدام از مخالفان حرفه‌اي دوم خرداد، آن چيزي را نگفتند كه شما گفتيد


سينماي ما - سيف‌الله داد معاون سينمايي سال‌هاي 1376 تا 1380 و كارگردان سينما در پاسخ به سخنان مجيد مجيدي كارگردان سينماي ايران درباره‌ي ابتذال در سينماي ايران يادداشتي را منتشر كرد.

داد در اين يادداشت ديدگاهها و نظراتش را مطرح كرده كه با تيتر«گله بي‌مناسبت مجيدي از خاتمي» نوشته است: «يكي از گله‌هاي من به آقاي خاتمي هم همين مساله بود، چرا كه علي‌رغم علاقه‌اي كه به شخصيت ايشان دارم، بايد بگويم كه در دوره‌ي ايشان هم علي‌رغم فضاي آزادي كه وجود داشت، چيزي جز ابتذال نصيب سينماي ما نشد.»

اشتباه نکنيد: اين جمله بخشي از استيضاح آقاي مهاجراني در مجلس پنجم نيست؛ اين را شخصيت‌هاي شناخته شده جناح مخالف خاتمي و به ويژه تندروهاي آنها نگفته‌اند؛ اين جمله‌اي از سخنراني آقاي مجيد مجيدي سينماگر برجسته کشورمان است که در سمينار نقد سينماي اجتماعي و سينماي ديني در دانشگاه علامه طباطبايي بيان کرده و به نقل از خبرگزاري ايسنا بعضي مطبوعات آن را چاپ کرده‌اند. از آنجا که در اين جمله جمع‌بندي غيرمستدل و غير منصفانه‌اي از يک دوره صورت گرفته و به ويژه آقاي خاتمي با تلويح نزديک به تصريح مسئول يک ابتذال موهوم و تمام عيار در سينماي ايران معرفي شده است، و از آنجا که گوينده اين سخن شخصيت تأثيرگذاري چون آقاي مجيدي است، سکوت در برابر اين جمله را جوانمردانه نمي‌دانم چرا که اگر چنين ابتذال گسترده‌اي گريبان سينماي ايران را گرفته طبعاً مسئول اول آن در دولت نخست خاتمي من بوده‌ام و حق نيست بگذاريم اين گناه به گردن شخص شريفي چون خاتمي بيفتد. از طرف ديگر گاهي گوينده سخن از خود سخن مهمتر است و حتي دليل بر صحت سخن و مدعا تلقي مي‌شود. مردم (عوام بيشتر و خواص کمتر) اگر گوينده را داراي اعتبار مناسبي بدانند، مادام که خلاف آن ثابت نشود، گفته‌ها و ادعاهاي او را بدون تحقيق مي‌پذيرند. اينجاست که گوينده مي‌تواند با يک جمله کاري کند که از توان يک کتاب و صد روزنامه خارج است: او مي‌تواند همچون ساير قدرتمندان، تاريخ را بنويسد! البته با اين تفاوت که قدرت او مدني است و از اعتبار و شخصيتش ناشي مي‌شود و نه دولتي و ناشي از اراده و فرموده و امثال آن. آقاي مجيدي هم به دليل ساخت فيلم‌هائي که مورد پسند مردم، مسئولان، جشنواره‌هاي داخلي و خارجي قرار گرفته است، مثل شماري ديگر از هنرمندان، نويسندگان، روحانيان، و اصولاً شخصيت‌هاي مدني در چنين جايگاهي قرار دارد و لذا اين جمله که در زمان خاتمي «چيزي جز ابتذال نصيب سينماي ما نشده است»، وقتي از زبان چنين شخصيتي صادر شود، تأثيري تاريخ‌نويسانه و تاريخ سازانه خواهد داشت و بر ضمير مخاطبان نقش خواهد بست. بنا براين علي‌رغم علاقه‌اي كه به شخصيت ايشان دارم، لازم مي‌دانم در حد مسئوليت و اطلاعات خود و به عنوان کسي که نيمه اول آن دوران با مديريت اينجانب در عرصه سينما سپري شده است (1380-1376) از کنار اين سخن مجيدي بي‌توجه نگذرم و نشان دهم که اين سخن او متاسفانه هم نامربوط است، هم ناسنجيده، هم متناقض است، و هم تا حدودي سياسي.

از نا مربوط بودن شروع مي‌کنم. سخنراني مجيدي در سمينار نقد سينماي اجتماعي و سينماي ديني صورت گرفته است و مخاطبان هم دانشجوياني بوده‌اند که براي شنيدن نظرات فيلمساز محبوبشان درباره اين دو نوع فيلم اجتماع کرده‌اند. پس طبيعي است که سخنران در حد دانش خود از فيلم‌هاي شاخص اجتماعي و ديني در سه دهه گذشته، نقش مديران و سياستهاي پيدا و پنهان در فراز و فرود اين فيلمها، فيلمسازان شاخص اجتماعي و ديني و احياناً تأثير تغيير سياستهاي کلان در جذب يا دفع آنها به عرصه اين دو نوع فيلم، دلايل استقبال يا عدم استقبال مردم و مسئولان به اين فيلمها، و... سخن بگويد.

اما مجيدي ترجيح مي‌دهد به جاي اين کار پس از ذکر سخناني در باب وضعيت دانشجويان و موضوع فرار مغزها و نابساماني امکانات دانشگاه‌ها، به تاريخچه ساخت فيلمهاي خود بپردازد و با اشاره به ساخت نخستين فيلم خود (سالها قبل از دوم خرداد) بگويد که «شايد اگر حمايت‌هاي رهبر معظم انقلاب از فيلم «بدوك» صورت نمي‌گرفت، من ديگر هيچ‌گاه موفق نمي‌شدم، فيلم بسازم. اما مقام رهبري پس از اين‌كه فيلم را ديدند به حمايت از آن پرداختند و حتي برخي مديراني كه به مخالفت با آن پرداخته بودند را نيز بركنار كردند.

با اين حال شرايط آن چنان برايش سخت مي‌شود که به‌مدت 3 سال حرفه سينما را رها كردم و به سراغ ميوه‌فروشي رفتم. واقعا مگر هنرمند از چه آستانه تحمل برخوردار است و روزي اين تحمل به پايان مي‌رسد.»

و بعد به ساخت فيلم «بچه‌هاي آسمان» (در دوران ماقبل دولت خاتمي) مي‌پردازد که: «اين فيلم، هم فيلمي اجتماعي بود ... اما با اين حال، هيچ نهادي در كشور نبود كه فيلمنامه اين فيلم را رد نكند. .. اما همين فيلم هنگامي كه به اسكار رفت، همه مسوولان با آن عكس يادگاري گرفتند.» و در ادامه با اشاره به لزوم وجود تحمل انتقاد در جامعه براي سينماي اجتماعي و ضرورت ايجاد فضاي مناسب براي بروز خلاقيت و همچنين نترسيدن از سخنان تازه مي‌پردازد: «لازم است فضايي براي بروز خلاقيت‌ها فراهم آوريم و توجه داشته باشيم كه با دوفيلم هيچ دولتي از بين نمي‌رود، چرا كه ما اعتقاد داريم پايه‌هاي اين انقلاب بسيار محكم است.... لذا بهتر است نگران نباشيم و كمي فضا را باز بگذاريم تا نسل‌هاي بعد هم بيايند و حرف بزنند. كنار اين حرف‌هاست كه خلاقيت‌ها بروز مي‌كنند و اگر در هر زمينه‌اي جلوي خلاقيت‌ها گرفته شود، بلافاصله ابتذال رشد خواهد كرد.»

درست در همين لحظه که سخنران به يک نکته راهبردي مهم درباره منشاء ابتذال و رشد آن به دليل جلوگيري از خلاقيت‌ها اشاره مي‌کند، ناگهان اين نظر نامربوط را به زبان مي آورد: «يكي ازگله‌هاي من به آقاي خاتمي هم همين مساله بود، چرا كه علي‌رغم علاقه‌اي كه به شخصيت ايشان دارم، بايد بگويم كه در دوره‌ي ايشان هم علي‌رغم فضاي آزادي كه وجود داشت چيزي جز ابتذال نصيب سينماي ما نشد»!! مي‌بينيم که تا اينجا نه بحث درباره خاتمي بوده و نه خاتمي در دوران خود به جلوگيري از خلاقيت‌ها اهتمام داشته و نه با حرف‌زدن نسل‌هاي بعد مخالف بوده بلکه همه مي‌دانيم که خاتمي درست عکس اين جهات متحجرانه عمل مي‌کرده است. با اين حال بدون هيچ ربط وثيق و شبه وثيقي، از خاتمي ياد مي‌کند آن هم به عنوان کسي که تنها چيزي که نصيب سينماي ايران کرد، ابتذال بود و بس!

توضيح آن که با توجه به موضوع سمينار که نقد سينماي اجتماعي و سينماي ديني است، فقط به يکي از اين دلايل سير سخن ايجاب مي‌کرد که از خاتمي ذکر خير! شود: يا به دليل عدم حمايت و مانع تراشي در برابر اين دو نوع فيلم و در نتيجه تضعيف يا نابود شدن اين دو گونه سينمائي؛ يا به دليل عدم توجه مثبت يا منفي و بي‌توجهي به بهبود يا بدبود آنها؛ و يا به دليل مورد توجه و حمايت قرار گرفتن اين دو نوع فيلم و در نتيجه باليدن و رشد آنها؛. در صورت اول و دوم سياستها و مديريت آن دوران بايد شماتت و ملامت شوند، و در صورت سوم بايد مورد تحسين قرار گيرند.

اما مجيدي به خوبي به خاطر دارد که در دوران خاتمي نسبت به سينماي ديني و اجتماعي نه تنها بي‌توجهي يا کارشکني نشد، بلکه براي اولين بار در تاريخ سينماي ايران سينماي اجتماعي و سينماي ديني صاحب جشنواره خاص شدند و توليد سالانه چنين فيلم‌هائي به عنوان بخشي از سياست متنوع‌سازي توليدات سينمائي و هدايت کلان محصولات داراي بودجه حمايتي مشخص و ظرفيت توليدي معين شدند. فيلمهاي واقعاً اجتماعي زيادي در اين دوره ساخته شد که شاخص‌ترين آنها فيلمهاي رخشان بني‌اعتماد، تهمينه ميلاني، رسول صدرعاملي، عليرضا داودنژاد، بهرام بيضائي، بهمن فرمان آرا، بهروز افخمي، سامان مقدم، مسعود کيميائي، ابوالحسن داودي، جعفر پناهي، فريدون جيراني، احمدرضا درويش، رسول ملاقلي پور، رضا مير کريمي، و.... بود. همين فيلمها بودند که جشنواره سينماي اجتماعي آبادان را رونق بخشيدند، کما اينکه جشنواره سينماي ديني حقيقت که در يزد برگزار شد، پذيراي فيلم‌هائي شد که با گرايش و درونمايه ديني ساخته مي‌شدند. آقاي مجيدي به عنوان فيلمسازي که در بسياري از جشنواره‌هاي داخلي و خارجي حضور يافته به خوبي مي‌داند که نفس وجود جشنواره موضوعي تا چه حد در ترغيب سينماگران به ساخت فيلم‌هائي با درونمايه‌هاي مورد نظر مؤثر است. اگر همين مختصر يادآوري کافي باشد، به اين نتيجه مي‌رسيم که اگر در آن سخنراني لازم بود از دوران خاتمي ياد شود، بايد موفقيت‌هاي (ولو نسبي و قطعاٌ همراه با آزمون و خطاي) آن دوره را در رشد سينماي ديني و اجتماعي دليل بر صحت سخن خود مي‌گرفت که «اگر ما بخواهيم به هنرمندان بگوييم تنها در مسيري خاص حركت كنند، هيچ‌گاه شاهد خلاقيت‌هاي آنان نخواهيم بود».

اما ايراد ديگر اين جمله ناسنجيدگي و غيرعلمي بودن آن است. تاکنون هيچ يک از مخالفان حرفه‌اي سينماي دوران اصلاحات اعلام نکرده‌اند حاصل آن دوران فقط ابتذال بوده است؛ حداکثر مدعي شده‌اند از تعداد فيلمهاي ارزشي کاسته شده و تعدادي فيلم مبتذل هم ساخته شده است. اين آقاي مجيدي است که کل حاصل آن دوران را يک کاسه زير سؤال مي‌برد و به قول معروف گز نکرده پاره ميکند. بايد از اين سينماگر عزيز پرسيد آيا واقعاً از دوران خاتمي چيزي «جز ابتذال» نصيب سينماي ما نشد. يعني دستاورد آن دوران فقط و فقط ابتذال بوده است و ديگر هيچ؟! يعني مثلاً تمام فيلمهائي که در آن دوران ساخته شد، بلا استثناء مبتذل بوده‌اند يا اين که استثنائاتي هم در کار بوده است؟ اگر بلا استثناء همه مبتذل بوده‌اند، تکليف فيلمهاي «رنگ خدا»، «باران» و «بيد مجنون» خود شما چه مي‌شود؟ همينطور تکليف ده‌ها فيلم ديگري که پوراحمد، بني‌اعتماد، ميلاني، فرمان‌آرا، حاتمي کيا، صدرعاملي، کيميائي، جبلي (بله حميد جبلي!)، و.... ساختند چيست؟! اما اگر معتقديد آش به اين شوري هم نبوده و آثار غير مبتذل هم داشته‌ايم، بگوئيد چند درصد آثار آن دوران مبتذل نبوده‌اند.

هر درصدي که ذکر کنيد، نشان مي‌دهد برخلاف ادعاي جمله عجيب شما، جز ابتذال چيزهايي نصيب سينماي ما شده است و شما به دليلي نامعلوم اين همه آثار برجسته را نديده گرفته‌ايد و چند فيلم (واقعاً چند فيلم؟) را که مبتذل دانسته‌ايد، کل سينماي دوران خاتمي فرض کرده‌ايد و خاتمي را چنين سخت‌گيرانه متهم به چيزي کرده‌ايد که واقعيت نداشته است. اين غير علمي سخن گفتن و ناسنجيده گوئي است. البته يادمان باشد که روشن نشده تعريف آقاي مجيدي از ابتذال چيست و ايشان چه فيلمي را مبتذل مي‌دانند و اگر فيلم مورد پسند شخصيتي مثل «هامون» با فيلم مورد پسند قهرمان فيلم «آواز گنجشکها» متفاوت باشد، کدامشان مبتذل است و چرا، و در اين صورت آيا نقش دولت مجبور کردن قهرمان «آواز گنجکشها» به ديدن فيلمهاي مورد پسند آقاي «هامون» (و يا بر عکس) است و آيا قهرمان «آواز گنجشکها» و بچه‌هاي فيلم «بچه‌هاي آسمان» چه نوع فيلم‌هايي را بايد ببينند و آيا آنها حق دارند فيلمي را ببينند که از نظر قوانين مصوب کشور فاقد اشکال است، اما به نظر آقاي مجيدي مبتذل است، و سؤالات فراواني از اين دست که اگر آقاي مجيدي پاسخ آنها را داشته باشد، شايد به نتايج عملي‌تر و قانوني‌تري برسد و در بيان آن ادعاي عجيب علاوه بر انصاف دقت علمي را نيز رعايت کند.

اما ايکاش مي‌شد به دو ايراد تناقض‌گوئي و سياسي بودن اين جمله اشاره نکرد. مجيدي از يک طرف تصريح مي کند که: «اگر در هر زمينه‌اي جلوي خلاقيت‌ها گرفته شود، بلافاصله ابتذال رشد خواهد كرد.» اما بلافاصله ادعائي خلاف سخن فوق را مطرح مي‌کند: «بايد بگويم كه در دوره‌ي ايشان هم علي‌رغم فضاي آزادي كه وجود داشت چيزي جز ابتذال نصيب سينماي ما نشد»!! و به اين ترتيب مخاطب را بلاتکليف مي‌گذارد که بالاخره رابطه فضاي آزاد با ابتذال چيست؟ آيا ابتذال زائيده فضاي آزاد است و يا مولود فضاي بسته؟ اگر ابتذال زائيده فضاي آزاد باشد، پس چرا مجيدي خواهان باز شدن فضا مي‌شود و به مسئولان اندرز ميدهد که « بهتر است نگران نباشيم و كمي فضا را باز بگذاريم تا نسل‌هاي بعد هم بيايند و حرف بزنند. كنار اين حرف‌هاست كه خلاقيت‌ها بروز مي‌كنند» و اگر تعالي نتيجه آزادي باشد، در اين صورت چرا در دوره خاتمي به زعم آقاي مجيدي اين تئوري صد در صد نتيجه عکس داده و جز ابتذال چيزي به بار نياورده است؟ با اين تناقض چه بايد کرد. ممکن است مجيدي پاسخ دهد که آنچه در دوره خاتمي در سينما رخ داد، آزادي نبود بلکه هرج و مرج، آنارشي، رهاسازي، و آزادي بدون مديريت بوده است و به همين دليل حاصل آن دوران ابتذال بوده است. ما هم مي گوئيم اولاً بفرمائيد آقاي خاتمي که فرق بين هرج و مرج با آزادي را نمي‌دانسته و ظرف هشت سال رياست جمهوري هم متوجه آن نشده، چه حسني دارد که شما را به شخصيت او علاقمند کرده است؟! مگر مي‌شود هر بار که نام شخصي را در جمع مي‌آوريم، اول از علاقمندي و ارادت خود به او بگوئيم بعد چنان عيب عجيبي به او نسبت دهيم که شنونده سر در گم بماند از اين شيفتگي و علاقه بي‌دليل؟! از اين گذشته از هنرمند تيزهوشي چون آقاي مجيدي انتظار نمي‌رود با به کار بردن کلمه آزادي به جاي هرج و مرج، هم به مفهوم آزادي، هم به شنونده، و هم به گوينده ستم کند. چرا که آزادي که علي (ع) در مدح آن مي‌فرمايد «بنده کسي مشو، چرا که خداوند تو را آزاد آفريده است»، با پديده زشت هرج و مرج يکي دانسته مي‌شود. ستم به شنوندگان است زيرا يکي از مهمترين آموزه ‌هاي انقلاب اسلامي را که خون‌هاي زيادي در يک صد سال اخير به پاي آن ريخته شده، در ذهن آنها مشوه مي‌کند و مي‌پندارند که پدرانشان براي خواسته‌اي انحرافي انقلاب کردند و قانون اساسي که نوشتند، بدون کلمه آزادي صحيح‌تر خواهد شد! و ستم به خودگوينده است چرا که او را به آزادي ستيزي عملي متهم مي‌کند منتها در لفافه دفاع از باز کردن «کمي فضا» و فراهم آوردن فضا براي «بروز خلاقيت‌ها».

پس ناچاريم بپذيريم استفاده از اين جمله عجيب بدون هيچ دليل منطقي، حتماً به دليلي فرا متني صورت گرفته و به اين ترتيب مي‌رسيم به آخرين ايرادي که مطرح کرديم: تا حدودي سياسي بودن اين جمله! يعني وجود نوعي تعمد براي وصل کردن نام خاتمي به ابتذال، آن هم ابتذال پر و پيمان! اگر واقعاً حاصل سياستهاي وزارت ارشاد در آن سالها ابتذال محض بود، حق بود از آن دوران به عنوان دوران مهاجراني، داد، مسجد جامعي، و... يا دوران اصلاحات، و يا سالهاي 80-76 يا 84-80 و... ياد کند نه آن که اين وصله را به قباي آقاي خاتمي بچسباند و از گناه بنده و امثال بنده بگذرد. در زمان خاتمي که شأن وزير و معاون وزير در حد امر بر پائين نبود که تصور شود فقط مجري بوده‌اند و سياست را رئيس جمهور تعيين و ابلاغ مي‌کرده است. اگر اين‌طور بود که مسئول سينما شخص رئيس جمهور است که در ارديبهشت 78 بايد به جاي آقاي مهاجراني آقاي خاتمي را استيضاح مي‌کردند! پس آيا احتمالي به جز سياسي بودن اين جمله باقي مي‌ماند؟ به عبارت صريح‌تر آيا ممکن است مجيدي خاتمي را فردي نامناسب براي رياست جمهوري بداند و لذا احساس تکليف کند که در سخنراني هايش (از جمله در دانشگاه امام صادق(ع)) به مخاطبان خود به نحو غير مستقيم القا کند که بازگشت خاتمي يعني رواج مجدد ابتذال؟! يعني نوعي تبليغ مواضع سياسي با چراغ خاموش؟

اين پرسشي است که اين گله‌گذاري بي‌مناسبت و ادعاي بزرگ و غير قابل اثبات اما کوبنده به ذهن متبادر مي‌کند. صد البته مجيدي مثل هر شهروند ايراني حق دارد با نامزدي خاتمي مخالف يا موافق باشد و براي آنچه صحيح و حق مي‌داند عمل کند و از اجر اخروي و دنيوي آن بهره‌مند شود، اما صداقت ديني چه بسا حکم کند که اين موافقت يا مخالفت نه از طريق القاء شبهه، نه از طريق تلقين رواني، نه از طريق اتهام زني و وارونه کردن تاريخ، بلکه با صداقت و مروت و به روشني صورت بگيرد. مطمئناً روش دوم بسيار آموزنده خواهد بود و نسل جوان را به مروت انساني و اخلاق اسلامي و اشاعه مدنيت ديني بسيار شيفته خواهد کرد و مردم‌سالاري ديني روراست و بدون کلاه شرعي را در زمانه‌اي که نرخ نمد به شدت در حال افزايش است، بهتر رواج خواهد داد.»

والسلام.

سيف‌الله داد 15 آذر


منبع خبر : ايسنا
شنبه,16 آذر 1387 - 18:43:56

اين مطلب را براي يک دوست بفرستيد صفحه مناسب براي چاپگر
آرشيو
اخبار مرتبط:

نظرات

علی
شنبه 16 آذر 1387 - 22:21
1
موافقم مخالفم
 
هيچ كدام از مخالفان حرفه‌اي دوم خرداد، آن چيزي را نگفتند كه شما گفتيد

آخه آقای سیف الله داد شما که هنوز فرق بین آزادی بین این 2تا جمله و معنی حرفهای مجیدی و نمیفهمی چیه میای داد بیداد راه میندازی؟آخه یه 2*2تا 4تا کن ببین کی بیشتر واسه این مملکت زخمت کشیده؟تو و اون مهاجرانی که اومدین دره حوزه هنری و بستین یا مجیدی که هر کدوم ار فیلماش میره اسکار و واسه ایرانی افتخار آفرینه؟

هادی
يکشنبه 17 آذر 1387 - 2:21
0
موافقم مخالفم
 
هيچ كدام از مخالفان حرفه‌اي دوم خرداد، آن چيزي را نگفتند كه شما گفتيد

بدون شک مجیدی یکی از بزرگترین ریا کاران و به معنی واقعی کلمه عوام فریبان در هنر این مملکته. او از ترس متهم شدن به تند روی و یا تحجر نمی تونه به صراحت مانند شورجه یا شمقدری حرف خودش و بزنه. اون می خواد جزئی از جامعه روشنفکری باشه با افکاری کاملا محافظه کارانه. و به نظرم برای آزادی و فضای باز، آدمهایی مثل مجیدی خیلی خطرناک ترن از شمقدری و کلهر و امثالهم.


يکشنبه 17 آذر 1387 - 7:43
3
موافقم مخالفم
 
هيچ كدام از مخالفان حرفه‌اي دوم خرداد، آن چيزي را نگفتند كه شما گفتيد

بی تعارف بگویم به عنوان کسی که 14 سال در زمینه هنر فعالیت داشته ام و از دانش خوبی در این زمینه ها برخوردارم دیگر جرات ندارم به این کار بپردازم-جو به شدت نا امن است .چه از لحاظ حرفه ای چه از لحاظ اخلاقی-به فریاد هنرمندان برسید-به غیر از مسائل طرح شده در همه مشاغل وقتی یک فرد به سن میانه سالی میرسد به عنوان یک انسان با تجربه با او برخورد می شود اما با بازیگران (به خصوص خانم ها)مثل یک وسیله از کار افتاده (از همه همکارانم عذر می خواهم) و گاها توهین آمیز چه کسی مسئول رسیدگی است؟چرا در مورد کسانی که باعث این جور مسایل هستند تحقیق نمی شود؟

هومان
يکشنبه 17 آذر 1387 - 8:32
0
موافقم مخالفم
 
هيچ كدام از مخالفان حرفه‌اي دوم خرداد، آن چيزي را نگفتند كه شما گفتيد

بالاخره یکی باید جلوی این دروغ گوییها و خود بزرگ بینیهای مجیدی رو بگیره. بابا آخه در جایی که کسایی مثل داریوش مهرجویی و دیگران با اونهمه سابقه درخشان هستند و کاری هم با کسی ندارند ، این آقا چطور به خودش اجازه میده که راجع به همه چی اظهار نظر کنه و همه رو قضاوت کنه. آدما وقتی حرف میزنن عیارشون معلوم میشه. متاسفم.

سینمای شما
يکشنبه 17 آذر 1387 - 8:39
2
موافقم مخالفم
 
هيچ كدام از مخالفان حرفه‌اي دوم خرداد، آن چيزي را نگفتند كه شما گفتيد

علی واقعا شرایط اجتماعی دوران خاتمی زحمت کشیدن برای مملکته یا اسکار رفتن .اسکار رفتن افتخار ایرانه والی نان شب برای مردم نیست

فرزاد
يکشنبه 17 آذر 1387 - 9:12
1
موافقم مخالفم
 
هيچ كدام از مخالفان حرفه‌اي دوم خرداد، آن چيزي را نگفتند كه شما گفتيد

علی آقا

درحوزه هنری با رفتن مخملباف بسته شد.

طرح این گونه مسائل سیاسی است وهدف هم تخریب

دوم خردادی هاست .

beatrice
يکشنبه 17 آذر 1387 - 9:15
-1
موافقم مخالفم
 
هيچ كدام از مخالفان حرفه‌اي دوم خرداد، آن چيزي را نگفتند كه شما گفتيد

واقعاً از آقای داد تشکر می کنم که از حیثیت آقای خاتمی دفاع کردند.

و شما دوست عزیز (علی) مثل اینکه یادتون رفته بهترین کارگردان های این مملکت که سالها فیلم نمی ساختند(بیضایی-تقوایی)فیلم هاشون رو در دوران خاتمی ساختن.من خودم شیفته فیلم های مجیدی هستم اما کاری که ایشون کردن متاٌسفانه حماقت بود.مثل کاری که پرویز پرستویی موقع انتخابات مجلس کردن.

سعید
يکشنبه 17 آذر 1387 - 9:32
-1
موافقم مخالفم
 
هيچ كدام از مخالفان حرفه‌اي دوم خرداد، آن چيزي را نگفتند كه شما گفتيد

سخنان منطقی و سنجیده ای است در کمال احترام هم بیان شده .پاسخ مجیدی را می طلبد. که فکر نمی کنم به این زودی ها پاسخ دهد.

علیرضا پارسی
يکشنبه 17 آذر 1387 - 9:47
0
موافقم مخالفم
 
هيچ كدام از مخالفان حرفه‌اي دوم خرداد، آن چيزي را نگفتند كه شما گفتيد

نظرات آقای داد کاملاً درست است. من نمیدونم چی شده آقای مجیدی از هر فرصتی برای حمله به دیگران استفاده میکنه. کلاً خیلی عصبانی و مخالف همه چی شدند. همه رو از دم تیغ میگذرونند فرقی هم براش نمیکنه. خیلی تناقض گویی میکنه و حق به جانب حرف میزنه. پشتش مثل اینکه گرمه گرمه


يکشنبه 17 آذر 1387 - 12:1
1
موافقم مخالفم
 
هيچ كدام از مخالفان حرفه‌اي دوم خرداد، آن چيزي را نگفتند كه شما گفتيد

یعنی آقای مجیدی واقعا الان متوجه شده که این سوال رو مطرح کرده وچرا زودتر هیچ صحبتی در این رابطه نکرده ؟!!! خیلی عجیبه !! امیدوارم دلیلش اون چیزی نباشه که به ذهنمون رسیده آقای مجیدی


يکشنبه 17 آذر 1387 - 12:25
1
موافقم مخالفم
 
هيچ كدام از مخالفان حرفه‌اي دوم خرداد، آن چيزي را نگفتند كه شما گفتيد

مهاجرانی تنها وزیر فرهنگ و ارشادی بود که واقعا خدمتهای ارزنده ای به هنر و فرهنگ کرد چون خودش آدمی باسواد و بافرهنگ و کاردا ن و بر خلاف اکثر کسانی که شایسته جایگاه و سمت خود نیستند مقام وزارت واقعا برازنده دانایی او بود

اميد
يکشنبه 17 آذر 1387 - 17:20
-1
موافقم مخالفم
 
هيچ كدام از مخالفان حرفه‌اي دوم خرداد، آن چيزي را نگفتند كه شما گفتيد

علي آقا اگه فيلمهاي اقاي مجيدي ميره براي اسكاربه خاطر مسايلي به غيراز كيفيت فيلمهاي ايشونهوگرنه درسالهايي كه فيلمهاي ايشون به اسكارمعرفي شده بايك نگاه به اسامي فيلمهاي اكران شده ميشه فيلمهايي به مراتب بهترپيداكرد.و من دقيقا منظورت ازاين كه هركدوم از فيلمهاش براي ايراني افتخارافرينه رونفهميدم ‘اگه منظورت جوايزبين الملليه كه خودايشون بارهافيلمهاي ايراني رومتهم به جشنواره پسندي كرده بودواين كه كارگردانهابراي بردن جايزه درجشنواره هاي خارجي فيلم ميسازندودرنتيجه جوايزجشنواره هاي خارجي روافتخارآميزنميدونست.به نظرمن سينماگري كه تااين حد نسبت به حرفه اش نامهربانه مسلما چنانچه فيلمهايي با مضامين رقيق الاحساس هم بسازه فيلمهاش صادقانه نيست .

m.z
يکشنبه 17 آذر 1387 - 17:59
0
موافقم مخالفم
 
هيچ كدام از مخالفان حرفه‌اي دوم خرداد، آن چيزي را نگفتند كه شما گفتيد

به اعتراف اکثر سینما دوستان وسینماگران و فعالان در این عرصه در تنها دوره ای که به سینما بها داده شد زمان آقای داد بوده است و این چیزی نیست که ملودرام سازی چون مجیدی بتواند بر آن خدشه ای وارد سازد.

شهره
يکشنبه 17 آذر 1387 - 20:24
2
موافقم مخالفم
 
هيچ كدام از مخالفان حرفه‌اي دوم خرداد، آن چيزي را نگفتند كه شما گفتيد

مرسی آقای داد .مرسی از اصلاح طلبان که کامل کنار نکشیده اند.آقای مجیدی اگر بخواهید اسامی فیلمهای برجسته ی دوران ریاست جمهوری خاتمی را نام می بریم و شما هم فیلمهای برجسته ی این 3-4 سال را.می سنجیم دیگه!

علی تو واقعا این طور فکر میکنی؟واقعا مجیدی بیشتر زحمت کشیده یا یک حکومت که لا اقل 8 سال آزادی نسبی را به ما نشان داد.واااااااااااااای چه قدرم جایزه از اسکار این حواشیست!!!!!

kimiagar
يکشنبه 17 آذر 1387 - 20:35
0
موافقم مخالفم
 
هيچ كدام از مخالفان حرفه‌اي دوم خرداد، آن چيزي را نگفتند كه شما گفتيد

i love majidi...

i love you man..iove youuuuuuuuuuuuuuuuuuu

سحر
يکشنبه 17 آذر 1387 - 21:51
1
موافقم مخالفم
 
هيچ كدام از مخالفان حرفه‌اي دوم خرداد، آن چيزي را نگفتند كه شما گفتيد

همه میدونن که بهترین اتفاقا برای سینما تو دوره ی خاتمی بوده. کاملا با حرفای آقای داد موافقم. به نظر من مجیدی نه فیلم ساختن بلده نه حرف زدن.واقعا خودشم نمیفهمه چی میگه

مفسر
دوشنبه 18 آذر 1387 - 10:0
1
موافقم مخالفم
 
هيچ كدام از مخالفان حرفه‌اي دوم خرداد، آن چيزي را نگفتند كه شما گفتيد

فیلم ساز دولتی ما اقای مجیدی تبدیل به تریبون جناح مقابل دوم خرداد شده از ایشان می پرسم افول سینمای هنری و حضور جشنواه ایی سینما ما در کدام دوران مثل امروز است؟؟چرا ایشان به این روند اعتراض نمی کنند؟؟؟لطفا به انعکاس مصاحبه اقای مجیدی در سایت خبر گزاری فارس دقت بفرمایید.

یاسر
دوشنبه 18 آذر 1387 - 10:9
0
موافقم مخالفم
 
هيچ كدام از مخالفان حرفه‌اي دوم خرداد، آن چيزي را نگفتند كه شما گفتيد

با سلام... و شما علی آقا باید بهتون بگم که هر کسی با هر افتخاری چه کشوری و چه بین المللی حق نداره واقعیتهایی مثل اوج فعالیت سینمای اجتماعی و با دغدغه جامعه رو از کنارش بی توجه رد بشه. حتی آقای مجیدی که خیلی بهش علاقه داریم.

مجتبي گروسي+سينماتوگراف
دوشنبه 18 آذر 1387 - 19:2
-1
موافقم مخالفم
 
هيچ كدام از مخالفان حرفه‌اي دوم خرداد، آن چيزي را نگفتند كه شما گفتيد

براي اولين بار يك هنرمند مشور بين المللي همچون استاد مجيد مجيدي نه بعنوان يك سياستمدار بلكه يكي كه در گود فرهنگي اين مملكته وهمه نوع مديريت فرهنگي را از قبل انقلاب تاكنون ديده آمده واقعييت تهوع آور افتضاح فرهنگي كه دقيقآ كپي گري ناشيانه از هاليوود وسينماي پوچ غربي را در زمان دولت مثلآ فرهنگي خاتمي نقد ميكند بجاي تعمق در حرفهاي دلسوزانه اش با هوچي گري به او ترك تازي ميكنند! وجواب يك جمله اش را با طوماري از كلمات نامربوط با آن ميدهند! آيا عادي سازي بي حجابي برهنگي تبليغ سيگار -آنارشيگري سياسي-استفاده بيش از حداز كراوات نماد مسيحيت!!-و فيلمهائي با چنين نشانه هائي كه اكثريت مردم كشور مذهبي وملي گراي ما را از سينما فراري داد يعني پيشرفت فرهنگي براستي فكرش را بكنيد اگر وضعيت عوض نميشد ما الان شاهد ديدن چه تصاويري بجاي فيلم در سينماي كشورمان بوديم منصفانه بيائيم وبار ديگر كلاهمان را قاضي كنيم وبا مقايسه فيلمها در دودوره فعلي وخاتمي ببينيم به عنوان يك ايراني كدوم فيلمها را ميتوانيد با تمام اعضاي خانواده تان ببينيد؟ بطوري كه براي هيچ يك از اعضاي كوچك وبزرگ خانواده قسمتي از فيلمها بد آموزي نداشته باشد يا از ديدن آن احساس شرم نكند

دامون بهرنگ
دوشنبه 18 آذر 1387 - 20:28
0
موافقم مخالفم
 
هيچ كدام از مخالفان حرفه‌اي دوم خرداد، آن چيزي را نگفتند كه شما گفتيد

دلم برای سینمای نجیب ایران می سوزد.گویا مد روز است که هرکس از کنار سینما رد می شود باید یک لگدهم به پیکره نحیفش بزند!

بی انصافیست به خدا،کدام حوزه دیگر فرهنگ را سراغ دارید که این همه آدم متفکر هنرمند با سلیقه هاو دیدگاههایی کاملا متفاوت در آن فعال باشد.

مگر می شود به سینمایی که از یک طرف بیضایی بزرگ و در جهتی کاملا متفاوت کیارستمی خلاق را دارد تهمت ابتذال زد.

سینمایی که اینقدر سعه صدردارد که هم" حاج کاظمش" قهرمان میشود هم "علی سنتوریش" ،شایسته تشویق است نه لعن و نفرین و زخم زبان.

بی انصافیست به خدا،اینهمه شور و شعورامثال فرهادی و حقیقی و مازیار میریومیر کریمی و...را ندید.

از جان سینمایی که هزینه تولید 70 فیلمش در سال کمتراز هزینه 4 تیم بالای جدول لیگ برتری فوتبال است چه می خواهید؟

این سینمای عزیز نه شایسته تحقیر است نه توهین،محتاج همراهی است و تشویق و "یک بوس کوچولو".

نیاز
دوشنبه 18 آذر 1387 - 23:57
1
موافقم مخالفم
 
هيچ كدام از مخالفان حرفه‌اي دوم خرداد، آن چيزي را نگفتند كه شما گفتيد

اقای مجیدی ماموریت جدید مبارک!چی شده که دم انتخابات نطقتون باز شده اقا مجید؟/کم پیدا بودی این مدت .تازه از خواب پا شدی؟؟خیره اقا خیره.

مجتبي
سه‌شنبه 19 آذر 1387 - 19:6
1
موافقم مخالفم
 
هيچ كدام از مخالفان حرفه‌اي دوم خرداد، آن چيزي را نگفتند كه شما گفتيد

درود

آقاي مجيدي گويا فراموش كرده اند، در كدام زمان مثل زمان سيف الله داد يا مهاجراني كارگردانان توانستند فيلمهاي نقادانه ي مختلفي در مورد جامعه، سياست، جنگ و ... بسازند. يك فيلم مبتذل را آقاي مجيدي نام ببرند ما هم بدانيم. يا ابتذال آقاي مجيدي با ما فرق مي كند يا فيلمهايي كه ايشان در زمان دوران آقاي خاتمي ديده اند. در كدام زمان رغبت مردم براي سينما رفتن بيشتر بوده، يا شايد مردم در پي ابتذال هستند. اگر آن زمان ابتذال حكم فرما بود در حال حاضر سينماي ايران چگونه است؟ اگر با نيت خالص آقاي مجيدي صحبت مي كنند (كه البته در اين مورد مطمئن نيستم) لختي در مورد مشكلات سينماي امروز صحبت كنند، مگر اينكه سينماي ما در حال حاضر هيچ مشكلي نداشته باشد.

ارادتمند

مهر

گلدي
سه‌شنبه 19 آذر 1387 - 19:30
1
موافقم مخالفم
 
هيچ كدام از مخالفان حرفه‌اي دوم خرداد، آن چيزي را نگفتند كه شما گفتيد

سلام

اگر بحث ابتذال از ديدگته آقاي مجيدي شركت در مراسم اسكار از همه مبتذل تر.

فرهادی
چهارشنبه 20 آذر 1387 - 1:4
2
موافقم مخالفم
 
هيچ كدام از مخالفان حرفه‌اي دوم خرداد، آن چيزي را نگفتند كه شما گفتيد

ای مجیدی ای فرصت طلب ای بی انصاف ای نا عادل ای بند باز ای غوغا سالار ای ماهیگیر از اب گل الود اخه حیف تو نیست؟/ تو که کارگردان خوبی هستی تو که نون بازوی خودت رو می خوردی تو چرا به این روز افتادی؟؟ نکن اقا مجید چرا باید بهت بگن دولتی؟ تو ادم با هوشی هستی نزن این حرفا رو.

مهسا
چهارشنبه 20 آذر 1387 - 21:34
0
موافقم مخالفم
 
هيچ كدام از مخالفان حرفه‌اي دوم خرداد، آن چيزي را نگفتند كه شما گفتيد

جالبه که سینمای امریکا منحط و منحرف به حساب میاد اما موقعی که فیلم مجیدی نماینده ایران در اسکاره میشه افتخارآفرینی برای هر ایرانی!!!


پنجشنبه 21 آذر 1387 - 1:22
1
موافقم مخالفم
 
هيچ كدام از مخالفان حرفه‌اي دوم خرداد، آن چيزي را نگفتند كه شما گفتيد

جنابان مسولین سایت کار به این ندارم کدوم طرف و کدوم خطی هستین؟

اما با وجود این همه انتقاد ریز و درشتی که به دولت وقت میشه همه روشن فکر و آینده نگر معرفی میشن اما تا با عرض کلی ببخشید و احترامات یه سوال و انتقاد ازطرف یک انسان آزاد گفته بشه ...

یه نگاه به کامنت هایی که تایید میکنید بندازید.آزادی یی که ازش دم میزنید اینه که اگه کسی حرفی مخالف نظر شما داد ریا کار و دروغگو و تریبون دولت و نون به نرخ روزه؟

ضمن این که جمله ای که من در خبر های خود شما خوندم "چرا در زمان ایشان ابتذال رواج پیدا کرد بود" نه به گفته جناب داد چیزی جز ابتذال نصیب سینمای ما نشد .که واقعا هم چه نام باز تر شدن فضا چه نام آزادی بیشتر یا هر گول زنک دیگه ای بذارید سوال قابل تاملیه.

هر انسانی حق داره نظر خودش رو داشته باشه و به به زعم همین کارگردانان سینمای خودتان که تا عرصه برایشان تنگ میشود .با نامه سر گشاده و هر تریبون دیگری وا فریادا سر میدهند پس حق اعتراض هم محفوظه .

sososh
جمعه 22 آذر 1387 - 23:59
1
موافقم مخالفم
 
هيچ كدام از مخالفان حرفه‌اي دوم خرداد، آن چيزي را نگفتند كه شما گفتيد

آقای مجیدی شما فقط یک فیلم ساز هستید

نه یک فیلسوف مثا دکتر سروس

نه یک قهرمان و اصلاح طلب مثل خاتمی

نه یک مرد مثل داد

تو فقط یک فیلمساز هستی

اضافه کردن نظر جدید
:             
:        
:  
:       





             

استفاده از مطالب و عكس هاي سايت سينماي ما فقط با ذكر منبع مجاز است | عكس هاي سایت سینمای ما داراي كد اختصاصي ديجيتالي است

كليه حقوق و امتيازات اين سايت متعلق به گروه مطبوعاتي سينماي ما و شركت پويشگران اطلاع رساني تهران ما  است.

مجموعه سايت هاي ما : سينماي ما ، موسيقي ما، تئاترما ، دانش ما، خانواده ما ، تهران ما ، مشهد ما

 سينماي ما : صفحه اصلي :: اخبار :: سينماي جهان :: نقد فيلم :: جشنواره فيلم فجر :: گالري عكس :: سينما در سايت هاي ديگر :: موسسه هاي سينمايي :: تبليغات :: ارتباط با ما
Powered by Tehranema Co. | Copyright 2005-2009, cinemaema.com
Page created in 1.12984490395 seconds.