سينمای ما - گفت‌و گو با مازيار ميري به همراه گزارشي از پشت صحنه فيلم «کتاب قانون» / هميشه پاي يک زن در ميان است!
شنبه 12 بهمن 1387 - 22:24
اخبار:      • بيش‌ترين سيمرغ‌هاي بلورين جشنواره فجر در خانه كدام‌يك از سينماگران است؟ / ابراهيم حاتمي‌كيا چهار سيمرغ بهترين فيلم، مجيد مجيدي 4 سيمرغ كارگرداني، فاطمه معتمدآريا 4 سيمرغ بازيگري و فرامرز قريبيان و پرويز پرستويي 3 سيمرغ بازيگري دارند      • ستون هفتگي نيما حسني‌نسب در روزنامه «فرهنگ آشتي»-3 / ... و تمشك طلايي تعلق مي‌گيرد به آل پاچينوي كبير!      • معرفی سریال مناسبتی تلویزیون در ایام دهه فجر؛ / شب می‌گذرد...      • متن و حاشيه یکی از فیلم‌های پرستاره جشنواره امسال؛ / «شبانه روز» ملودرامي رمانتيك و زنانه از دو کارگردان جوان      • فهرست "ترین‌های" جشنواره بیست و هفتم فیلم فجر تغییر کرد / مرور تازه‌ترين فهرست پركارترين سينماگران ايراني جشنواره فجر      






نظر سنجی

مشتاق تماشای کدام یک از فیلم‌های سینمای ایران بیست و هفتمین جشنواره فیلم فجر هستید؟




سينماي جهان
از فلاکت تا رسیدن به افسانه محبوبیت (یادداشت ميك لازال -سانفرانسيسكو كِرانيكِل- بر فیلم «ميليونر زاغه‌نشين» ترجمه پيمان جوادي)
قهرمان و ضدقهرمان: چرا دون کورلئونه و جوکر را دوست داریم
فیلم جدید كارلوس كوآرون دهان توزیع‌کنندگان آمریکایی و اروپایی را آب انداخته است
كوين كاستنر در فیلم ترسناک «دختر جديد»
سایمن بوفوی برای امی آدامز کمدی رومانتیک می‌نویسد
فیلم زندگی استیو مک‌کوئین دو تا شد
برنامه پنجاه و نهمین جشنواره برلین کامل شد
بعد از ده سال مجوز چهار تهیه‌کننده برای یک فیلم در اسکار صادر شد
بلیت‌ جعلی اسکار هم بیرون آمد
اسپایک لی جزو نامزدان دریافت جوایز ایمیج است
خوزه پادیلا «پروتکل سیگما» را می‌سازد
سینمای روسیه عقاب‌ طلایی‌اش را بر شانه بهترین‌ها نشاند


سهم گمشده


  (16 رأي)

کارگردان:
حسن نجفی
-------------------------------------
ايستگاه بهشت


  (32 رأي)

کارگردان:
نادر مقدس
-------------------------------------
مخمصه


  (56 رأي)

کارگردان:
محمدعلی سجادی
-------------------------------------
پاپیتال


  (95 رأي)

کارگردان:
اردشیر شلیله
-------------------------------------
آتش سبز


  (162 رأي)

کارگردان:
محمدرضا اصلانی
-------------------------------------
خواستگار محترم


  (91 رأي)

کارگردان:
داود موثقي
-------------------------------------
دلداده


  (185 رأي)

کارگردان:
قدرت الله صلح میرزایی
-------------------------------------
چار چنگولی


  (141 رأي)

کارگردان:
سعید سهیلی
-------------------------------------
محیا


  (167 رأي)

کارگردان:
اکبر خواجویی
-------------------------------------



گفت‌و گو با مازيار ميري به همراه گزارشي از پشت صحنه فيلم «کتاب قانون»
هميشه پاي يک زن در ميان است!
هميشه پاي يک زن در ميان است!


نگار باباخاني :«آفتاب آمد دليل آفتاب»، اين نوشته يي است که با طراحي جالبي روي تي شرت سفيد مازيار ميري حک شده است. او آخرين روزهاي فيلمبرداري چهارمين ساخته اش «کتاب قانون» را در سوپرگوشتي در خيابان بهبودي و سوپرمارکتي در خيابان جلال آل احمد به همراه پرويز پرستويي (بازيگر نقش مهندس رحمان)، دارين حمسه (بازيگر نقش ژوليت)، شاپور پورامين (مدير فيلمبرداري)، يدالله نجفي (صدابردار)، مانفرد اسماعيلي (دستيار اول و برنامه ريز) و بقيه اعضاي گروهش مي گذراند. «کتاب قانون» براساس طرح اوليه مازيار ميري و فيلمنامه محمد رحمانيان درباره «مهندس رحمان توانا» است که در ماموريتي به خارج از کشور دلباخته دختري مسيحي مي شود که به دين اسلام مشرف شده است و اين دو پس از بازگشت به تهران درگير ماجراهاي جالب و عجيب و غريبي مي شوند، مثلاً دخترخانم مسيحي تازه مسلمان شده همه آدم ها اعم از قصاب و بقال و غيره را شبيه جناب «رحمان توانا» مي بيند و از طرف ديگر رحمان نيز گير و گرفتاري هايي با افکار و رفتارهاي خانواده و فاميل سنتي اش دارد.

يکي از آنها اين است که همه زن هاي فاميل اعم از مادر و خواهر و خاله و عمه جمع شده اند تا دخترخانم نجيب و خوبي را براي مهندس رحمان کانديدا کنند، چرا که او هنوز بعد از گذشت چهل و اندي سال از عمرش مجرد باقي مانده است. به هر حال ظاهراً اينجا هم پاي چند زن در ميان است. مازيار ميري کارگردان جوان و بااستعداد سينما بعد از تجربه هايي در زمينه سينماي اجتماعي و دفاع مقدس اين بار سراغ ژانر طنز رفته تا بخت خودش را در اين حيطه نيز بيازمايد و از شواهد و قرائن اين طور برمي آيد که او اين بار نيز تجربه موفقي را از سر گذرانده باشد.

کارگردان «پاداش سکوت» بعد از فيلمبرداري بخش هايي از تازه ترين ساخته اش که از 18 بهمن سال گذشته در لبنان شروع شده بود از 11 اسفندماه به تهران بازگشت و امروز (21 فروردين ) در يکي از سوپرمارکت هاي خياباني شلوغ و پرتردد در جلال آل احمد آخرين سکانس هاي فيلمش را جلوي دوربين مي برد.

در اين سوپرمارکت بزرگ که همه جور مواد غذايي و تنقلات و وسايل خانه در آن پيدا مي شود پرويز پرستويي با هيئتي شبيه بقال هاي قديمي و دارين حمسه با چادر مشکي و روسري زرشکي در نقش «ژوليت» نقش آفريني مي کنند. پرستويي با لهجه آذري اش و دارين حمسه نيز با حرف زدن دست و پا شکسته فارسي اش شيريني خاصي به نقش ها داده اند. به نظر مي رسد فضاي طنز کار به پشت صحنه هم سرايت کرده، چرا که همه اعضاي گروه اعم از آقاي کارگردان و دستيار اولش مانفرد اسماعيلي و بقيه گروه به دور از استرس هاي رايج در اغلب پشت صحنه ها به کارشان مشغولند و همين مساله به سرعت فيلمبرداري منجر شده است.در اين سکانس «ژوليت» به خاطر موضوعي با جناب بقال که اتفاقاً خيلي به رحمان شباهت دارد و فقط سن و سالش بالاتر است در حال مشاجره است. (البته با لهجه دست و پا شکسته فارسي اش)

ژوليت يک پاکت خامه در دست به تاريخش نگاه مي کند.

ژوليت؛ 23/8/86، تمام شده، Expire.

بقال؛ (شبيه رحمان) چي تموم شده؟ (با لحن آذري)

ژوليت؛ تاريخ مصرف اين خامه.

و آن را داخل سطل آشغالي که در کنار مغازه است پرتاب مي کند.

بقال؛ چي کار مي کني خانوم؟

ژوليت؛ يک پرتاب سه امتيازي،

بقال؛ پدربيامرز، 700 تومن قيمتشه، سه امتياز؟

ژوليت در يخچال را باز مي کند. خامه ها و پنيرها و همه مواد لبني تاريخ مصرف گذشته را يک به يک از يخچال بيرون مي کشد و چون مطمئن مي شود که تاريخ مصرف شان به اتمام رسيده آنها را در داخل سطل پرتاب مي کند.

بقال سراسيمه از پشت پيشخوان بيرون مي آيد.

ژوليت بي توجه به بقال همچنان به کارش ادامه مي دهد.

بقال؛ نريز، ننداز ... با توام... (يک خامه را برمي دارد) بابا اين فقط دو روز از تاريخش گذشته.

ژوليت؛ خودتان بخوريد.

بقال؛ چي؟

ژوليت؛ خودتان بخوريد اگر مطمئن هستيد که سالم است،

بقال؛ پس چي که مطمئنم، بفرما (به يک ضرب در خامه را باز مي کند و با انگشت شروع به خوردن مي کند) ايناها نه ترش شده، نه گوله کرده، نه وا رفته. بابا ايهاالناس خامه دو روز تاريخ مصرف گذشته که آدمو نمي کشه.

البته ظاهراً خامه خوردن جناب بقال چندان هم بي دردسر نيست و بعد از دقايقي به خاطر مسموميت شديد با آمبولانس راهي بيمارستان مي شود و ژوليت اين ماجراها را براي عمه خانم تعريف کند، تا او هم تکيه کلام معروفش را به کار ببرد؛ «چه جلافت ها»...

مازيار ميري؛ به تجربه گرايي در فيلمسازي علاقه مندم

مازيار ميري که همواره علاقه مند به تجربه گرايي بوده، اين بار در فيلم «کتاب قانون» گرايشي به سمت ژانر کمدي پيدا کرده است. (البته کمدي از نوع خاص آن) و به نظر مي رسد از تجربه جديدش هم تا حدود زيادي راضي است.

---

-طرح اوليه فيلمنامه «کتاب قانون» که به مضمون دلباختگي مردي مسلمان به دختري مسيحي مي پردازد، چطور به ذهنتان رسيد؟

من هميشه دلم مي خواست راجع به اين ازدواج هاي مختلف ديني و تعبيرهاي مختلفي که معمولاً از مفاهيم ديني وجود دارد فيلم بسازم، يعني اين مضمون را دوست داشتم و برايم جذاب بود. از آنجا که من اصولاً فيلمساز تجربه گرايي هستم و به تجربه کردن در فيلمسازي علاقه مندم، دوست دارم قالب هاي مختلف فيلمسازي را تجربه کنم، بنابراين دلم مي خواست قالب کمدي را هم در سينما تجربه کنم و مضمون ازدواج هاي ديني را در اين قالب کار کردم، چون مي خواستم در قالب طنز نشان بدهم اگر دو ازدواج مختلف با دو فرهنگ و دين متفاوت شکل بگيرد چه شرايطي به وجود مي آيد و اين دغدغه ذهني من بود که محمد رحمانيان کمک کرد به اين دغدغه، و فيلمنامه يي براي من نوشت که به تشريح اين مساله مي پردازد.

-چطور شد محمد رحمانيان را براي نگارش فيلمنامه تان انتخاب کرديد؟

به هر حال فکر مي کردم رحمانيان براي اين کار گزينه مناسبي است و اشتباه هم نکردم. براي اينکه معتقدم محمد رحمانيان قلم بسيار زيبايي دارد و نويسنده يي است که خيلي از کارگردان هاي ما با او مشورت مي کنند و مشاور خيلي خوبي در خيلي از فيلمنامه ها است. ضمن اينکه سال ها بود دوست داشتم با محمد کار کنم و از قلم زيبايش بهره مند شوم.

-از کليت فيلمنامه راضي هستيد؟

بله، به نظرم رحمانيان فيلمنامه خيلي خوبي براي من نوشته است.

-از خلاصه داستان فيلم اين طور استنباط نمي شود که با يک کار طنز روبه رو باشيم، چطور شد سراغ قالب طنز رفتيد؟

دلم مي خواست اين داستان را در قالب طنز تجربه کنم. فيلمنامه «کتاب قانون» مضموني کاملاً جدي دارد اما در قالب طنز بيان مي شود.

-بعد از «پاداش سکوت» دوباره با پرويز پرستويي همکاري کرده ايد.

به هر حال حضور پرويز پرستويي در يک فيلم به گفته خيلي از دوستان نعمت بزرگي است. پرويز جداي از اينکه در اين فيلم بازيگر اصلي است مشاور من در امور بازيگران هم هست. يعني در واقع سمت مشاور کارگردان در امور بازيگران را دارد و به من کمک بسيار زيادي کرده است. حضور پرستويي فقط به عنوان يک بازيگر نيست، بلکه آرامش و همکاري که سر صحنه دارد به گروه دلگرمي مي دهد و به نظرم براي هر کارگرداني حضور او نعمت بزرگي است. از همان ابتدا که ما روي اين طرح کار مي کرديم هم من و هم محمد رحمانيان تنها گزينه مان «پرويز» بود و فقط دل نگراني مان نپذيرفتن او بود و همين که پذيرفت در کنار ما باشد برايمان اتفاق خيلي خيلي خوبي است. سال ها است که دوستي پرويز براي من نعمتي است و حضورش براي من بسيار باارزش است.

-آيا انتخاب کشور لبنان به عنوان يکي از لوکيشن هاي اصلي کار بنا به ضرورت قصه و فيلمنامه تان بود؟

ماجراي فيلمنامه اوليه قرار بود در کشور روسيه و در مسکو و بعد در اوکراين اتفاق بيفتد، اما به دليل اينکه ويزا داده نشد و اتفاقات آن طور که مي خواستيم، پيش نرفت، با تدابيري که محمد رحمانيان انجام داد فيلمنامه را تغيير داديم و شخصيت اصلي را برديم به سمت لبنان و بخش مسيحي نشين اين کشور.

-بازيگر اصلي زن را هم از لبنان انتخاب کرديد؟

بله، ايشان به همراه آقاي پرستويي نقش هاي اصلي را ايفا مي کنند و در فصل هاي مربوط به ايران هم حضور دارند.

-فيلمبرداري اين کار از 18 بهمن شروع شد، آيا کمي طولاني نشده است؟

ما در واقع طبق برنامه داريم پيش مي رويم و الان (21 فروردين) جلسه پنجاه و سوم هستيم. فقط چند روز به خاطر سفرهايمان و در فاصله رفت و برگشت به لبنان و ايران فيلمبرداري مان متوقف شد و حدود چهار جلسه ديگر کار به اتمام مي رسد که اين زماني طبيعي و استاندارد براي ساختن يک فيلم بلند است.

-آيا همکاري مجددتان با محسن علي اکبري به واسطه تجربه و شناخت در «پاداش سکوت» صورت گرفت؟

ما در «پاداش سکوت» همکاري خوبي با هم داشتيم. به نظرم حضور يک تهيه کننده بايد به کارگردان و بقيه عوامل اطمينان و آرامش بدهد که محسن علي اکبري اين کار را انجام مي دهد. به دليل اينکه او به کساني که انتخاب مي کند به شدت اعتماد مي کند و اين مساله به گروه آرامش مي دهد و فضاي مناسبي را براي کارگردان به وجود مي آورد تا او بتواند بدون هيچ دغدغه يي به کارش فکر کند. اينها براي هر کارگرداني اتفاق خوبي است و چقدر خوب است که آدم بتواند اين همکاري را ادامه بدهد.

-آيا بعد از ساختن چهارمين فيلم تان باز هم به سراغ تجربه هاي تازه خواهيد رفت؟

بله، همان طور که گفتم تجربه گرايي و در واقع تجربه کردن گونه هاي مختلف سينمايي را دوست دارم. البته جداي از همه اينها براي من پيدا کردن فيلمنامه يي که دغدغه خودم و گروهي که با آنها کار مي کنم باشد، مهم تر از هر چيزي است. ولي اميدوارم اين شرايط همواره برايم پيش بيايد و آرامش و اطميناني که در کارهاي قبلي ام داشتم را همواره احساس کنم تا بتوانم ژانرهاي مختلف را تجربه و خودم را آزمايش کنم.

-بعد از پايان مراحل فني فيلم آن را اکران مي کنيد؟

دوست دارم اين اتفاق بيفتد و اميدوارم فيلم بعد از آماده شدن در موقعيت مناسبي اکران شود. در واقع من عجله زيادي دارم براي ديدن اين فيلم با مردم و دوست دارم اين اتفاق بيفتد.

-به نظر مي رسد براي اکران تابستان آماده شود...

نمي دانم. به هر حال حضور آقاي موئيني به عنوان تدوينگري که زمان زيادي براي تدوين کار مي گذارد به نظرم يکي از کساني است که حضورش خيلي کمک مي کند به يک کارگردان. براي من «موئيني» فراتر از يک مونتور است و دلم مي خواهد که در واقع او با آرامش بتواند کارش را تمام کند براي اينکه مطمئنم هر چقدر زمان بگذارد به بهتر شدن کار کمک و به کليت فيلم افزوده خواهد شد. بنابراين دوست دارم موئيني و صداگذار فيلم اميرحسين قاسمي با آرامش کارشان را انجام بدهند.

-به غير از همکاري تان با کمال تبريزي در فيلم «هميشه پاي يک زن در ميان است» آيا باز هم به عنوان مجري در پروژه يي همکاري خواهيد کرد؟

من در واقع يک سينماگرم و حرفه ام کارگرداني است. گاهي اوقات شرايطي پيش مي آيد و اتفاقاتي باعث مي شود در پست هاي ديگر هم کار کنم. به هر حال براي من تجربه کردن و آموختن در سينما چه در زمينه کارگرداني، تدوين يا برنامه ريزي اهميت دارد و هر راهي که من را به اين آموختن نزديک کند حتماً آن را امتحان مي کنم.



منبع خبر : اعتماد
سه شنبه,27 فروردین 1387 - 20:0:5

اين مطلب را براي يک دوست بفرستيد صفحه مناسب براي چاپگر
آرشيو
اخبار مرتبط:

نظرات

اضافه کردن نظر جدید
:             
:        
:  



module-htmlpages-display-pid-97.html



             

استفاده از مطالب و عكس هاي سايت سينماي ما فقط با ذكر منبع مجاز است | عكس هاي سایت سینمای ما داراي كد اختصاصي ديجيتالي است

كليه حقوق و امتيازات اين سايت متعلق به گروه مطبوعاتي سينماي ما و شركت پويشگران اطلاع رساني تهران ما  است.

مجموعه سايت هاي ما : سينماي ما ، موسيقي ما، تئاترما ، دانش ما، خانواده ما ، تهران ما ، مشهد ما

 سينماي ما : صفحه اصلي :: اخبار :: سينماي