| |
سينماي ما- سينماي ما- نشست نقد و بررسی برنامه تلویزیونی نود با حضور عادل فردوسیپور مجری و تهیهکننده این برنامه، امیر حاج رضایی کارشناس فوتبال، حسام الدین آشنا استاد دانشگاه امام صادق، حسین پاینده عضو هیأت علمی دانشگاه طباطبایی، حسین آقازمانی مدیر گروه ورزش شبکه سه، عبدالله گیویان استاد دانشکده صدا و سیما، غلامحسین شعبانی مدیر مسئول دنیای ورزش، برنامهسازان و اهالی رسانه در ساختمان سیما برگزار شد.
عادل فردوسی پور در ابتدای سخنان خود با بیان اینکه ترجیح میدهد بعد از نقدها حرف بزند، گفت: آیتم جالبی دیدیم که حرفی که میخواستم بزنم را مردم در آن گفتند. حالا 13 سال از تاسیس برنامه 90 گذشته و وارد چهاردهمین سال آن شدهایم. مرداد 78 وقتی برنامه کلید خورد جوان 25 سالهای بودم. گرچه اکنون برنامه ما با آن سالها قابل مقایسه نیست اما کار ما نیز مثل هر اثر دیگری باید نقد شود.
وی ایده اولیه این برنامه را علاقمندی به فوتبال و کم اطلاعی از آنچه که در فوتبال شهرستانها میگذرد معرفی کرد و گفت: آن سال نسخهای از برنامه انگلیسی match of todayبه دست ما رسید و بعد از دیدن آن کارمان را آغاز کردیم.
ورود به سیاست اجتناب ناپذیر است
عادل فردوسی پور با بیان اینکه در سال 78 تابع هدف این چنینی برای خود رسم نکرده بوده ، اظهار کرد: فکر نمیکردم به اینجا برسیم اما در رویاهایم همیشه دوست داشتم برنامه دیده شود و مردم با آن ارتباط برقرار کنند از طرفی از ابتدا علاقه نداشتم وارد مسایل سیاسی شوم اما ورود سیاسیون به ورزش مثل دخالت نمایندگان مجلس در یک موضوع ورزشی پرداخت ما به سیاست در برنامه را اجتناب ناپذیر میکند و الا هیچ علاقهای به سیاست نداشتم، ندارم و نخواهم داشت. در تمام دنیا از محدودیت فوتبال سوءاستفاده، حسن استفاده و در کل استفاده میشود.
در ادامه این مراسم که با 45 دقیقه تأخیر آغاز شده بود، کلیپی پخش شد که شامل نظرسنجی از مردم درباره برنامه "نود" مقابل فرهنگسرای رسانه و بخشهایی از این برنامه بود.
"نود" به هیچ کس باج نمیدهد
فردوسی پور با اشاره به سخنان مطرح شده در نشست گفت: استاد پاینده بهتر از من از برنامه تعریف کرد البته مردم در کوچه و بازار همواره ارادت خود را نشان می دهند اما اینکه قشر تحصیل کرده این گونه حرف بزند جای مباهات دارد. وظیفه رسانه بازتاب واقعیتها است. با این حال ممکن است کسی در برنامه پرده دریهایی کند اما من نمیتوانم صحبت های شخصی را سانسور کنم و چگونگی برخورد در یک برنامه زنده به مهمانان بر میگردد. با این حال 90 موفق شد میزان نقدپذیری مسئولین را بالا ببرد و باعث شود مسئولان مردم را در جایگاهی بینند که باید به آنها پاسخ دهند. فردوسی پور با اظهار موافقت نسبت به حرفهای شعبانی گفت: بهترین برنامه های 90 معمولا در تعطیلی لیگ روی آنتن رفته و ما می توانیم در این زمانها بدون داشتن دغدغه لیگ برنامه های بهتری داشته باشیم. از یک برنامه تلویزیونی باید در حد خودش انتظار داشته باشیم اینکه توقع برود 90 تمام مشکلات فوتبال را حل کند انتظار گزافی است. ما سعی می کنیم از جامعه شناسان و روانشناسان شناخته شده استفاده کنیم و نگذاریم در برنامه مونولوگ حاکم باشد.
وی افزود: در این 600 برنامه هم کمتر پیش آمده کارشناس غیر مربوطی دعوت کنیم اما در یک برنامه خاص دقایقی مانده به شروع برنامه جامعه شناسان ترجیح دادند درباره موضوعی که باعث التهاب جامعه شده بود صحبت نکنند. درباره پیامک های مردمی نیز به ندرت پیش آمده از آنها بپرسیم مایلند چه کسی رئیس فدراسیون شود اما مردم حق دارند عملکرد افراد را بعد از یک سال فعالیت بررسی کنند.
دوست ندارم قهرمان باشم
این تهیه و مجری تصریح کرد: من دوست ندارم قهرمان باشم بلکه همواره می خواهم خودم باشم و خودم بمانم. نهایت آرزویم این است درباره پیگیری یک موضوع در برنامه های بعدی نیز باید بگویم وقتی مسئولان حاضر به پاسخگویی درباره موضوع نمی شوند ما نمی توانیم همان بحث را در برنامه بعدی با آب و تاب و هیجان دنبال کنیم. مثل ماجرای اخراج علی دایی که هیچ کس نمی گفت اصل قضیه چه بوده است. هم تهدید هم تحدید...
فردوسی پور نیز ادامه داد: تلاش دارم در مناظره ها از افراد شناخته شده استفاده کنم اما هتاکی و پرده دری هایی می شود که شاید ممکن نباشد برنامه زنده آن را کنترل کنیم و مشکل از خود آن طرف است. با این حال من هم در برنامه تهدید شده ام و هم تحدید.
وی درباره شایعاتی که پیرامون مصونیت همیشگی برنامه 90 وجود دارد، گفت: به ضرس قاطع می گویم خدای بزرگ و مردم و دوستان تنها حامی من هستند و من هیچ فامیلی ندارم. پدرم مهندس برق بازنشسته و مادرم دبیر آموزش و پرورش بازنشسته است. من از مردم انرژی مثبت می گیرم و به لطفی که خدا در حقم داشته همواره در تلاشم تحت تاثیر هیاهوها قرار نگیرم و خودم بمانم.
مجری برنامه 90 ادامه داد: گاهی کارشناسان داوری در برنامه حاضر می شوند که مناسباتی با دیگران دارند و از آنها حمایت می کنند. با این حال این بخش از برنامه تنها 10 دقیقه از 3 ساعت مدت برنامه است اما باید بگویم افراد کمی در این زمینه داریم که بی طرف و خوش بیان باشند.
فردوسی پور با بیان اینکه مردم شهرهای مختلف در این برنامه دیده می شوند اظهار کرد: دوربین 90 از دورافتاده ترین شهرهایی که حتی اسمشان هم نشنیده ایم گزارش تهیه می کند و از این شهرها برای ما عکس و ایمیل می آید و مردم مطالباتشان می خواهند اما برخی صرفا نیمه خالی لیوان را می بینند در حالی که ما مشکل ورزشکاری را منعکس کردیم و به سرعت یک فرد خیر او را کمک کرد و از پیرزن و پیرمرد تا دختر جوان و هر فرد در طیف های مختلف حتی اساتید دانشگاه با برنامه ارتباط برقرار می کنند و این کار ما را سخت می کند. اینکه 95 درصد سال گذشته از برنامه ما راضی بودند ما را برای رسیدن به 96 درصد به تلاش بسیاری وا می دارد.
فردوسی پور ادامه داد: شنبه، یکشنبه و دوشنبهها در تدارک برنامه هستم و سه شنبه، چهارشنبه و پنجشنبهها هم درگیر بازتابهای آن میشوم. تلاش همیشگی من بهتر شدن برنامه است و برای نظرات مردم گوش شنوایی دارم. ما در نود این هدف را دنبال میکنیم که کمک کنیم افراد آستانه تحمل خود را بالا ببرند و ما نیز آزادانه بتوانیم نسبت به هر کس در هر مقامی نقد منصفانه داشته باشیم
حرفهاي كارشناسان حاضر در مراسم درباره «نود» و عادل فردوسيپور را در لينك زير بخوانيد: http://www.cinemaema.com/index.php?module=pagesetter&func=pubedit&tid=26&id=9300&action=edit
عكسها از ابوالفضل سلمانزاده
|