| |
سینمای ما- حذف روز ملي سينما از تقويم رسمي كشور در ادامه هجمه عجيبي كه اين روزها به سينماي ايران وارد ميشود، موضوعي مهم و اعتباري و حركتي براي تضعيف حيثيت فرهنگي و اهميت ملي اين رسانه هنري و فرهنگي موفق ايران است. همه رسانهها از جناحها و ديدگاههاي مختلف به اين اتفاق ناخوشايند واكنش نشان دادند. گزارش جامع يك رسانه اصولگرا را از اين ماجرا و حواشي آن بخوانيد:
سینما ؛ روزی برای هیچ کس!
سعید کوشافر: این روزها خبری در رسانهها منتشر شده که تعجب همه هنرمندان وبویژه سینماگران و دست اندرکاران این حرفه را برانگیخت؛ حذف روز ملی سینما از تقویم رسمی کشور. این درحالی است که اکنون به گفته بسیاری از کارشناسان، کشور ما بیش ازآنکه نگرانی بابت جنگهای فیزیکی داشته باشد، در جبهه فرهنگی مورد هجمه قرار گرفته و یکی از اصلیترین عناصر این جبهه که از سوی دشمنان ایران و اسلام هدایت میشود، ابزاری به نام سینما است.
درعین حال درکشور ما این ابزار مهم، به شیوههای گوناگون مورد بیمهری وبی توجهی قرار گرفته و به همین خاطر هر گز نتوانسته نقش جدی خود را درمقابله با تهاجم فرهنگی دشمنان به انجام رساند وعملا دراین وادی ضربههای جدی از دشمنان خوردهایم، اگر این ضربهها را از سوی دشمن یک عکس العمل عادی بدانیم، حرکت نیروهای خودی برای ضربه زدن به سینما هیچ توجیهی نخواهد داشت، که در آخرین مانور آنها میتوان حذف روز ملی سینما از تقویمها را مشاهده کرد.
اگر چه بنا به گزارش خبرنگار ما مناسبت روز سینما در سال جاری به بخش ضمائم تقویم رسمی منتقل و درج آن در تقویمها، اختیاری شده است اما اعضای شورای فرهنگ عمومی، ضمن اظهار بیاطلاعی، ارایه پاسخ درباره این تصمیم گیری را به بررسیهای بعدی حواله دادند. این درحالی است که بنا بر اعلام برخی اعضا این اتفاق جدیدی نیست و مناسبت یادشده از دو سال پیش به قسمت ضمائم منتقل شده است.
درهمین راستا پیگیری خبرنگار ایسنا نشان داد که در تقویم رسمی اعلام شده از سوی شورای فرهنگ عمومی در سال ۹۰ روز سینما مناسبت درنظر گرفته شده برای تاریخ ۲۱ شهریور بوده و درنتیجه میتوان نتیجه گرفت که این مناسبت از ۲ سال قبل تغییر وضعیت نشده اما در تقویم رسمی سال ۹۱ روز سینما به همراه مناسبتهای دیگری چون: روز جهانی جهانگردی، دریانوردی، ناشنوایان، سالمندان، کودک، پست، استاندارد، غذا، صادرات، مبارزه با ایدز، معلولان، بیمه و... و برخی مناسبتهای مذهبی و مناسبتهای مربوط به انقلاب اسلامی، به بخش ضمائم منتقل شده که درنتیجه، درج آن در تقویمها الزامی نبوده، اما بلامانع است.
*** دلیل حذف روز ملی سینما اعلام شد درهمین راستا، دبیر شورای فرهنگ عمومی درباره حذف روز سینما از تقویم گفته که تقویم رسمی ما بیش از حد شلوغ شده بود و برای همین باید برخی مناسبتها را حذف و برخی را نیز به ضمایم منتقل میکردیم. روز سینما هم از جمله مواردی بود که به بخش ضمایم منتقل شد.
منصور واعظی دبیر شورای فرهنگ عمومی میگوید: «اول باید بگویم رسانههایی که ادعا کردهاند حذف روز ملی سینما از تقویمها از امسال صورت پذیرفته اشتباه میکنند چون اولا این روز از تقویم حذف نشده بلکه از صفحات اصلی تقویم به ضمایم انتقال یافته و ثانیا امسال دومین سالی است که این امر اجرایی میشود.»
واعطی ادامه میدهد: «اولین بار در مردادماه ۸۹ در جلسهای که درباره حذف برخی مناسبتها از تقویم صورت گرفته بود در این باره شور کردیم و در نهایت مقرر شد که برخی مناسبتها را حذف و برخی را نیز به ضمایم منتقل کنیم. در این راستا روز سینما را هم به بخش ضمایم منتقل کردیم.»
وقتی از واعظی درباره دلیل انتقال روز سینما به ضمایم پرسیدیم میگوید: «به هر حال تقویم رسمی ما بیش از حد شلوغ شده بود و برای همین باید برخی مناسبتها را حذف و برخی را نیز به ضمایم منتقل میکردیم! روز سینما هم از جمله مواردی بود که به بخش ضمایم منتقل شد.»
واعظی افزود: «این را هم بگویم که ما در تقویم چیزی به نام روز ملی سینما نداشتهایم و فقط روزی به نام سینما داشتیم که آن هم به ضمایم منتقل شد.»
واعظی این نکته را هم افزود که همچنان در ذکر روز ۲۱ شهریور به عنوان روز سینما در تقویمها مانعی وجود ندارد. وی میگوید: «اینکه روز سینما را به ضمیمه منتقل کردهایم مانع این نمیشود که ناشران تقویم نتوانند آن را در داخل تقویم ذکر کنند یعنی ناشران تقویم همچنان میتوانند روز سینما را داخل تقویم بیاورند.»
***شمقدری چه میگوید انگار همین دیروز بود، پارسال که معاون امور سینمایی عنوان کرد که به دلیل سخن تاریخی امام خمینی بنیانگذار انقلاب اسلامی درباره سینما در روز ۱۲ بهمن، حق این است که ۱۲ بهمن را روز ملی سینما نامگذاری کنیم.
معاون امور سینمایی که طی یک سخنرانی در گچساران مطالبی را در خصوص اوضاع روز سینمای ایران عنوان میکرد، در خلاص صحبتهای در این راستا که برای روز ملی سینما باید بهدنبال یک شأنیت تاریخی بود، اظهار داشت: امام خمینی (ره) رهبر کبیر انقلاب اسلامی در روز ۱۲ بهمن و در بدو حضورشان در ایران، در بهشت زهرا (س) جملهای تاریخی درباره سینما دارند که مسیر سینمای ما را تبیین کرد. وی افزود: امام خمینی (ره) در آن روز تاریخی فرمودند که «ما با سینما مخالف نیستیم، با فحشا مخالفیم» و به همین دلیل حق این است که برای اینکه ۱۲ بهمن سرمشق سینمای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی را به اهالی سینما یادآوری کند، روز سینما باشد. درعین حال همین اقای جواد شمقدری در خصوص حذف روز ملی سینما از تقویم فقط به این نکته اکتفا کرد که گروهی درحال بررسی این موضوع هستند. رئیس سازمان سینمایی در گفتوگویی کوتاه، با بیان اینکه پیگیر این مساله هستیم، تصریح کرد: درج روز ملی سینما در تقویم اگر فرایند قانونیاش را طی کرده باشد، کسی نمیتواند آن را حذف کند اما احتمال میدهم مراحل ثبت آن کامل طی نشده باشد.
***نباید حذف شود
درهمین راستا علیرضا رییسیان نیز گفت: روز ملی سینما روز همه سینماگران و روز یادآوری همه افتخارات و تلاش دست اندرکاران سینما است و نباید از تقویم حذف شود. این کارگردان با بیان اینکه روز ملی سینما به خانه سینما هیچ ربطی ندارد، خاطرنشان کرد: علت حذف این روز را از تقویم نمیدانم. مانند این است که حفاظت محیط زیست کارش را خوب انجام ندهد، بعد بیایند روز محیط زیست را از تقویم حذف کنند و یا مناسبتهای دیگر، این کار خوبی نیست. وی افزود: امیدوارم دست اندرکاران سینما تلاش کنند و در روز ۲۱ شهریور عنوان روز ملی سینما مراسمی برگزار کنند تا نهال سینمای ایران که امروز مورد هجوم از هر طرف است، تقویت شود و همبستگیای میان بچههای سینما ایجاد شود.
***پیگیری میکنم
یک عضو شورای عالی سینما هم دراین راستا گفت: از حذف روز ملی سینما از تقویمها متاسف هستم و قطعا این موضوع را پیگیری خواهم کرد. احمد نجفی اظهار کرد: روز ملی سینما، روز شادی سینما و روز یادآوری زحمات بچههای سینما است و نباید از تقویم حذف شود. وی افزود: سینما افتخاری برای ایران است و این روز به یاد عدهای میاندازد که سینما وجود دارد. اما متاسفانه این روزها همه بلاها را سر سینما میآورند و ظاهرا تنها این روز جایش در تقویم اضافه بوده است که حذف آن بسیار باعث تاسف است. نجفی تاکید کرد: من قطعا پیگیری خواهم کرد تا به این موضوع رسیدگی شود.
|