مأموريت «شوراي عالي تهيه‌كنندگان» تمام شده است : حرف‌های تازه نایب رئیس اتحادیه تهیه‌کنندگان و تهیه کننده «اخراجی‌ها2»؛ :: سينمای ما :: پايگاه خبری - تحليلی سينمای ايران :: Iranian Movie News & Information
چهارشنبه 19 فروردين 1388 - 12:10
module-htmlpages-display-pid-97.html

• احمد احمدی در نامه‌ای به سایت «سینمای ما» درباره شایعه اخراج‌اش از سریال ماه عسل توضیح داد؛ / انصراف نه اخراج      • به سالگرد شهید آوینی نزدیک می‌شویم؛ / 1-عناوین فیلم‌های جشنواره مستند شهید آوینی، 2- بزرگداشت «شهيدآويني» در 20 فروردين و 3- محمدتقی فهیم: شهید آوینی با گرایشات متحجرانه و لیبرالیستی در سینما مبارزه می‌کرد      • پخش این سریال در روزهای زوج هفته ادامه دارد؛ / برزو ارجمند چند ترانه برای «اشک‌ها و لبخندها» اجرا کرده است      • قلعه‌نوعی هم درباره «مرد دو هزار چهره» اظهار نظر کرد؛ / لذت بردم      • «دا» در نه ماه سی و د و بار تجدید چاپ شده است؛ / داریوش مهرجویی هم تمایل‌اش را به ساخت فیلمی بر اساس این رمان دفاع مقدس اعلام کرد      




                       



حرف‌های تازه نایب رئیس اتحادیه تهیه‌کنندگان و تهیه کننده «اخراجی‌ها2»؛
مأموريت «شوراي عالي تهيه‌كنندگان» تمام شده است

سینمای ما - نايب‌رئيس اتحاديه تهيه‌كنندگان گفت: از نظر اتحاديه ماموريت شوراي‌عالي تمام شده است براي دوره جديد شوراي مركزي اتحاديه مي‌تواند تصميم بگيرد كه آيا همان افراد قبلي به عنوان نماينده مجددا معرفي شوند و يا افراد ديگري و به همين از نظر ما «شواري عالي تهيه كنندگان» وجاهت قانوني ندارد.

نايب رئيس اتحاديه تهيه كنندگان سينماي ايران در گفت‌وگوي تفصيلي با خبرنگار سينمايي فارس با اشاره اصرار اتحاديه منبي بر برگزاري انتخابات مجدد شوراي عالي گفت:متاسفانه در بين تهيه‌كنندگان وقتي اختلاف شروع مي‌شود كه برخي دنبال منافع خود هستند و وقتي بحث منافع مي‌شود، عده‌اي به‌دنبال اين موضوع هستند كه سهم بيشتري را از اين منافع ببرند.
وي افزود:اما كار صنفي و اتحاديه تهيه‌كنندگان از همان بدو امر كه قبل‌تر از خانه سينما هم تشكيل شد همه برنامه‌ريزي‌هايش بحث كار صنفي بود و همراهي كردن و حتي سودرساندن به اعضاي صنف بود و تمام تلاشش هم اين بود كه اين همراهي و همگرايي بين اعضاي اتحاديه و تهيه كنندكان برقرار باشد.
اين تهيه كننده سينماي ايران ادامه داد:به هرحال در هر دوره‌اي اختلافات خيلي جزئي پيش مي‌آمد كه با چند جلسه و صحبت اين اختلافات رفع مي‌شد و همه تلاش مي‌كردند كه صنف تهيه‌كنندگي با يك اقتدار و ويژگي خاص تهيه‌كنندگي، بتواند به حركت خود ادامه دهد.
عضو شوراي مركزي اتحاديه تهيه كنندگان تصريح كرد: اما آن چيزي كه خيلي براي ما مهم بود، اين بود كه يك دوره‌اي به آن رسيديم كه برخي از اعضا احساس كردند كه در اين سهم‌خواهي‏، به نوعي دارند كنار مي‌روند و در نتيجه، نگران شدند و تلاش كردند تا در كنار اتحاديه گروه‌هايي را تشكيل دهند.
وي تأكيد كرد: حقيقتا ما هم خيلي تلاش كرديم تا اين اتفاق نيفتد‏، يعني احساس ما اين بود كه اگر همه در يك اتحاديه جمع شوند به نفع همه خواهد بود. اما برخي از تهيه‌كنندگان احساس كردند كه اگر خودشان مستقلا يك كانون يا مجمعي را تشكيل دهند مي‌توانند از بحث تهيه‌كنندگي بيشتر سهم‌خواهي كنند.
كاسه‌ساز خاطرنشان كرد: اينگونه شد كه دو گروه به نام كانون تهيه‌كنندگان و مجمع تهيه‌كنندگان تشكيل شد كه مجمع بحث تهيه‌كننده و كارگردان بود كه كانون كارگردانان ‏ًَُ‎ٌَّْْ‎‎ًٌٌٌَُُُِْْ‎‎‎‎علم آن را بلند كرد. بحث كانون هم اين بود كه عده‌اي گفتند ما مستقلا مي‌خواهيم تهيه‌كننده باشيم و اينها در واقع بهانه‌اي بود براي اينكه شاخك‌هاي مختلفي از اتحاديه بيرون بزنند.
وي با اشاره به اين كه اين مورد به نوعي مقدمه‌اي هم براي تشكيل اتحاديه پخش كنندگان فيلم شد ادامه داد: البته آن در اساسنامه خانه سينما هم پيش‌بيني شده بود كه پخش كنندگان بايد جدا شوند اما به طور كلي وقتي اين حركات انجام شد، متأسفانه مسئولان سينمايي هم اين جريان را حمايت كردند در حالي كه تصور اين بود كه اگر واقعا دخالت نمي‌كردند در اين امور خود اعضاي اتحاديه مي‌توانستند با هم كنار بيايند و زير يك پرچم باشند.
تهيه كننده فيلم ركورد شكن «اخراجي‌ها2» در ادامه بيان داشت:اما وقتي آن دو گروه احساس كردند كه مي‌توانند از حمايت ارشاد و معاونت سينمايي برخوردار شوند، اين آش را خيلي بيشتر به هم زدند تا سود‌دهي بيشتري داشته باشند و اين، منجر شد به اين كه شوراي‌عالي تشكيل شود و اين شوراي عالي طرح مسئولين معاونت سينمايي ارشاد بود كه سه گروه در زير يك چتر واحد كه همان شوراي عالي تهيه‌كنندگان است، قرار بگيرند.
وي خاطرنشان كرد: البته در روزهاي اول ما واقعا خوش‌بين بوديم كه همه اعضا البته با سه سليقه مختلف زير يك چتر قرار مي‌گيرند اما وقتي كه جلسات شروع شد متاسفانه اين حركت رو به جلوي تهيه‌كنندگان به شدت عقب رفت. يعني اختلافات بيشترشد و مسايل شخصي بين افراد خيلي بيرون زد در نتيجه كوچك‌ترين حركتي هم به نفع تهيه‌كنندكان انجام نشد و دائما به دنبال سياسي كاري بود و اصلا بحث‌هاي خيلي خاله پيرزنك بازي در شوراي عالي مطرح شد كه در نهايت بسيار به ضرر تهيه‌كنندگان تمام شد به اين جهت كه ما نمي‌توانستيم در شوراي عالي توافق كنيم كه يك نماينده را مثلا به خانه سينما بفرستيم و عملا خانه سينما بدون نماينده شد.
كاسه ساز ادامه داد: متاسفانه در اين شرايط نمي‌توانستيم نماينده به شوراي سياست‌گذاري معاونت سينمايي بفرستيم، به دليل اين كه توافق نمي‌كرديم و آن كرسي هميشه خالي بود و از اين جهت شوراي عالي به ضرر تهيه‌كنندگان عمل كرد.
نايب رئيس اتحاديه تهيه كنندگان سينماي ايران تصريح كرد:نهايتا طبق قرار،بعد از شش ماه بايد اعضاي جديد معرفي مي‌شدند و بعد از اين مدت اعلام كرديم كه مي‌خواهيم نفرات جديدمان را معرفي كنيم كه در اين موقع اختلافات به اوج خود رسيد و دوستان اعلام كردند كه اصلا اتحاديه حق ندارد نفرات جديدي را معرفي كند.
وي افزود: در صورتي كه نمايندگان اتحاديه بايد در شوراي عالي باشند و نه نمايندگان هر كسي،بنابراين طبق انتخابات قرار شد هفت نفر جديد را از طرف اتحاديه به شوراي عالي معرفي كنيم اما به لحاظ اينكه برخي از اين عزيزان در انتخابات اتحاديه رأي نياورده بودند احساس كردند كه مغموم شده‌اند و حركتي را انجام دهند چرا رأي نياوردند، به هر حال دموكراسي است و هركسي حق خود را مي‌داند كه اعتراض كند. در ادامه بازهم يك گروه ديگري به نام انجمن تهيه‌كنندكان مستقل تشكيل شد.
اين تهيه كننده سينماي ايران بيان داشت:عملا اين اتفاقات باعث شد تا 4 گروه در يك صنف كه تا پيش از آن در زير يك چتر واحد توانسته بود مشكلات خود را حل كند بوجود آمد كه البته يك گروه آن كه انجمن تهيه‌كنندكان مستقل بود كاملا غير قانوني است.و نمايندگان غيرقانوني ما در شواري عالي تصويب كردند اين گروه جديد كه خودشان بودند رسميت پيدا كند.
كاسه ساز در پاسخ به اين سوال كه مشخصا چرا وزارت ارشاد در مورد نمايندگان غير قانوني اتحاديه در شوراي عالي تهيه‌كنندگان واكنشي نشان نداد؟ اظهار داشت: حقيقتا تعجب ما هم از اين موضوع بود و واقعا مي‌خواهيم بدانيم كه اگر همين امروز گروهي را به نام "انجمن مستقل‌تر از مستقل‌ها " تشكيل دهيم آيا ارشاد از ما حمايت خواهد كرد يا كاملا قضيه شكل ديگري به خود خواهد گرفت.متاسفانه اينقدر موضوع آبكي و دستمالي شد كه قضيه را لوث كردند.و مگر مي‌شود اينقدر اين گوشت را قرباني كرد؟
وي تاكيد كرد:البته در اين مورد اعتقاد دارم كه معاونت محترم امور سينمايي به نيت خير و با قصد پايان دادن به جاروجنجال‌ها شوراي عالي تهيه‌كنندگان را تشكيل داد اما در نهايت خيلي بازخورد مثبتي براي سينماي ايران نداشت.
نايب رئيس اتحاديه تهيه‌كنندگان سينماي ايران در پاسخ به اين سوال كه به طور كلي قرار است شوراي عالي تهيه كنندگان چه ثمراتي را براي سينماي ايران داشته باشد؟گفت:مجموعه سه سليقه مختلف در شوراي عالي جمع شده بود و حتي بدنبال اين بودند كه حداكثر ظرف مدت يكسال اساسنامه شواري عالي تهيه شود.اما اينقدر اختلافات زياد شد كه اصلا هيچگاه نتوانستيم در مورد اساسنامه حرف بزنيم و به طور كلي مسايلي در شورا مطرح مي‌شد كه متاسفانه دائما زير‌آب زني همديگر بود و حتي يك روز يكي از اعضاي شوراي عالي با قندان به سر يكي ديگر از اعضاي شورا كوبيد.
كاسه ساز با اشاره به اتفاقات رخ داده در يكي از جلسات شوراي عالي و درگيري فيزيكي بين دو تهيه كننده گفت: متأسفانه اتفاقات بسيار بدي در آن جلسه افتاد البته خوشبختانه من در آن جلسه حضور نداشتم كه اين اتفاق بسيار بد افتاد. اما مسئله مهم اين است كه هيچ واكنشي نسبت به ابن موضوع نشان داده نشد و دوباره همه چيز روال عادي خودش را طي كرد كه ما هم بعد از شش ماه اعلام كرديم كه نمايندگاني از سوي اتحاديه براي شوراي عالي وجود ندارند و از اين تاريخ به بعد فعاليت شوراي عالي غيرقانوني است.
عضو شوراي مركزي اتحاديه تهيه كنندگان سينماي ايران، خاطرنشان كرد: نهايتا با جلساتي كه با معاونت سينمايي داشتيم ايشان تاريخ 5/10 را اعلام كردند و از ما خواستند كه تا اين تاريخ اجازه دهيم تا شوراي عالي به فعاليت خود ادامه دهد و بعد از آن شما نمايندگان خود را معرفي كنيد.ما هم به لحاظ احترامي كه براي ايشان قبول كرديم اين موضوع را قبول كرديم اما متاسفانه بعد از تاريخ همان افراد دوباره به شورا مي‌رفتند و مصوبه مي‌دادند.
وي با اشاره به اين نكته كه متأسفانه اعضاي غيرقانوني اتحاديه خيلي با تشكل‌هاي ديگر نزديك بودند، ادامه داد: متأسفانه اين‌ها بيشتر با هم هماهنگ بودند تا با اتحاديه اما خودشان را به عنوان نمايندگان اتحاديه معرفي كرده بودند.
كاسه‌ساز با ذكر مثالي در اين مورد افزود: به عنوان مثال شما در يك دوره زماني سفير يك كشور در كشور ديگر هستيد كه بعد از پايان ماموريت به شما ابلاغ مي‌شود به كشور برگرديد و مأموريت شما تمام شده است اما شما همچنان پافشاري مي‌كنيد كه نه، من با اين كشور هماهنگ هستم و همچنان بايد سفير شما بمانم و دقيقا براي ما هم اين قضيه اتفاق افتاد. بنابراين ما هم اعلام كرديم كه جلسات و مصوبات شوراي‌عالي غيرقانوني است اما متأسفانه هيچكس به حرف ما گوش نكرد و بدتر از همه مسئولين سينمايي كشور هم در اين زمينه سكوت كردند.

وي با انتقاد از غلامرضا موسوي گفت: ايشان مي‌توانست بعد از آن شش ماهي كه ما اعلام كرده بوديم، استعفا بدهد و كنار بكشد اما اين كه چرا سفت به صندلي رياست شورا چسبيده، نكته‌اي است كه بايد از خود ايشان پرسيد. چرا كه ديگر هيچ‌كدام از اين اعضاء نمايندگان اتحاديه نيستند.
كاسه‌ساز تصريح كرد:ما همان برج شش نمايندگان جديد خودمان را معرفي كرديم اما اجازه نداند كه ما حضور پيدا كنيم.البته به دليل اين كه اخيرا اطلاع داده ايم كه از نظر اتحاديه ماموريت شوراي عالي تمام شده است براي دوره جديد شوراي مركزي اتحاديه مي‌تواند تصميم بگيرد كه آيا همان افراد قبلي به عنوان نماينده مجددا معرفي شوند و يا افراد ديگري.و در نامه‌اي هم كه به معاونت سينمايي ارسال كرديم نزديك به سي‌دليل آورديم كه چرا فعاليت شوراي عالي تهيه‌كنندگان غير قانوني است.
نايب رئيس اتحاديه تهيه كنندگان سينماي ايران گفت:اما ناباورانه در مراسم تقدير از داوران و برگزيدگان جشنواره فجر متوجه شدم كه آقاي غلامرضا موسوي به عنوان رئيس شواري عالي تهيه‌كنندگان فراخوانده شدند تا جوايز را اهدا كنند. آقاي موسوي رفيق و من و جداي از بحث همكاري سال‌هاست كه با رفيق هستيم اما واقعيت اين است كه مفهومي ندارد كه آقاي موسوي به عنوان رئيس شوراي عالي بالا برود و من هم به اعتراض اين جلسه را ترك كردم.
وي افزود:ما يك توافقي داشتيم كه اعضاي شوراي عالي 7نفر از اتحاديه،4نفر از كانون و سه نفر از نمايندگان مجمع باشند كه به لحاظ كرسي كه اتحاديه داشت مصوب شد كه رئيس شواري عالي از اتحاديه باشد، نايب رئيس از كانون و سخنگو از مجمع باشد كه در اين مورد توافق انجام شده است.
اين تهيه كننده سينماي ايران خاطر نشان كرد:اما ما يك راي گيري كرديم كه متاسفانه قبل از آن يك اتفاقاتي افتاده بود كه ما 7 نفر اعضاي اتحاديه اعلام كرده بوديم كه رئيس شوراي عالي اقاي مرتضي شايسته است اما متاسفاته تعدادي اعضاي اتحاديه در زمان راي گيري به ما ركب زدند و دو نفر از اعضا به آن طرف راي دادند و آنها هم آقاي موسوي را به عنوان رئيس شورا معرفي مردند و ما ناباورانه دو راي كم آورديم.
كاسه سازادامه داد: در حاليكه وقتي نمايندگان يك صنفي با هم تصميم مشتركي را مي‌گيرند، اين عين ناجوانمردي است كه بروند در يك راي گيري و به طرف مقابل راي ‌بدهند. البته از آنجائيكه آقاي موسوي عضو اتحاد يه بودند بازهم واكنش منفي نسبت به انتخاب ايشان نداشتيم اما رفته رفته ديدم كه مسايل بسيار پيچيده‌تر از آن است كه بخواهيم به سادگي از كنار آن عبور كنيم.
وي تاكيد كرد:البته در انتخابات شوراي مركزي اتحاديه اين افراد راي نياوردند، البته آقاي موسوي راي آوردند اما ديگر در جلسات شركت نكردند كه وقتي دليل آنرا پرسيديم گفتند كه در انتخابات مشكلي وجود داشته كه حتي ما ظاهر شديم دوباره انتخابات را برگزار كنيم اما ظاهرا احساس كردند اگر انتخابات دوباره‌اي صورت گيرد بازهم راي نياورند و اين موضوع برايشان مساله ساز شود.

نايب رئيس اتحاديه كنندگان در ادامه اين گفت وگو در خصوص برنامه‌‌هاي سال 88 اتحاديه تهيه‌كنندگان سينماي ايران به فارس گفت:تنها صنف تهيه‌كنندگي حتي در بخش خصوصي، اتحاديه تهيه كنندگان است و خيلي‌ها دارند تلاش مي‌كنند تا اين بخش خصوصي را به هر دليلي از بين ببرند و در اين ميان انگ‌هاي مختلفي را به اتحاديه مي‌زنند.
اين تهيه‌كننده سينماي ايران خاطر نشان كرد:من احساس مي‌كنم وقتي كه حس شد اتحاديه تهيه‌كنندگان مي‌خواهد با يك برنامه‌ريزي و فكر بزرگ‌تري وارد سينما شود اين مسائل پيش آمد.و اين قدرتي كه به نظر من اتحاديه دارد هنوز حتي نيمي از قدر ت ما هم نيست چرا كه هنوز داريم تعامل مي‌كنيم و احساس مي‌كنيم افراديكه از جمع ما بيرون رفتند هنوز عضو ما هستند.به همين دليل هيچكدام هنوز استعفا نداده‌اند و نگاه اين است كه تنها اتحاديه مي‌تواند اين جمع ، نگاه جديد به تهيه‌كنندگي و همگرايي بين اعضا را جمع بنمدي كند و به نفع سينماي اريان به پيش رود.
كاسه ساز دز خاتمه اين گفت وگو تصريح كرد:اما برخي از دوستان حتي به دلايل شخصي گروه تشكيل مي‌دهند. و بسياري از اين چند دستگي‌ها دلايل بسيار بچه‌گانه‌اي دارد و به نظر من اكثر اين موارد غرض ورزي‌هاي شخصي است.و مهمترين كار اتحاديه فكر مي‌كنم براي سال آينده حفظ اصالت اتحاديه باشد.




منبع : فارس

به روز شده در : يکشنبه 16 فروردين 1388 - 15:16

چاپ این مطلب |ارسال این مطلب |

نظرات

اضافه کردن نظر جدید
:             
:        
:  





             

استفاده از مطالب و عكس هاي سايت سينماي ما فقط با ذكر منبع مجاز است | عكس هاي سایت سینمای ما داراي كد اختصاصي ديجيتالي است

كليه حقوق و امتيازات اين سايت متعلق به گروه مطبوعاتي سينماي ما و شركت پويشگران اطلاع رساني تهران ما  است.

مجموعه سايت هاي ما : سينماي ما ، موسيقي ما، تئاترما ، دانش ما، خانواده ما ، تهران ما ، مشهد ما

 سينماي ما : صفحه اصلي :: اخبار :: سينماي جهان :: نقد فيلم :: جشنواره فيلم فجر :: گالري عكس :: سينما در سايت هاي ديگر :: موسسه هاي سينمايي :: تبليغات :: ارتباط با ما
Powered by Tehranema Co. | Copyright 2005-2008, cinemaema.com
Page created in 10.2653691769 seconds.