سينمای ما - ما همه در حال مردن هستيم (نگاهي به فيلم ما همه خوبيم)
سه‌شنبه 20 بهمن 1388 - 19:59

I نظرسنجی I

بهترین فیلم جشنواره 28 را انتخاب کنید




سينماي جهان
من تسلیم شده‌ام
همه چیز با فیلمنامه آغاز می‌شود و به پایان می‌رسد
جورج كلوني این بار واقعا روانه بيمارستان شد
مریل استریپ امسال هم گزینه اصلی اسکار است
جیم شرایدن برای فیلم تازه‌اش دنیل کریگ را انتخاب کرد
سایت‌اند ساند 50 فیلمساز نامتعارف سینما را معرفی كرد
معرفی کامل فیلم «جی آی جو: ظهور کبرا» - حامد مظفری
سال‌هایِ از دست رفته (یادداشت گِئورگ ویلیامسون بر فیلم «تابستان» ترجمه پیمان جوادی)
گفتگویی با استاد ژاپنی انیمیشن جهان به بهانه نمایش فیلم تازه‌اش
قسمت‌های پنجم و ششم «اسپایدرمن» را نویسنده «زودیاک» می‌نویسد
فرار بزرگ (یادداشت برایان لوری –ورایتی- بر مجموعه تلویزیونی «فرار از زندان: فصل اول» ترجمه پیمان جوادی)
معرفی کامل «آدم‌های بامزه» - حامد مظفری


استشهادي براي خدا


  (36 رأي)

گارگردان :
علیرضا امینی
ماجراهای اینترنتی


  (22 رأي)

گارگردان :
حسین قناعت
تنها دوبار زندگی می‌کنیم


  (137 رأي)

گارگردان :
بهنام بهزادی
صداها


  (93 رأي)

گارگردان :
فرزاد موتمن
محاكمه در خيابان


  (322 رأي)

گارگردان :
مسعود کیمیایی
آقای هفت رنگ


  (71 رأي)

گارگردان :
شهرام شاه حسینی
نیش و زنبور


  (100 رأي)

گارگردان :
حميدرضا صلاحمند
کتاب قانون


  (350 رأي)

گارگردان :
مازیار میری
دو خواهر


  (1343 رأي)

گارگردان :
محمد بانکی



ما همه در حال مردن هستيم (نگاهي به فيلم ما همه خوبيم)
ما همه در حال مردن هستيم (نگاهي به فيلم ما همه خوبيم)


يك پيغام، يك پيغام آ ور ناشناس، يك عكس، از يك عزيزى واقعى در يك دنياى نامعلوم ولى دور. چنين آغاز مى شود فيلمى نزديك به حرف هاى هر روز ملتى گمشده كه نهايت آرزويش ديدارى از دبى و يا استانبول است.
بيژن ميرباقرى حديث دردى واقعى را آرام آرام مى گشايد. فردى در منزل خانواده اى را كه عزيزى در خارج دارد مى زند. پيغام اين است: براى فرزندتان يك video بگيريد كه من در بازگشت با خود ببرم. قبل از حركت با شما تماس مى گيرم. اين هم عكسى از پسرتان. خداحافظ.
و خانواده خوشحال از اين خبر. از اين يك خبر فرياد پيروزى و شادى سر مى دهد و تك تك افراد خانواده خود را در باطن آماده چنين پيغام تصويرى مى كنند. مادر، پدر، خواهر، برادر، زن برادر، پدربزرگ و فرزند از يادگار مانده برادر. و ديگر مسائل همسايه و ديگر كار خواهر، عشق برادر به دختر همسايه و ديگر نگرانى مادر از درد پدر و ديگر مدرسه دختر برادرى كه شايد نبود.
بيژن ميرباقرى با استفاده از تكنيك هاى ساده ولى پر اثر پس از پيغام آور، در پناه مادر و از ديدگاه او وارد دل تماشاچى مى شود.
مادر بايد نشان دهد كه ما در اين خانواده پر از مسائل، خوبيم. اين اصل اول در مادر و آن هم مادر ايرانى، يعنى محافظت از همه، يعنى رفتارى بالاتر از غريزه محافظت، يعنى پنهان كردن درد. دردى درونى و واقعى از روزگار، از تنگناى بودن براى يك لقمه نان، براى بودن اجبارى در زمان در مكانى نه چندان سالم. و خواهر، با طغيان درونى و مسائل روزمره بودن كه همه ناسالم و بوى صابون مانده مى دهند به مادر مى فهماند كه كافى است. نبايد تصوير گرفت، نبايد فرستاد و نبايد اين زشت را زيبا جلوه داد. او هرگز تن در نمى دهد و زشت را زشت جلوه مى دهد.
و پدر با معرض خود در جنگ آماده ديدار و حرف براى فرزندى كه شايد خلف نبود و بايد بگويد: تشكر از پول ولى زندگى آنقدرها هم كه فكر مى كنيم، در اينجا زيبا نيست. وقتى او كت خود را مى پوشد كه به جلو دوربين برود، ميرباقرى سعى دارد، انسانى را نشان دهد كه درمانده است. پدرى كه پشيمان از رفتار فرزندى است كه مسئول به وجودآمدن او بوده، او از زبان يك پدر، يك پدر ايرانى حرف خوب و آخرش را مى زند. ميرباقرى را اينجا بايد تحسين كرد.
و زن برادر، تنها در مقابل دوربين فلزى كوچك. حرف هاى ناتمام، پر از درد براى فردى كه رفته به دنبال روياى دبى و ديار خوب دور.
و مادر با شام زيبا، سفره پر، رنگارنگ، مثل عيد نوروز. قرمه سبزى، سالاد، نان و... و... پسرم ما همه خوبيم. پسرم ما در حال مردن هستيم. پسرم زندگى سرد و سيه چون ننگه، پسرم ما همه خوبيم و اين هم النگوهايم و اين هم آخر پول هايم. پسرم ما همه خوبيم.
و برادر كه حرفش را ميرباقرى به عنوان يك كارگردان تازه ولى پر، شاعرانه در آخر كار، قبل از فرستادن video در تكرار براى ارسال مى بينم.
برادر كارى كن كه منم بيام. هر جهنمى كه هستى برام مطرح نيست. ديگر از اين بدتر نميشه. تو را به خدا كارى كن كه من هم بيام. براى اينكه ما واقعاً همه خوبيم ولى نه به معناى خوبيم ولى در اينجا، بلكه ما اصولاً آدم هاى خوبى بوديم و هستم و حالمان...
بيژن ميرباقرى از وسايل ساده استفاده بيش برده است. video را روى آوردن كامل به صورت video مى بينم و بازى ها را نتايج زحمت زياد او در رابطه با عوامل و رابطه عوامل با داستان. داستانى كه واقعيت دردناك امروز ايران را مى رساند. ايرانى كه مريض است ولى خوب!
ميرباقرى كارش در رابطه با عوامل و تكنيك را مى توان شاهكار سينماى ساده و مردمى ايران دانست.
چطور مى توان احساسات درونى را روى دوربين آورد. مسائل داخلى خانوادگى را چطور مى توان در برخورد با يك مسئله به يك فرد در خانواده حل كرد. زخم عميق است و درد قطعاً غيرقابل درمان. مشكل اجتماعى جهان سوم، مهاجرت براى بهتر زيستن به خاطر مشكلات مصنوعى خلق شده داخلى، مهاجرت بدون هدف، مهاجرت با خطر.
در پشت عكس هيچ چيزى جز آب و چند علف هرز اثر ديگرى كه نشان دهد كجا هستيم ديده نمى شود. پدر متوجه مى شود ولى آيا اين مهم است كه فرزند كجاست. پيام آور هم ديگر معلوم نيست به كجا رفته. خانواده او هم از ايشان خبرى ندارند. اجتماع بى خبر است. ما همه خوابيم و يا ما همه خوبيم، يك درد اجتماعى است كه ميرباقرى در لحظه حساس و يك لحظه خاص تاريخ مملكت، مملكتى با تاريخى شكوفا در سال هاى بسيار دور به آن مى پردازد و موفق هم مى شود.
مهاجرت، فرار، درد، خانواده و باز هم درد. ميرباقرى به عنوان يك كارگردان نسل جديد، يك كار امروز را كه درد اين اجتماع است به صحنه مى آورد.
بازيگران شاهكار كردند. هر كس به عالى ترين راه درد را به جعبه فلزى video بيان كرد. با ميرباقرى، كارگردان راه نوينى را در سينما بايد جست. او بيان درد ناگفتنى است.

نويسنده: پروفسور يدالله داج
دوشنبه,14 فروردین 1385 - 12:40:20

اين مطلب را براي يک دوست بفرستيد صفحه مناسب براي چاپگر
آرشيو

نظرات

اضافه کردن نظر جدید
:             
:        
:  
:       





             

استفاده از مطالب و عكس هاي سايت سينماي ما فقط با ذكر منبع مجاز است | عكس هاي سایت سینمای ما داراي كد اختصاصي ديجيتالي است

كليه حقوق و امتيازات اين سايت متعلق به گروه مطبوعاتي سينماي ما و شركت پويشگران اطلاع رساني تهران ما  است.

مجموعه سايت هاي ما : سينماي ما ، موسيقي ما، تئاترما ، دانش ما، خانواده ما ، تهران ما ، مشهد ما

 سينماي ما : صفحه اصلي :: اخبار :: سينماي جهان :: نقد فيلم :: جشنواره فيلم فجر :: گالري عكس :: سينما در سايت هاي ديگر :: موسسه هاي سينمايي :: تبليغات :: ارتباط با ما
Powered by Tehranema Co. | Copyright 2005-2009, cinemaema.com
Page created in 0.967864990234 seconds.